Πληροφορίες για ενορχηστρώσεις τραγουδιών

Υπάρχει κάποιο μέρος ή ιστοσελίδα που να μπορεί κάποιος να βρει ποιοι μουσικοί έπαιξαν κατά την πρώτη ηχογράφηση ενός τραγουδιού?

Π.χ. Ποιος έπαιζε μπουζούκι σε ένα δίσκο του Διονυσίου, ή ποιος έπαιζε βιολί σε ένα δίσκο του Πάριου?

Για ηχογραφήσεις με Διονυσίου, Πάριο και άλλους καλλιτέχνες εκείνης της εποχής, δεν είμαι ενήμερος, ελπίζω να πάρεις απάντηση από άλλα μέλη μας. Για ρεμπέτικα, σμυρναίικα κλπ. η απάντηση είναι «όχι, δεν υπάρχουν δυστυχώς τακτοποιημένες κάπου, τέτοιες πληροφορίες».

Η μόνη ανάλογη σελίδα που έχω υπόψη μου είναι η discogs, π.χ. https://www.discogs.com/Δήμητρα-Γαλάνη-Η-Δήμητρα-Γαλάνη-Στο-Χάραμα/release/11179885

Κι εγώ αυτήν την σελίδα ξέρω, αλλά δεν έχω βρει τις πληροφορίες που έψαψνα για τους μουσικούς, και μάλιστα σε μερικά κομμάτια και δίσκους που ας πούμε είναι τοπ σε δημοτικότητα

Γενικά, οι πληροφορίες που μπορεί ένας κοινός θνητός να γνωρίζει προέρχονται από τα εξώφυλλα ή ένθετα των δίσκων. Αν το εξώφυλλο δε λέει πληροφορίες, δε βρίσκονται εύκολα.

Ωστόσο, έχω δει εδωμέσα -και αλλού- πληροφορίες για το ποιοι παίζουν σε διάφορες αρχαίες ηχογραφήσεις ρεμπέτικων, τη στιγμή που οι δίσκοι 78 στρ. δεν είχαν καν εξώφυλλο, μόνο ένα σκέτο φάκελο με τη φίρμα της εταιρείας. Άρα, αυτό που δε βρίσκεται εύκολα, ωστόσο κάπως βρίσκεται.

Υποθέτω από τα αρχεία της εταιρείας. Δεν ξέρω πώς βρίσκεται η πρόσβαση σε τέτοια αρχεία. Αν πάντως μιλάμε για πρόσφατες ή τέλος πάντων νεότερες ηχογραφήσεις, Πάριο κλπ., πιθανότατα οι εταιρείες να υπάρχουν ακόμη, οπότε δοκίμασε να επικοινωνήσεις μαζί τους.

Μια πιθανή πηγή είναι και η ΑΕΠΙ. Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι κρατάει αρχεία για τους οργανοπαίκτες που έπαιξαν σε κάθε τραγούδι, ειδικά αν είναι μέλη της.