Ανακοίνωση (Πρωταπριλιά 2008)

Αγαπητοί φίλοι του Ρεμπέτικου Φόρουμ,

Το φόρουμ, με τη νέα του μορφή, βρίσκεται online γύρω στον ενάμιση χρόνο (581 ημέρες για την ακρίβεια), ενώ φέτος συμπληρώνει 12 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας. Σε αυτό το -μεγάλο- διάστημα, έχουν εξελιχθεί πάμπολλες συζητήσεις από χιλιάδες μέλη γύρω από το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, ενώ στη βάση δεδομένων του υπάρχει καταγεγραμμένη πληροφορία τέτοιας ποσότητας και ποιότητας που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αποτελεί, πλέον, πολιτιστικό κληροδότημα σε όλους όσους αγαπούν τη λαϊκή μουσική. Επιπλέον, μέσα από το Ρεμπέτικο Φόρουμ γεννήθηκε η ιδέα της έκδοσης ενός διαδικτυακού περιοδικού αφιερωμένου στο ίδιο θέμα, της γνωστής -πια- “Κλίκας”, η οποία έχει αποκτήσει το δικό της κύκλο αναγνωστών και ακολουθεί ξεχωριστή και παράλληλη πορεία. Με λίγα λόγια, το Φόρουμ ήταν πάντα ένας “ζωντανός οργανισμός”, που ως τέτοιος εμπεριέχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν από το άψυχο, το ουδέτερο: φιλίες, παρέες, μεράκια, εντάσεις, ενστάσεις, διαφωνίες - όλα όμως με κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το λαϊκό τραγούδι.

Φτάσαμε, όμως, ως ομάδα διαχείρισης σε ένα σημείο όπου διαπιστώσαμε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, όχι μόνο ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες, αλλά και εμάς τους ίδιους τόσο σε επίπεδο διαθέσιμου χρόνου, όσο και σε οικονομικό. Καταλήξαμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι για να μπορέσει το Φόρουμ να παραμείνει αυτό που είναι, ένας “ζωντανός οργανισμός” δηλαδή, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ενός είδους “συμβιβασμό” σε σχέση με κάποιες βασικές αρχές λειτουργίας του, αλλιώς το καταδικάζουμε σε φθορά και απαξίωση. Βασιζόμενοι στα εξαιρετικά στατιστικά του, απευθυνθήκαμε σε μια διαφημιστική εταιρεία (δεν έχει σημασία ποιά), με σκοπό να ακούσουμε τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση των στατιστικών αυτών και στόχο, μέσα από επιλεγμένες διαφημιστικές καταχωρήσεις που θα φιλοξενούμε στις σελίδες του, να μπορέσουμε αφενός να απεμπλακούμε από το οικονομικό βάρος της συντήρησής του και αφετέρου, να παραδώσουμε την καθημερινή διαχείριση και συντήρηση σε ομάδα επαγγελματιών, οι οποίοι θα το παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο.

Θεωρούμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Φόρουμ όχι μόνο θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο προς κατευθύνσεις που εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε. Επειδή όμως αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βήμα, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των μελών του Ρεμπέτικου Φόρουμ.

Έχοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να πείτε τη γνώμη σας ψηφίζοντας στη δημοσκόπηση που έχει ενεργοποιηθεί σε αυτό το μήνυμα.

Η Ομάδα Διαχείρισης του Ρεμπέτικου Φόρουμ

Εδώ βέβαια δεν χωράνε “Ευχαριστίες”.

Χωράνε όμως πολλά “μπράβο” στο Μάστορα για την πρωτοτυπία, την έξυπνη διατύπωση και σύλληψη κ.λ.π.

Και του χρόνου !!!

Άρχισα να γράφω ένα κατεβατό, που μπορεί να έφτανε στο μέγεθος και δυό σελίδων, σχετικά με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, παραδείγματα για το τι είδους θα μπορούσαν να είναι οι αλλαγές προς κατευθύνσεις που σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθηθούν, κριτήρια για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των μελών και λήψη αποφάσεων αποκλεισμών, παρακολούθησης κλπ. κλπ, ώστε να βοηθηθώ στην επιλογή της ψήφου μου, αλλά σύντομα είπα: η πράξη θα δείξει και θα πράξουμε αναλόγως.

Αν τυχόν το δημοψήφισμα βγάλει ότι δεν είναι και τόσο συντριπτική η πλειοψηφία των μελών που συμφωνούν, θα μπορέσουμε να εξετάσουμε την περίπτωση επιβολής ετήσιας συνδρομής, που να μπορέσει να καλύψει και το κόστος επαγγελματικής 24ωρης διαχείρησης / συντήρησης από εξωτερικό φορέα;

(ο πληθυντικός που χρησιμοποιώ στη δεύτερη παράγραφο είναι συμπαράστασης και όχι συμμετοχής)

Εάν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο…
συμφωνώ κι εγώ…

το δόλωμα μαζί με το αγκίστρι:244: :107::257: :110:
Και του χρόνου με τις υγείες μας

Είπα να το χοντρύνω λίγο, να γράψω ένα λίβελο ότι αποχωρώ, και τι χάλια είν’ αυτά, και γιατί δε με ενημέρωσε κανένας κ.λπ. αλλά είπα άσε καλύτερα… Ήδη μυρίζει μπάχαλο η φάση, ας μην το υποδαυλίζουμε κι από πάνω.

:019:

Η δημοσκόπηση δεν αποσύρθηκε ακόμα…

Το γέλιο το μεγάλο ειναι ότι φαίνονται και ποιοί ψαρώσανε!!!:019::019:

Άντε και του χρόνου!!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ … (webmaster εξαιρετική ιδέα) και ελπίζω αυτοί που ψήφισαν υπέρ να είναι αυτοί που δεν τσίμπησαν το δόλωμα. :slight_smile:
Το ρεμπέτικο φόρουμ, ήταν, είναι και θα μείνει “παρθένο” από οποιεσδήποτε οικονομικές δοσοληψίες. Θα επανέλθουμε και του χρόνου (την 1η του Απρίλη) με μία αντίστοιχη πλάκα …:090:

Άσε admin, μην τους χρυσώνεις το χάπι…
Παραθέτω το πρώτο διαφημιστικό banner που θα αρχίσει να παίζει στο Φόρουμ από τις 31 τρέχοντος, κατόπιν σύστασης της διαφημιστικής μας. Είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια, τα χρώματά του ταιριάζουν ακόμη και με το εικαστικό του Φόρουμ.

Εγώ δεν τσίμπησα στο δόλωμα γιατί ξέρω τι αγύριστα κεφάλια είσαστε, οπότε δεν υπάρχει (ούτε μπορεί να υπάρξει) πιο χοντροκομμένο καλαμπούρι απ’ την ανακοίνωση του webμάστορα.

Παρά ταύτα, ψήφισα ΥΠΕΡ και με τα τρία πλήκτρα του ποντικού μου μπας και συγκινηθείτε.

Αλλά που…

Και του χρόνου κι` από μας τους εκτός τόπου και χρόνου που το φάγαμε…

Είπα και γω!!!

Τι θα παθαίναμε παραλίγο! Χα! Χα!
:089:

e3airetikoi! με greeklish βεβαίως βεβαίως!

Χεχεεεεε !!! Είπα κι εγώ… Στρώσανε τ’ αγύριστα κεφάλια και θα έχουμε πια “επαγγελματική διαχείριση” !

Μάστορα,
Να βάλεις ψηφοφορία για το πρώτο μπανεράκι ! Δεν μπορεί να λέει “Με το ‘να πόδι στ’ άστρα” και να είναι στη…θάλασσα !
Παραπληροφόρηση και μη “συνεπές” !!!

Δεν είμεθα εδώ, [b]άϊντε-άαααϊντε μου…

[/b]ΥΓ:
ΚώσταααααΤΜ…
Ήθελα να σου βάλω 3 ΜΠΡΑΒΟ για το “ΥΠΕΡ και με τα τρία πλήκτρα του ποντικού” σου, αλλά δεν μου δίνεται ταύτη η δυνατότητα κι έτσι θύμωσα και δεν παίρνεις ούτε ένα Π…όντο από μένα !!! [πιπέριιιιιιιιιιιιιιιιι]