Βούλιαγμα καπακιού

Γειά σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να γίνει επίτηδες βούλιαγμα στο καπάκι από επιλογή του κατασκευαστή, επειδή έτσι προσομοιάζει ο ήχος του με παλιού μπουζουκιού. Έχω ακούσει πάντως παλιό μπουζούκι με τέτοιο καπάκι και ακούγεται πολύ καλά. Αν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ποιές είναι οι επιπτώσεις που υποτίθεται θα έχει στον ήχο;

Υπάρχει μια σχολή κατασκευής μπουζουκιού όπου ο οργανοποιος εξαρχής υπολογίζει ένα ελαφρύ βύθισμα του καπακιού. Για τα υπόλοιπα δεν νομίζω πως μπορώ να σε βοηθήσω, μπορείς όμως να τα συζητήσεις με τον οργανοποιο που λες. Μήπως εννοείς την τσακιση στο καπάκι που είχαν τα προπολεμικά μπουζούκια;

1 «Μου αρέσει»

Όχι, εννοώ ότι στην περιοχή του καβαλάρη το καπάκι είναι ελαφρώς πιο κάτω ενώ στο κάτω μέρος της τρύπας είναι πιο ψηλά. Αυτό ήταν από την αρχή που το πήρα πρίν χρόνια. Δεν θέλω να ρωτήσω πάλι τον κατασκευαστή για ευνόητους λόγους. Στέλνω φωτό δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να δεί .

αυτό είναι συνηθισμένο στα μπουζούκια, όταν γίνει υπερβολικό το βούλιαγμα το πηγαίνεις για φτιάξιμο. δηλαδή όταν κατέβει πολύ ο καβαλλάρης και οι χορδές φέυγουν ευθεία προς τα πίσω χωρίς να τον πατάνε με δύναμη.
οργανοποιοί υπάρχουν ένα σωρό, διαλέγεις και πας.

Ευχαριστώ. Πάντως η κατάστασή του φαίνεται η ίδια εδώ και χρόνια Και ο ήχος του είναι για τα δικά μου κριτήρια πολύ καλός.

1 «Μου αρέσει»

οπότε μην ανησυχείς, παίξε να το χαρείς!

1 «Μου αρέσει»

Αν και κάπως αργοπορημένη απάντηση,επειδή ψαχτηκα λίγο κι εγώ με το θέμα και ρωτοντας τον οργανοποιο μου,έχω ένα μπουζούκι 9ετιας(χειροποίητο εννοείται) και το καπάκι είναι ακριβώς σαν το δικό σου.Μου έκανε εντύπωση πως κάθησε σε σχέση με όταν το πήρα που και τότε είχε ένα ελαφρύ βύθισμα.Μου απάντησε λοιπόν πως είναι απολύτως φυσιολογικό,μέχρι ένα σημείο.Και πως εάν ο ήχος είναι οκ να μην με ενοχλεί.Ο ήχος παρατηρώ πως από την αρχή που το πήρα βελτιώθηκε,φυσικά γτ ωριμαζει και το όργανο.Γενικα μην σε απασχολεί.

1 «Μου αρέσει»