Ακουστε κι αυτο

Βαβουλε, Καλημέρα
ρε φίλε πως γίνεται να εκπεμψω κι εγώ τα τραγουδάκια μου?
για βοήθα λίγο πλιιιιζ!!!

Όχι βέβαια, στο δικό μου ακούω Βαβουλές FM:110:, οι υπόλοιποι συνεχίζουν τον ύπνο του δικαίου…:112:

Γιωργο θα γινει δεν ειναι τιποτα …

Θα μιλησουμε …

Απο σημερα εκπεμπει και ο φιλος Γιωργος με την πολυ πλουσια δισκοθηκη του !!!

http://radio.arbyla.gr:8000/

Mount Point : (/StudioCorazon.ogg) : Click to Listen

Τζωρτζ!!! θενξ αλοτ!!!
Ευχαριστω πολυ φιλε!!!

!! Κατα τις 22¨00 θα παιξει Rock .blues Ballads κι ετσι κομματια!!

Εντος ολιγου ξεκιναει εκπομπη με [b]ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΤΣΑΚΗ

http://radio.arbyla.gr:8000/ntouzenis.ogg

[/b]

παρακαλω διαγραφη … ξενυχτης δικαιολογουμαι …

Καλημερα, καλη βδομαδα !!

ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ
[b]http://radio.arbyla.gr:8000/ntouzenis.ogg

[/b] Σημερα το μενου εχει ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ, ΤΣΑΟΥΣΑΚΗ και αλλους …
Εφοδιασμενοι με ενα σκληρο W.D. 300αρη …

Θα ακουστουν μεταξυ αλλων τα καταπληκτικα ζειμπεκικα
Γιατι να φυγεις και
Σαν σημερα χωρισαμε (Σαν αποψε κλεινει χρονος)

Το πρώτο τραγούδι είναι του Κολοκοτρώνη, με τίτλο Γιατί να φύγεις, 1956, μπουζούκι Σπόρος.
Το δεύτερο του Δερβενιώτη (στίχοι Παπαγιαννοπούλου), του 1964, με τίτλο Σαν σήμερα χωρίσαμε, μπουζούκι Ανέστης Αθανασίου

Ευχαριστω το Γιωργο Κοντογιαννη για τα στοιχεια που μου εδωσε !!

ποιός μιλάει για τον Χιώτη ρε κοπέλι; Ωραίος. Ρίχνει πολύ ξεχέσιμο στο σημερινό λαικό(;:wink: τραγούδι

Πώς μπορούμε να γράφουμε τις εκπομπές σου;

Ο Σπορος ειναι Ισαακ.
Εν οψει και του αφιερωματος που θα γινει …

Οι εκπομπες ειναι σκορπιες σε κασετες … εχω κανει και κοψιματα τοτε εχω κανει και καποια τωρα …
Πρεπει να κατσω να μαζεψω το υλικο και σιγα σιγα να το μεταφερω ψηφιακα.
Ηδη εχω εδω ενα ωραιο ντεκ της Teac που μου εδωσε καποιος φιλος να του γραψω κατι κασετες και πιστευω να καταφερω να συγκεντρωσω υλικο.

Εμαθα οτι ετοιμαζεται και μια δουλεια δισκογραφικη με αρχεια του Πανου Γεραμανη αλλα τι να πρωτοβαλεις εκει …
Αν βγουνε καμμια 100στη cd και γεματα οχι 50λεπτα … κατι θα γινει !!

Ακου και Μητσακη σε λιγο που λεει πως εγραψε τη Βαλεντινα !!

14/05/07 22:53 Επίσημα στοιχεία Κομισιόν
[b]Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι δεύτεροι χαμηλότεροι στην ευρωζώνη

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=802036&lngDtrID=244

Τα χαλια μας και επισημα ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ [/b]…

Τελευταιοι στους μισθους πρωτοι στη λαμογιά …

Εθνικα ταπεινωμενοι, γεωγραφικα αβεβαιοι …

Βαλτε μου ενα διπλο …

Αμάν ρε Γιώργο, με αυτή την Εθνική Γκρίνια και Καχυποψία! Τι σημαίνει αυτό το «γεωγραφικά αβέβαιοι»; Ότι οι Τούρκοι θα μας πάρουν νησιά; Ότι οι Αλβανοί θα μας πάρουν την Ήπειρο, μέχρι και την Τσαμουριά; Ότι οι Σκοπιανοί θα μας πάρουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα; Ότι οι Βούλγαροι θα μας πάρουν την Καβάλα; Ή μήπως ότι οι Ιταλοί θα μας ξαναπάρουν τα Δωδεκάνησα; Ή ακόμα ότι οι Ρουμάνοι θα μας πάρουν τις περιοχές όπου κατοικούν Βλαχόφωνοι; Μα, αν είναι δυνατόν, την σήμερον ημέραν!

Νίκο δεν ξέρω να πω για την Καβάλα ή τα Δωδεκάνησα, πάντως τη Κρήτη σε μερικά χρονάκια την βλέπω το γηροκομείο της Ευρώπης (κατά τα πρότυπα της Μαγιόρκας ένα πράμα). Ξέρω τί γίνεται στην αγορά από φίλο μεσίτη, κι έχω πάθει πλάκα. Αλλά έτσι είναι - μια ζωή ραγιάδες, τους προσκυνάμε για τα φράγγα τους… γη και ύδωρ.

Πες τα, πες τα… στο χωριό μου να δεις τι γίνεται… Η πολυπολυτισμικότητα είναι πλέον γεγονός.

Νικο δεν ειπα μονο αυτο … εξ ισου δυσοιωνα ειναι και τα υπολοιπα που ανεφερα και άλλα βεβαια που δεν ειναι της παρουσης στιγμης και του παροντος φορουμ …
Ασφαλως και δεν τα εχω με τους γειτονες που φτιαξαν σημαια για τη δυτικη Θρακη και εχουν οργανωσει σχεδιο για την ανεξαρτητοποιηση της. Τρομοκρατια των Πομακων να παραμεινουν μουσ/νοι και αλλα …
Τα αεροπλανακια καθε μερα το βιολι τους δε με ενοχλουν καθολου. Προχθες επαιζα σε γαμο μηχανικου των F-16 και χορευανε ολη η μοιρα και σκεφτομουνα εγω … Επειδη το θετεις αν ανοιξει η μπουμπουριά (το μελισσι) που λεμε εμεις εδω και βεβαια θα μπουκαρουν οι Αλ/νοι να παρουν τα εδαφη που τους γυαλιζουν. Οσο για τους “Μακ/νες” δεν πρεπει να ανησυχουμε καθολου φιλησυχα ανθρωπακια ειναι μωρε …
Οι δικοι μας πολιτικοι με ανησυχουν που το ριξανε στη μασα, πατησαν χαμω τις οποιες υποσχεσεις οπως καναν και οι προηγουμενοι, με Αγαπιους, Ρωμυλους και αλλα λαμ…ια. Αλλα ανησυχω και με ενα μεγαλο μερος συνελληνων που συμπορευονται στο ιδιο στυλ … κυττωντας την παρτη τους, ξεχνωντας την ιστορια και αγαπωντας τον παρά και μονο. Με το πρωτο μπαμ ο παράς θα γινει σκονη !! Αυτη η νιρβανα του Αθηνοκεντρικου κρατους θα παει περιπατο και θα τρεχει και δε θα φτανει … με τα τζιπ θα πηγαινουν στο μετωπο ή θα την κανουν για αλλου …

Φαντασου εικονα τωρα ο Βελγος … να του διεκδικει η Γερμανια ενα κομματι Βελγιο, η Ολλανδια αλλο ενα κ.ο.κ. και καθε μερα τα αεροπλανακια βολτες … Αμ δε θα δουμε τετοιο σεναριο …

Το σκηνικο που αναφερουν ο Πανος και η Ειρηνη ειναι γεγονος και οι Κρητικοι (αφηστε τους εργολαβους) ειναι στην τρελλη χαρα αφου ενα οικοπεδο βραχωδες 2- 4 στρ. που πριν 10 χρονια δεν πουλιοταν 5.000.000 τωρα το παζαρευουν απο 90.000 εως 100.000 ευρω …

Πέρασα πριν λίγο καιρό να δω το -μισογκρεμισμένο ερείπιο- σπίτι της προγιαγιάς μου στη Μάνη, του οποίου είμαι …κληρονόμος. Το χωριό είναι εγκατελειμένο από τη δεκαετία του '60. Την τελευταία φορά που είχα περάσει από εκεί (γύρω στο ‘80) ήταν πραγματικά χωριό-φάντασμα, σαν αυτά που έδειχναν στα σπαγγέτι-γουέστερν μέσα στο “πουθενά” στην έρημο -ντε και καλά- της Νεβάδα.
Φτάνοντας λοιπόν βλέπω στην είσοδο του χωριού παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Βλέπω και καμιά δεκαριά σπίτια αναπαλαιωμένα, σχεδόν καινούργια. Βλέπω κι ένα γέρο σ’ ένα πεζούλι να κάθεται, στηριζόμενος σε μια γκλίτσα και δίπλα του τρία (3) πρόβατα κι ένας σκύλος.

• “Γεια σου θείε” του λέω (σ’ εκείνα τα χωριά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι μισοί κάτοικοι είναι συγγενείς μου!).
  • “Γκια σου” μου λέει, “καλώς ήρτες”…
    Οι κάτοικοι του χωριού, με εξαίρεση ένα-δυο σπίτια Αθηναίων που κατάγονται από εκεί, είναι Αγγλογερμανοί συνταξιούχοι. Στην κουβέντα με το “θείο” μού είπε ότι αγόρασε ένα ερειπωμένο σπίτι το '88 για 100.000 δρχ. και έριξε γύρω στα 2 εκατ. και αρκετή προσωπική εργασία για το φτιάξει. Συνολικά του είχε στοιχίσει τις συντάξεις ενός χρόνου (καθηγητής γυμνασίου στη Γερμανία). Αυτά…

Eσάς δηλαδη δε σας κολακεύει το γεγονός αυτό? Το οτι δηλαδή κάποιοι δυτικοευρωπαίοι αποφασίζουν ακόμα και να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους (αν μιλάμε για δυτική ευρώπη συνή8ως οργανωμένο και με ένα Α βιοτικό επίπεδο κράτος) για να μείνουν σε μια χώρα (η αλλιώς μπουρδέλο) δείχνοντας το σεβασμό στις ομορφιές της,στον κόσμο της, κτλ. και το σημαντικότερο ότι τη διαλέγουν ανάμεσα σε άλλες χώρες με αντίστοιχες ομορφιές…(βλέπε Ισπανία,Ιταλία, Τουρκία και όχι μόνο).
Απο προσωπική εμπειρία με τέτοιο άτομο μεγαλύτερης ηλικίας (γερμανό) έχω να πώ ότι σπάνια βλέπεις τέτοια αγάπη για έναν τόπο απο κάποιον.

Και στην τελική τι θα σας πείραζε περισσότερο δύο γεροντάκια που δεν ενοχλούν κιόλας (ναι συνήθως έχουν τακτ και επίπεδο αυτοί οι “ξένοι” ) ή ψευτογιάπηδες απ την Αθήνα (τελείως τυχαία η επιλογή πόλης) που θέλουν να κάνουν το νούμερο τους?

Νίκος

…έτσι είμαστε εμείς ρε Νικολή. Μας πειράζουν όλα και όλοι, και μες τη μιζέρια μας γκρινιάζουμε για τα πάντα.

Πρόσφατα ψαρεύοντας κατά τη Νέα Μάκρη μεριά “θαυμάζαμε” με τον Άρη κάτι 4όροφες εξοχικές κατοικίες στην κάθε μία από τις οποίες, πρέπει να’χαν πέσει ίσαμε 800 κυβικά μπετό, με φοίνικες, γκαζόν, πισίνες, τένις, και δορυφορικά πιάτα. Νομίζω ότι ο Άρης είχε πεί ότι ήταν “συνοικία δικηγόρων”. Κανένας απολύτως σεβασμός για το περιβάλλον, όλοι κοίταζαν ποιός θα φτιάξει το μεγαλύτερο, ασχημότερο, γελοιότερο κλουβί για να μπεί μέσα για μερικές μέρες το χρόνο.

Άρα προτιμώ τη Μάνη, που παρότι την έχουν αγοράσει Γερμανοί, οι πύργοι της είναι ακόμα όπως ήταν πάντα, και όλα λειτουργούν στη πένα. Ή την Κάσο που πάμε κάθε καλοκαίρι και τα σπίτια των Γάλλων είναι τα ομορφότερα και τα μοναδικά με “αισθητική” και σεβασμό στο τοπίο και τις παραδόσεις.

Έτσι δυστυχώς είμαστε, λαμόγια, αρπαχτικά, τεμπέληδες (πώς γίνεται ρε παιδιά οι 20 καφετέριες της Γλυφάδας να είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ γεμάτες με 20-35άρηδες) για όλα μας φταίνε οι άλλοι και τα τρία κακά της μοίρας μας.

Όσο για τους μισθούς, παλιότερα που εργαζόμουν σε πολυεθνική στη ίδια θέση με άλλους Ευρωπαίους αυτοί έπαιρναν “πακέτα” και εγώ τ’αρ… μου σε πακέτο. Και τράβαγα και το ζόρι του θανάτου, έτσι για να αισθάνομαι κι εγώ Ευρωπέος!

Πάντως αν κι είχα αρκετές προτάσεις για να φύγω ex-patriate, την άτιμη την ψωροκώσταινα δεν την άφησα (και μάλλον δεν θα την αφήσω) ποτέ…

Προσωπικά δε μου κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη για την καταγωγή του γείτονά μου, δηλαδή δε βλέπω το λόγο να “κολακευτώ” από την επιλογή του να έρθει να μείνει δίπλα μου, αλλά ούτε και μ’ ενοχλεί.
Απλά αναφέρθηκα επί τη ευκαιρία στο θέμα της εγκατάλειψης της επαρχίας και ιδιαίτερα των χωριών. Αυτό μ’ ένοχλεί. Τα υπόλοιπα είναι για “ελληναράδες” και οδόλως με αγγίζουν.

Δεν μίλησα προσωπικά σε σένα βέβαια.Πιο πάνω υπάρχουν κ μηνύματα που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν αυτούς τους ξένους σαν μια νέα “απειλή”…
σ αυτό απόρησα.
Και σαφώς και δεν τίθεται θέμα κολακείας ή εθνικής υπερηφάνειας…αλλοίμονο…απλά είναι μια μέθοδος καθησυχασμού του απειλούμενου προάγοντάς τον σε “επίλεκτο”