Μπας και...

Θέλω να πάρω ένα οργανακι, ένα όμορφο τριχορδακι , ωστόσο δε υπάρχει ρευστό …με το ζόρι 300…είμαι φοιτητής και τόσα κατάφερα να μαζέψω από μία δουλίτσα που εχω πιάσει.Παιζω 3 χρόνια μπουζούκι και κάνα 5αρι κιθάρα.Δεν ψάχνω μαθητικό μπουζουκακι . Ψαχνω ένα τίμιο οργανακι με ωραία ταλάντωση σε τιμή μαθητικού.Ξερετε κάνα κατασκευαστή που να πουλάει ωραία όργανα σε τέτοιες τιμές; Ξέρετε μήπως κάποιον που να πουλαει το όργανο του.(έχω βρει μερικα,αλλά χωρίς να με ικανοποιούν απόλυτα στον ήχο). Για οποίον αναρωτιέται τι εγινε μπουζούκι που έμαθα•ήταν ενός φίλου και το ήθελε πίσω , ώστε να ξεκινήσει και αυτός …
Ευχαριστώ…

Φίλε δε θέλω να σε απογοητεύσω, το δράμα με το οικονομικό είναι κοινό άλλωστε, αλλά σε τιμές μαθητικού μπουζουκιού (που συνήθως είναι κάτω των 300) καλά μπουζούκια δύσκολα βρίσκεις. Απίθανο βασικά. Φαντάσου στα 300 και αν, βρίσκεις κάτι σε μέτριο. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις δυο πράγματα. Μια και παίζεις κάποια χρόνια και νιώθεις, κάνε μια έρευνα αγοράς μαζί με κάποιον πιο έμπειρο, δοκίμασε όλα τα μπουζούκια της φτηνής γραμμής μπας και σου κάτσει τίποτα τυχερό και κυρίως κάνε υπομονή. Το ξέρω ότι θες να ρίξεις τις πενιές σου, αλλά μάζεψε παραπάνω λεφτά. Ως πολλά παραπάνω βασικά, ώστε κάποια στιγμή να τα σκάσεις ακατέβατα, να πάρεις μια οργανάρα και να μη σε ξαναενοχλήσει το θέμα αυτό.
Τα καλά όργανα σε κάνουν καλύτερο μαθητή.
Τα κακά-μαθητικά είναι για να δει κάποιος αν έχει potential για κάτι καλύτερο. Έχω δει μπουζούκια και είναι πρακτικά αδύνατο σε κείνες τις τιμές να βρεις κάτι ποιοτικό που να βοηθάει στην εκμάθηση.
Αλλά θέλει υπομονή…
Peace

φίλε μου σε καταλαβαίνω… κι εγώ πήρα ενα φτηνιάρικο λαούτο και απλά πέταξα τα λεφτά μου στην θάλασσα γιατί σκέβρωσε αμέσως και δεν φτιάχνεται. το ήξερα ότι δεν έπαιρνα σοβαρό όργανο με αυτά τα λεφτά, αλλά μου έκατσε χειρότερα απ’ό,τι περίμενα.
τέλος πάντων, στα λεφτά που ψάχνεις μόνο μεταχειρισμένα -και στο μεταξύ προπαθείς να κολλήσεις κανένα κατοστάρικο ακόμα.
μήπως θα σε ενδιέφερε τζουράς;

αναλογα το τζουρα …αν με ικανοποιεί , ναι αμε γιατι οχι;!

μια χαρά τζουράδες βρίσκεις στα 300 ευρώ.

κατι κατα νου;

υπάρχουν αρκετές επιλογές, κοίταξε να βρεις απ’ευθείας απο κατασκευαστή και όχι από μαγαζιά. κάποιοι οργανοποιοί έχουν φτηνούς τζουράδες κατασκευασμενους από άλλους, με την δικη τους επιμέλεια όμως.
απέφυγε μοναστηράκι, νάκα κλπ εμπορομάγαζα. και φυσικά πήγαινε με κάποιον που ξέρει!