Κουρδιστήρι για ούτι με ένδειξη Do Re Mi

Καλησπέρα, χρησιμοποιώ για κουρδιστήρι εφαρμογή στο κινητό, η οποία μου δείχνει τις νότες σαν Do Re Mi κλπ και όχι C, D, E…
Επίσης έχει καλό εύρος δείχνοντας τις διαδοχικές νότες, ώστε να μου είναι ευδιάκριτα τα “κόμματα” μεταξύ τους. Όσο και αν έψαξα κάτι σε κουρδιστήρι δεν μπόρεσα να βρω. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάτι τέτοιο ώστε να απαλλαγώ από το κινητό, έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά?

Τί ακριβώς ονομάζεις «κόμματα»; Επίσης: αν ένα κουρδιστήρι είναι καλό μεν, αλλά γράφει τις νότες αμερικάνικα και όχι ευρωπαϊκά (σχεδόν όλα αυτό κάνουν), το να μάθεις ότι το C αντιστοιχεί στο Ντο κλπ, είναι τόσο εύκολο και γρήγορο ώστε δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητο κριτήριο.

1 «Μου αρέσει»

Κόμματα ονομάζω τα 9 κόμματα που χωρίζεται η νότα.

Ένα κοινό χρωματικό κουρδιστήρι σπάει τη νότα σε πολύ παραπάνω από 9 “κόμματα” άρα από αυτή τη πλευρά είσαι καλυμμένος. Αρκετά μάλιστα σε αφήνουν να ορίσεις και το τονικό ύψος της La (440 ή κάτι διαφορετικό) για εναλλακτικά κουρδίσματα.
Όσο για τα ονόματα στις νότες ο κύριος Νίκος έδωσε την ανάλογη απάντηση με την οποία συμφωνώ:

:wink:

Μα, τί τον χρειάζεσαι τον διαχωρισμό σε κόμματα; Εσύ, τις ανοιχτές χορδές θέλεις να κουρδίσεις, που είναι ολόκληρες νότες.
Το δικό μου πάντως φτηνό κουρδιστήρι, είναι σταθερό στα 440. Όμως, όταν μία χορδή δεν δείχνει πράσινη, αναφέρει απόκλιση σε σέντς.

Όταν πρέπει να παίξω για παράδειγμα 5 διαστήματα, κάπου κάπου το βάζω ώστε να έχω έναν μπούσουλα όταν ξεφεύγω ή για επαλήθευση.

@alko101, αν έχεις την καλοσύνη μπορείς να μου δείξεις σε παρακαλώ κάποιο χρωματικό που το κάνει (σχετικά κατανοητά διαστήματα), γιατί έχω ένα KORG CA-1 αλλά και πολύ αργή απόκριση έχει, αλλά και δε με βόλεψε.

Όσο για την απεικόνιση, όπως είπατε, αναγκαστικά θα αποδεχτώ τον Αμερικάνικο τρόπο C,D,E…

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

tu12ex

Υπάρχουν αρκετά (μην πω τα περισσότερα χρωματικά) αλλά μιας και αναφέρεται συχνά το συγκεκριμένο μοντέλο, δες το παρακάτω βίντεο:

Τα ψηφιακά κουρδιστήρια κυρίως λειτουργούν με Hz και υποδιαιρέσεις του συγκερασμένου ημιτονίου οπότε μάλλον δεν θα σε βοηθήσουν με τα κόμματα που ψάχνεις.

Τι άλλο θεωρείς κατάλληλο ώστε να με βοηθήσει με τα κόμματα?

Με την πρακτική βελτιώνεται. Τα διαστήματα βγαίνουν απο τη φρασεολογία οπότε όσο προχωράμε εκφραστικά μπαίνουν και αυτά στη θέση τους.Δεν ξέρω πόσο νόημα θα είχε να βασανίζεσαι με τη βελόνα του Tuner κοιτάζοντας τις δομές των μακαμιών ως κλίμακες με απόλυτα διαστήματα.
και εγώ στο ψάξιμο είμαι βέβαια …