Ανακοινώσεις Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.]

ER.K.E.T. logo [1024x768].png

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες καλησπέρα σας…

Η διαδικασία του τραγουδήματος είναι από τις σημαντικότερες μορφές της ανθρώπινης επικοινωνίας και έκφρασης. Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. ιδρύθηκε με σκοπό να προάγει την επιστημονική έρευνα και τη μελέτη σχετικά με το πολιτισμικό φαινόμενο του ελληνικού τραγουδήματος και κατ’ εξειδίκευση του ρεμπέτικου τραγουδήματος.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΡ.Κ.Ε.Τ. www.erket.org μπορείτε να πληροφορηθείτε:

[ul]
[li] για τους σκοπούς και τους στόχους του Φορέα, [/li][li]για τα Τμήματα Διδασκαλίας με τον αντίστοιχο οδηγό σπουδών κάθε τμήματος, [/li][li]για τα Σεμινάρια και τα Master-Classes που ανακοινώνονται, [/li][li]για τα Φεστιβάλ και τις Παραστάσεις που διοργανώνονται κάθε χρονιά, [/li][li]για εγγραφή στα Newsletters μας. [/li][/ul]
Οποιαδήποτε απορία σας θα χαρούμε να σας την επιλύσουμε (info@erket.org & σε εργάσιμες μέρες και ώρες: 210.6519697)

Στην παρούσα ανάρτηση θα ανακοινώνονται άμεσα και εδώ όλες οι “ειδήσεις” του Κέντρου που αφορούν το Ρεμπέτικο Τραγούδι.

Σας Ευχαριστούμε Πολύ.

howard.jpg

Εκτενής δισκοπαρουσίαση των αξιόλογων ρεμπέτικων συλλογών από το αρχείο του Charles Howard με πληροφορίες και track-list κάθε συλλογής.

Μπορείτε να την επισκεφτείτε στο “Δελτίο Ήχου” του ΕΡ.Κ.Ε.Τ.

ΕΡ.Κ.Ε.Τ.: ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ & ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2012-1013
FLYER-2-by-Vivi.jpg

ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ & ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Το ΕΡ.Κ.Ε.Τ. έχει τμήματα εκμάθησης Ρεμπέτικου & Λαϊκού Τραγουδιού με διεύθυνση και διδασκαλία της μουσικολόγου Βιβής Γ. Κανελλάτου. Το ρεπερτόριο που διδάσκεται περιλαμβάνει τραγούδια της μικρασιάτικης & της πειραιώτικης σχολής περιόδου 1920-1945, και λαϊκό ρεπερτόριο από συνθέτες και ερμηνευτές της περιόδου 1945-1965.

Μεθοδολογία Διδασκαλίας

α) προφορική παρουσίαση εκάστοτε τραγουδιού, κατά την οποία παρουσιάζονται λεπτομερώς τα μουσικολογικά χαρακτηριστικά του κομματιού (μουσική μελωδία, υφολογία ερμηνείας, τονική περιοχή),
β) σημειώσεις που αφορούν τους στίχους και βασικές μουσικολογικές και κοινωνικο-πολιτισμικές πληροφορίες,
γ) ηχητικό υλικό πρωτογενών ή δευτερογενών πηγών.


Τα Τμήματα λειτουργούν:

Χολαργός, Δημαρχείο Χολαργού - 1ος όροφος, Λεωφόρος Περικλέους 55, 15561

Δευτέρα: 19:30 - 21:00

Πληροφορίες:

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τμήμα, καθώς και για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τη γραμματεία του Κέντρου τηλεφωνικώς στο 210.6519697 εργάσιμες ημέρες & ώρες (από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-14:00) ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας [b]info@erket.org[/b].