Μάζωξη στην Κρήτη

Αποψε στο Ρεθυμνο μαζωξη ρεμπετοφιλων και μελων του φορουμ στο στέκι-κουτουκι “Μακάμ”.
Οσοι πιστοι προσελθετε, οσοι απιστοι απέλθετε !!
Οι προσελθοντες επιβάλλεται να φερουν οργανο οπως τριχορδο ή εξαχορδο ή εντεκαχορδο και δωδεκαχορδο, απο 4χορδα μονο βιολι, ακκορντεον, νταρμπουκα, ζίλια, κουταλια και αλλα κροταλα.
Αναζητειται χωρος διαμονης για τους μακρυνους προσελθοντες σε περιπτωση κραιπαλης εως ντίρλας …

Περισσοτερες πληροφοριες κον Πάνον Καραγιώργον
Ενταυθα

Κύριον Πάνον Καραγιώργον, ενταύθα:

Κάλυψη εξόδων αερομεταφοράς, καθώς και επέκταστη της διάρκειας του έτους στις 368 (δίσεκτο!) ημέρες, αναλαμβάνετε;

Παρ’ ολίγον θα ναυάγιζαν τα σχέδια μας, όμως τελικά ήρθε εις πέρας -με επιτυχία- η δεύτερη μάζωξη του φόρουμ στην Κρήτη… μπορεί να μην είχαμε καν απαρτία, είμασταν όμως λίγοι και καλοί.

Και εις άλλα με υγεία κοπέλια!

ΥΓ - Νίκο, δυστυχώς δε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι για την περίπτωσή σου. Ο σύντροφος Αγάπιος, ταμίας της τοπικής οργάνωσης, έφαγε όλα τα έσοδα σε απάκια και κονιάκ. Στην επόμενη μάζωξη, το καλοκαίρι…

Μπράβο σας, πάντα τέτοια !
Πάνο, περιμένουμε οπτικοακουστικό υλικό… :090:

τουλάχιστον αυτό, αφού τα απάκια θα χαλάσουν στη μεταφορά!

Τελικα η μαζωξη λογω ανυπερβλητης δυσκολιας εγινε στου Σιμισακογιώργη στο “Μεσοστράτι” στους Μάρτυρες (κεντρο Ρεθύμνου).
Νικο στο τραπεζι επεσαν αμαχητί :
Απακια τηγανιτα (μικρα στενομακρα κομματακια)
Ομελλετα με απακι (αλλο να σου λεω…)
Τηγανιά (κομματια χοιρινο στο τηγανι με σαλτσα και πατατες)
Μανιτάρια (ντοπια σε μικρες φετες)
Τυρι ψημμενο (γραβιερα μαλλον, σε πυριμαχο σκευος)
Σαλατα λαχανο, καροτο (που γουσταρει ο πατερ Αγαπιος)
δε θυμαμαι τιποτις αλλο …
και κρασι βεβαια πολυ ωραιο, κόκκινο μαρουβάς !!

Βιντεακια με μουσικα στιγμιοτυπα θα ανεβουν εν καιρω …
http://www.rethymnoguide.com/mesostrati/

Σημ.
Ο Γιωργης ο Σηφάκης ή Σιμισακογιώργης ειναι και μαντιναδολόγος καλος και εχει εκδωσει και βιβλια !
Καθε Τριτη, Πεμπτη και Σαββατο 7-9 κανει εκπομπη με κρητικα, στο ραδιοσταθμο Fly fm του Ρεθυμνου
www.fly959.gr ή εδω :

Αμπάτη, κανονικά θα έπρεπε η λογοκρισία του φόρουμ να σου σβήσει το μήνυμα. Λέγονται αυτά τα πράγματα σε φίλους που, επειδή ούτε τα αεροπορικά έξοδα τους έκαναν ούτε δύο μέρες στο χρόνο τους πρόσθεσαν, έμειναν απέξω;

Μία μόνο ένσταση έχω για απάκια και λουκάνικα: βάζετε και ξύδι κατά την παρασκευή τους.

Υ. Γ. Να συμπεράνω ότι ο πατέρας του Γιώργη δούλευε τη γή ξενιτεμένων συντοπιτών του, παρακρατώντας το ήμισυ της παραγωγής;

Ετυμολογικά ναι, αλλά όχι απαραιτήτως ξενιτεμένων.

'Οσο για το ξύδι, είναι άλλος ένας τρόπος συντήρησης χοιρινών. Τα λουκάνικα, βεβαίως, τα προτιμώ κατά τον Κυκλαδίτικο τρόπο (διατήρηση στην γλίνα, το λίπος του χοίρου -σίγουρα και αλλού στην Ελλάδα γίνεται έτσι), αλλά το ξυδάτο απάκι είναι ανώτερο και από την λούζα, τα σίσερα κλπ. Οτιδήποτε άλλο δεν θα έδενε τόσο με τους χειμωνιάτικους κρητικούς μεζέδες!

Πάνο, κρητικός δεν είσαι; Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Το κρασί είναι καλύτερο, λέω εγώ ο μη κρητικός, και συντηρεί εξ ίσου καλά. Χειμώνα / καλοκαίρι. Κρήτη / Ξεκρήτη.

Ο Σιμισακο-γιωργης δεν ξερω απο που πηρε το παρατσουκλι.
Πιθανον να τα ειχε παλια ολα σιμισ(ι)ακά με καποιον αλλον ή να χαριζε ξερω γω πραγματα … πιθανον να ειχε και κτηματα σιμισακά … θα τονε ρωτησω !
Το απάκι ειναι καπνιστο χορινο δε θυμαμαι ποιο μερος … το σύγκλινο ειναι κι αυτο καπνιστο απο αλλο κομματι του χοιρινου και διατηρειται στο λιπος.
Καπου διαβασα προ καιρου οτι εχουν και στη Λακωνια απακια, δεν ειναι κρητικο προνομιο …
Καλη μας χωνεψη λοιπον, ελα μη διαμαρτυρεσαι, στην Αθηνα οταν ερχομαι τρωω μια χαρα, εχετε ταβερνες με ολα τα καλα !!