Ακουστε κι αυτο

Οι Γερμανο-αγγλο-γαλλοι και λοιποι που ερχονται δεν ειναι τυχαιοι μικροαστοι. Ειναι και τετοιοι καμμια φορα. Συνηθως ειναι καλα κονομημενοι πρωην υπαλληλοι ή ψηλοθεσιτες που διαλεγουν μια χωρα με καλο κλιμα και καλες συνθηκες διαβιωσης και πανω απ’ολα φτηνη. Δεν ακουσα ποτε να πανε πολλοι ρομαντικοι Γερμανοι στην Τανζανια (κλιμα, αρρωστιες, πολιτικη ασταθεια, aids, διαφορετικη κουλτουρα κλπ), Ινδονησια (φτωχεια, εξαθλιωση, εγκληματικοτητα κλπ), Αφγανισταν (…), Ουρουγουαη (οικονομικη εξαθλιωση=εγκληματικοτητα προς ξενους λεφταδες), Καναδα (κρυο), ΗΠΑ (φοροι, ναρκωτικα, εκληματικοτητα, αστυνομευση, εξαντλητικος κρατικος ελεγχος) κλπ κλπ Δεν ειναι μα…ακες. Ξερουν που ερχονται να ξοδεψουν τα λιγοστα ή καπως πολλα ευρω τους. Στη φιλοξενη Ελλαδα με το υπεροχο κλιμα, την υπεροχη θαλασσα, τους υπεροχους ανθρωπους και την ολη σταρ…δια μας κατασταση -ετσι το βλεπουν αυτοι … Μιλαμε για πολιτειες που σχηματιζονται και οπου ναναι θα βγαλουν και δημαρχο !!
Οσο για εμας Ισαακ δε γεννηθηκαμε ουτε τεμπεληδες ουτε λαμογια. Ο πινακας που δημοσιευτηκε λεει πολυ απλα οτι ο μεσος Ευρωπαιος παιρνει τα ΔΙΠΛΑ λεφτα απο τον Ελληνα. Και οχι μονο αυτο, το κοστος ζωης περιεργως αντι να ειναι φτηνοτερο εδω, ειναι ακριβοτερο. Χθες ειδα σε αλυσιδα του Βε…οπουλου, αβοκαντο απο Ισραηλ κατι μαυρα μεγαλα, τη στιγμη που 500 μετρα απο κει τα χωραφια ειναι γεματα αβοκαντο !!!

Γιώργο,

με εξαίρεση την κινδυνολογία ότι θα μας φάνε οι τάδε την δείνα περιοχή, κλπ, σ’όλα τ΄ άλλα συμφωνούμε.

δεν είπα για τους λίγους που δουλεύουν σαν σκυλιά για να τρώνε οι πολλοί χαραμοφάιδες-λαμόγια, είπα όμως ότι είμαστε σκατόφαρα, τεμπελχανάδες και μίζεροι (στην πλειοψηφία μας). Βέβαια λόγω επαγγέλματος (διεθνούς φήμης πουτάνα της Ελληνικής βιομηχανίας, με λίγα λόγια πωλητής εξαγωγών) δεν έχω ποτέ κάνει κριτική για τα κακώς κείμενα της χώρας σε κανένα ξένο.

ΥΓ: Όσο για την κατάντια της διατροφής μας, στην Τρίπολη μου είπε πρόσφατα φίλος ντόπιος φέρανε σκόρδα Αργεντινής! Στην Τρίπολη που μόνο σκόρδα βγάζει. Τί περιμένεις;:mad:

Πάνο μου, φταίνε για το μέλλον της Κρήτης οι ξένοι, ή οι ίδιοι οι Κρητικοί, τελικά δηλαδή όλοι μας; Ως γνωστόν για να διατηρηθεί ένας πληθυσμός και να μην περάσει στο μείον, χρειάζονται πάνω από δύο παιδιά ανα οικογένεια (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και ανύπαντροι / ες).

Γιώργο μου, ο καθένας το συμφέρον του κυττά αλλά από εκεί μέχρι να ανεξαρτητοποιηθεί η Δυτική Θράκη υπάρχει τεράστια απόσταση. Τα δε αεροπλανάκια έχουν να κάνουν αποκλειστικά, αυτό το έχουν δηλώσει και οι ίδιοι οι Τούρκοι στρατηγοί, με τις ασάφειες στον προσδιορισμό των FIR (12 / 6 μίλια). Για πές τώρα, πώς θα ανοίξει η μπουμπουριά; Εμείς βέβαια δεν θα την ανοίξουμε. Θα την ανοίξουν οι Αλβανοί; Και πώς θα μπουκάρουν; Με το στρατό τους; Χα χα χα, για να μην πώ lol. Να είμαστε πραγματιστές. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα. Και η γενική εικόνα στην Ευρώπη είναι, αυτά είναι τα σύνορα και τέρμα, κανείς Γάλλος ή Ολλανδός δεν διεκδικεί σοβαρά κομμάτι του Βελγίου, Γερμανός την Αλσατία ή τη Λωραίνη κλπ, Ιταλός τη νότια Ελβετία ή οτιδήποτε.

Άρη μου, εννοώ τη θέση σου αλλά βλέπω ότι καταλαβαίνεις και σύ πως αν ο μπάρμπας Γερμανός ή οτιδήποτε δεν κατάλαβε τι ακριβώς εννοούσες, ξέρεις ότι αν δεν είχε αγοράσει το οικόπεδο ούτε μπάρμπας, ούτε πρόβατα, ούτε σκύλος δεν θα υπήρχε, φίδια μόνο. Τι θα κάνουμε λοιπόν; Τα φίδια δαγκώνουν.

Γιώργο, στο θέμα των Αβοκάντο του Ισραήλ (όπως και σε εκείνο των μπανανών, που η δικτατορία είχε βρή τη λύση της απαγόρευσης εισαγωγών) η απάντηση είναι απλή: ας προσέξουν, αφενός να τα παράγουν με ανταγωνιστικό κόστος και αν δεν γίνεται, ας αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα που έχουν σχετικά με τον άλλον (π.χ. κρητικά τυριά που δεν ρωτάω πόσο κάνουν, απλά τα αγοράζω γιατί τέτοια δεν βρίσκω πουθενά). Κάποιος στην Ηλεία επί δικτατορίας έκανε πειράματα με φυτείες καφέ και κόλλησε στο ότι δεν απέσπασε απαγόρευση εισαγωγών. Ο καφές (δοκίμασα) δεν ήταν κακός αλλά κόστιζε δέκα φορές παραπάνω από τον Κολομβιανό.

Ισαάκ, ποιοί ασχολούνται σήμερα με σκόρδα στην Τρίπολη; Τα σκόρδα Τριπόλεως εμφανίζονται στην αθηναϊκή αγορά για δέκα περίπου μέρες και κοστίζουν τρείς φορές παραπάνω από τα αργεντίνικα, γιαυτό και φυτεύω μόνος μου.

Κατά τʼ άλλα, βρισκόμαστε σε ρεμπέτικο φόρουμ.

Αγαπητοί μου, τα μηνύματα τα γράφουμε για να διαβάζονται, κι όχι για να διαβάζονται διαγωνίως. Άιντε.
Τις καληνύχτες μου.

Γιατί Νίκο μου, τα σκόρδα δεν έχουν άμεση σχέση με το ρεμπέτικο?
θα διαφωνήσω! Εχουν και μεγάλη μάλιστα σχέση, επαγωγική, και θα το αποδείξω με μαθηματικό τρόπο: :089:
έχουμε: σκόρδα + λαδάκι + ψωμάκι = σκορδαλιά
και σκορδαλιά + τσιπουράκια (για σβύσιμο καούρας) => μεράκια => πενιές ήτοι ρεμπέτικο!
όπερ έδει δείξαι
:slight_smile:

Νικο πολυ απλοποιημενα τα βλεπεις τα πραματα και σε δικαιολογω γιατι θες να εχεις την ησυχια σου. Εγω απο φυση ειμαι ανυσηχος και προκατειλημενος τι να κανουμε … δε νομιζω αδικα για το δευτερο …

Στο θεμα των αγροτικων, θα περιμενα το κρατος να κανει τη δουλεια του, οπως αυτο απαιτει απο τον καθενα μας να ειναι σωστος στη δουλεια του αλλιως φατουρο και φυλακη … δλδ να μου εξασφαλισει μια λογικη τιμη για το προιον μου που ειναι σταρι, πατατα, ντοματα, καρπουζι, σκορδο κλπ
Πως δλδ στον υπαλληλο που το προιον του ειναι η παροχη υπηρεσιας, η όποια παροχη εκτος του καφε και του μπλα μπλα, του εξασφαλιζει ενα εισοδημα αρκετα καλο σε σχεση με ενος αγροτη, αλλιως κατεβαζει διακοπτες κλεινει λιμανια κλπ κλπ Να μας πει “δεν μπορω” και να παει σπιτι του. Για αυτο ο καυμενος ο αγροτης τρεχει στα πολιτικα γραφεια να διορισει τα παιδια του …

Τωρα στο αλλο, πες μου εσυ πως το Κοσοβο εγινε Αλ/νια ;; Με το στρατο της Αλ/νιας ;; Θα γινουν καποια στιγμη αυτα και εμεις θα κυτταμε με το στομα ανοιχτο … Παζαρευουν οι Τ.τη δημιουργια Κουρδικου κρατους με τα οποια ανταλλαγματα. Βεβαια και οι Ευρωπαιοι εχουν αρχισει να τους φοβουνται πιο πολυ κι απο τους Ταλιμπαν κι αυτο ειναι το μονο παρηγορο …

Τι να πω;
'A ψ ο γ ο ς
:slight_smile:

Κώστα μου, :230:απλά Theos… τσ! τσ! :slight_smile:

Δυστυχώς άλλο ένα γνώρισμα των νεοελλήνων είναι η γκρίνια, η μοιρολατρία, και η κριτική εκ του καναπέως… Δεν αναφέρω τον κεκαλυμμένο-ως αγάπη για τον τόπο- ρατσισμό για μην οξύνουμε τα πνεύματα !

Αγρότες είπατε; Για τσεκάρετε λίγο αυτό, αυτό και αυτό. Η φωτογραφία του Δημάρχου Γιάννη Τσούτσα κοσμεί την κορδέλα του πούρου για ευνόητους λόγους ! Τόλμησαν και τα κατάφεραν.

Όσο για τα ελληνικά χωριά που ρημάζουν συμφωνώ απόλυτα με το Multi-Νίκο-Kulti. Μακάρι να έρθουν Γερμανοί, Γάλλοι, Ζουαζιλανδοί, Αρειανοί και όποιοι ενδιαφέρονεται για να σώσουν από την κατάρρευση τα πέτρτινα σπίτια, να περπατήσουν τα μοναδικά τοξωτά γεφύρια στα ποτάμια και τα ρέματα της υπαίθρου και να παίξουν στις πλατείες των χωριών. Προ 15 ετών βρέθηκα στο Νομό Πιερίας σε ένα πανέμορφο χωριό χαμένο στα πλατάνια και τις οξιές, ονόματι Παλαιός Παντελεήμονας. Εγκατελειμμένο από τα τέλη του '80 από τους μόνιμους κατοίκους έιχε αρχίσει και ξανάπαιρνε ζωή από Γερμανούς οι οποίοι είχαν αγοράσει και αναπαλαιώσει/ανακαινίσει με μεγάλη προσοχή, σεβασμό και μεράκι κάποια σπίτια και ερχόντουσαν τα καλοκαίρια για διακοπές. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα, σε μεγαλύτερη κλίμακα σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό; Επένδυση κεφαλαίου στις δύο μοναδικές βιομηχανίες που διαθέτει η χώρα μας σήμερα. Την τουριστική και την οικοδομική. Το 80 % των Ελλήνων άλλωστε εργάζεται άμεσα ή έμμεσα σε μία από τις δύο.
Προς τι η κλάψα λοιπόν ; Για το ότι “θα καταντήσουμε το θέρετρο της Ευρώπης” που ακούω από κάτι Λιακόπουλους; Μα αυτό ήμασταν ανέκαθεν. Ίσα-ίσα που σήμερα αυτό το πληρώνουν και μάλιστα αρκετά ακριβά όσοι θέλουν να ασχοληθούν με επενδύσεις ακινήτων στην Ελλάδα.

Α! και μην ακούσω περί παγκοσμιοποίησης και τα ρέστα. Μην μπερδέψουμε τις βούρτσες με τίποτα άλλο…

Το καλοκαίρι του 1986 στη Χώρα της Αλοννήσου, με θλίψη αντικρίζαμε με τη γυναίκα μου την ερημιά, όπου τα λαβωμένα από τους σεισμούς σπίτια είχαν αφεθεί στην φθορά του χρόνου και πολλά είχαν καταρρεύσει…
Περίπου δεκαπέντε χρόνια αργότερα ξαναβρεθήκαμε να βολτάρουμε εκεί, σε ένα πανέμορφο πεντακάθαρο χωριό με καλαίσθητα μαγαζιά, με καλοσυντηρημένα παραδοσιακά σπιτάκια με γεράνια στα παράθυρα και καταρχήν το χαρήκαμε ιδιαίτερα.
Ομως μέσα από τα σπίτια ακούγονταν κάπου κάπου γερμανικά και οι πόρτες στις αυλές ήσαν όλες κλειστές.
Και όχι τα γερμανικά, αλλά οι κλειστές πόρτες μας ψιλοχάλασαν…. μια άλλου είδους ερημιά… αν με εννοείτε.:106:

Αυτή ίσως είναι και μια βασική διαφορά. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μάνη. Τη θέση των ξερολιθιών πήραν οι ψηλοί μαντρότοιχοι με τα ροτβάιλερ!

Αψογοι οι Ποταμιτες και οι Τυχεροι !!
Επισης υπαρχουν οι καλλιεργειες σε σπαραγγια και σαλιγγαρια στη Βορεια Ελλαδα, ο κρόκος στην Κοζανη, τα χελια στον Αμβρακικιο, τα αβοκαντο στην Κρητη που εξαγονται κατα 95 % σε καλες τιμες και αλλες μερακλιδικιες και εξυπνες επενδυσεις και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
Στις πιο πολλες των περιπτωσεων βεβαια το ξεκινημα ηταν επεισοδιακο και επιχορηγηθηκε κρατικα ειτε με μεσο ή χωρις … τις πιο πολλες φορες με χοντρο μεσο και αμεση ωφελεια του μεσαζοντα. Πολλα δε επιδοτουμενα ισως και το 50 % εχουν καταρρευσει μια και εγιναν βιλλες και κοττερα …
Δεν θα ξεχασω το '97 που επαιζα σε ενα πανηγυρι, οπου ο νεαρος παπας -καλη του ωρα- ηταν στην τρελλη χαρα γιατι του εγκριθηκε μια επιδοτηση απο ευρωπαικο προγραμμα για μελισσοκομικη μοναδα, κανενα 10ρι εκατομ. τοτε !!

Εκει θα επρεπε να υπαρχει και η παρεμβαση του κρατους -αφου αυτη ειναι η δουλεια του- και στα εγκαταλειμενα ομορφοχτισμενα κατα προτεραιοτητα χωρια και αλλα δημοσια εργα (γεφυρες, εκκλησιες, λιθοστρωτοι δρομοι και μονοπατια, πετρινοι τοιχοι αντιστηριξης κλπ) και αλλα μικροτερα κομψοτεχνηματα οπως κούμοι στην Κρητη, περιστερωνες στην Τηνο κλπ και να δωσει χρημα απο τα ευρωπαικα κονδυλια στους ιδιοκτητες και στις αυτοδιοικησεις να τα φτιαξουν.
Μοιραια ο Γερμανος που μεσα σε 5 χρονια αναστηλωσε τη Λειψια, το Βερολινο και ολες τις γκρεμισμενες πολεις με Αμερικανικα λεφτα, θα ερθει στη φιλησυχη Ελλαδα να αγορασει κομματι ψωμι ενα ομορφο πετρινο κτιριο και να το φτιαξει. Και ελευθερο χρονο εχει και φραγκα !!
Ο Ελληνας βεβαια εχει μια ταση φυγης μην τρελλαθουμε, θελει το Village cinema, θελει το privilege, το Poseidonio και μια ψωροδουλιτσα να τα βγαζει περα. Απο κει και περα ολο και καποια λαμογια θα βρει να πιασει την καλη …
Ενα αλλο ψυχολογικο χαρακτηριστικο του Ελληνα που διερευνω, ειναι η αποστροφη του στην πετρα και το ξυλο. Ολοι λεμε καλο-καλο, αλλα ολοι προτιμουνε τη σιγουρια του μπετον, τις αυλες με το τσιμεντο, τις στεγες με τσιμεντενιες πλακες κλπ. Θελεις η εμπειρια τοσων χρονων απο σεισμους, πυρκαγιες , πολεμους καταστροφες κλπ … το ψαχνω …
Βεβαια να μην ξεχναμε και μεις που τα λεμε ολα αυτα τα ωραια μενουμε σε πολυκατοικιες ετσι ;;

Τωρα αν για ολα φταει η μιζερια μας και η μοιρολατρια και οοολα τα αλλα βαινουν καλως, να αρχισω να αισιοδοξω κομματι …

Ρε Γιώργη,

Πάρε μιά προσφορά για ένα πετρόχτιστο σπίτι με ξύλινη σκεπή και κουφώματα, και μιά για το ίδιο με μπετό σοβά και αλουμίνια. Η μέρα με τη νύχτα, άσε που οι μοναδικοί πετράδες-μάστοροι είναι περιζήτητοι (για να μην αναφερθούμε στην ιθαγένεια τους, μιά και τα Λαγκάδια πλέον βγάζουν δημόσιους υπάλληλους).

Θα μας τρελλάαααααααααααανιιιιιιεις κοπέλι:112:

Θες να πεις δλδ Ισαακ οτι ο μεσος Ελληνας θελει να κανει πετρινο σπιτι και τον εμποδιζει η τιμη ;; Ειναι η πρωτη του προτεραιοτητα ;; Και απ’την αλλη ολοι οι λεφταδες εχουν πετρινα σπιτια με ξυλινη στεγη και κεραμιδια ;;

Βασικα την αιτια πηρα απο το ποστ του συναδελφου Κατσιμποξ που οντως περιγραφει μια εικονα εγκαταλειψης των παλιων ομορφων πετρινων σπιτιων της επαρχιας μια και οι εξισου ομορφες και πετρινες μονοκατοικιες των πολεων παπαλα πια … ειναι κατι λιγες ακομα … Το θεμα της νεας κατοικιας ειναι πονεμενο.
Εγω ξερω οτι μια κατοικια με μπετα κλπ, καποιου μικρο-μεσο-αστού, με δανειο φυσικα παει περιπου 120 με 150 .000 τα 120-130 τετραγωνικα. Θα κυτταξει να κερδισει απο τα μπετα, θα βαλει ομως μαρμαρο Ιωαννινων πανακριβο, κουφωματα πανακριβα, κουζινα τελευταια λεξη, τζακουζια να βρισκονται, ντουλαπες και πορτες μασιφ ξυλο, υπογεια χαωδη, γκαραζ με υπεραυτοματες πορτες και να το κοστος 150 και βαλε …
Ε ποσο πια να στοιχιζει μια πετρινη κατοικια ;; Και οι μαστορες οι Αλβανοι -μην ντρεπεσαι- φτανουν και παραφτανουν !!
Ειναι και η αλλη αιτια. Το γνωστο πανωσηκωμα, μια λεξη που δε νομιζω να υπαρχει σε αλλη χωρα !! Που να κανεις πανωσηκωμα με πετρα ;; Ενω με το μπετον, εχεις τις αναμονες και βλεπουμε … Θυμαμαι φιλος αρχιτεκτονας που ζουσε στη Γαλλια, η μονιμη απορια των Γαλλων που ερχονται στην Ελλαδα ειναι τα εικονοστασια στους δρομους και τα σιδερα στις ταρατσες, οι αναμονες που λεγαμε.
Η χλιδα που συνοδευει την πετρα τη δεχομαι στις περιτοιχισεις οικοπεδων, κοινως μαντρες. Εκει μπορει να δει κανεις πετρα που θα εφτανε για 3 σπιτια !! Συνηθως απο τον μαντροτοιχο θα καταλαβεις στην Ελλαδα τι καπνο φουμαρει ο ιδιοκτητης !!

επειδή σας αγαπάω δείτε και αυτό παρακαλώ…
Αποτελεσμα μελετης…
Και φυσικα Η Μελωδια… ειναι Ζαμπετας!!!

Και μπαινωντας στο βιντεο των ΡΑΣΤ (τι γινονται αυτοι αραγες ;;), με το ποτ πουρι απο ΖΑΜΠΕΤΑ,
“θαυματουργικα” το you tube εμφανιζει στο πλαι βιντεο με το δρομο ραστ και ενα σωρο ουτιτζηδες οπως ο μεγιστος Μουνιρ Μπασιρ !!

Πετυχιά !!

:088:

Ωραίος ο giorgos*

Από την εκπομπή του Χρήστου Παπαδόπουλου “Χάριν Ευφωνίας”. Mακράν η καλύτερη μουσική εκπομπή που έχει γίνει στην Ελληνική τηλεόραση. Είχε φέρει από Σπόρο έως Φακανά και άλλους, ων ουκ έστιν αριθμός.

κι επειδη σας αγαπαω ΑΚΟΜΑ πιο πολυ σε λιγο ερχεται και ο Σπορος!!!

τσιμπατε το

…ναι έτσι να συνεχίσουμε και θα μ’απολύσουν τελικά απ’ τη δουλειά να ησυχάσω!

τραβάτε με κι ας κλαίω…