Έντεχνα Λαϊκορεμπέτικα?

"Έντεχνα Λαϊκορεμπέτικα ".
(απο αφίσα.)
αυτό τι είναι πάλι?
που το μαθαίνεις αυτό το είδος?
οχι Βέβαια "στα λιμάνια , στους σταθμούς, στην αγορά ", που λεει και ο ποιητής.
υποθέτω σε ωδεία με γαρνιτούρα πτυχία Αρμονίας, και Αντίστιξης.?

1 «Μου αρέσει»

ο όρος έντεχνα, στην πραγματική του μορφή υπονοεί μελοποιημένη ποίηση οπότε δεν βλέπω κάτι προσβλητικό στην περιγραφή.

1 «Μου αρέσει»

Τίμια περιγραφή τη βρίσκω.

Η λογική της ταμπέλας (από εδώ μέχρι εκεί ρεμπέτικο, από εκεί μέχρι εκεί έντεχνο…) έχει προφανή προβλήματα μεν, αφού ποτέ δεν είναι όλα τόσο ξεκάθαρα όσο θα ήθελε η ταμπέλα, από την άλλη όμως είναι και απαραίτητη για να συνεννοούμαστε. Οπότε οι σύνθετες περιγραφές είναι μια καλή λύση. (Άμα έλεγε «μόνο καθαρόαιμα ρεμπέτικα», εκεί είναι που δε θα ξέραμε τι να περιμένουμε!)

Ακριβώς: Όποιος θέλει μουσική του λιμανιού, της αγοράς κλπ. ξέρει από πριν ότι εκεί δε θα την ακούσει, κι έτσι δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα και να χάσει την ωραία του βραδιά. Γι’ αυτό και είπα τίμιο.

3 «Μου αρέσει»

Μήπως λείπει ένα κόμμα στην αφίσα και οι αρμόδιοι εννοούν «έντεχνα, λαϊκορεμπέτικα»; Δηλαδή, ότι η ορχήστρα παρουσιάζει δύο είδη;

Κατ’ εμέ: “Και έντεχνα και λαϊκά και ρεμπέτικα”

1 «Μου αρέσει»

Ναι, σίγουρα κάτι τέτοιο, αλλά προφανώς χωρίς σκέτα έντεχνα μη λαϊκότροπα, πιθανώς χωρίς σκέτα ρεμπέτικα μη εντεχνο/λαϊκότροπα κλπ. Δε νομίζω ότι υπόκειται κάποιο τόσο λεπτομερές ταξινομικό σκεπτικό ώστε μ’ ένα κόμμα να έβγαινε ακριβώς το νόημα και απλώς το κόμμα ξεχάστηκε. Στο περίπου το διατυπώνουν, και είναι αρκετά σαφές νομίζω.