Αναζήτηση χρονολογίας επανεκτελεσης LP 45

Καλημερα σε ολους καλα μπανια σε οσους δεν πηγαν ακομη,Χθες επεσε στα χερια μου ενα 45αρι επανεκτελεση Σ.ΧΡΥΣΙΝΗ-Γ.ΚΟΥΛΑΞΙΔΗ απο τη μια πλευρα ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ(λατερνα) και απο την αλλη ΣΕΡΒΙΚΟ(διασκευη Σ.Χρυσινη) ,OLYMPIC ΟΕ75036
δεν μπορώ να εντοπίσω την χρονολογία παραγωγής,καθε πληροφορία δεκτη

Μια μικρή διόρθωση:

Το 45άρι δεν είναι LP. LP σημαίνει Long play, δηλαδή δίσκος μακράς διαρκείας. Οι μεγάλοι δίσκοι 33 στροφών με πάνω από μισή ώρα μουσική.

Τα 45άρια είναι είτε ΕΡ (Extended play), με 2+2 τραγούδια, σπανιότερη περίπτωση, ή, το πιο κλασικό, σιγκλάκια με 1+1 τραγούδι, που τα λέμε και σκέτα 45άρια.

[Extended, παρόλο που κι αυτά είναι μικρής διάρκειας, επειδή μέχρι κάποια στιγμή οι μοναδικές μορφές δίσκου ήταν με 1+1 τραγούδι. Και τα 78άρια, σιγκλάκια ήταν στην ουσία. Όταν κάποιος πρωτοσκέφτηκε να στριμώξει παραπάνω από ένα τραγούδι στην κάθε πλευρά, θεωρήθηκε εκτεταμένης διάρκειας.]

Υπάρχουν και διάφορες άλλες υποπεριπτώσεις, με 45άρια μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, 33άρια μεσαίου ή μικρού, maxi single κλπ… Και έχω και ένα δίσκο μεγάλου μεγέθους που η μία πλευρά είναι 33 στροφών και η άλλη 45!! (Μάλλον δεν είχαν αρκετά τραγούδια για να γεμίσει ένα κανονικό LP…)
[SIZE=2]

Τέλος πάντων, ο δίσκος σου είναι σιγκλάκι. Αλλά επειδή αυτός ο όρος χρησιμοποιείται πιο πολύ σε ποπ-ροκ συμφραζόμενα, αφού στα λαϊκά δε νομίζω να πολυκυκλοφόρησαν ποτέ ΕΡ ώστε να υπάρχει ανάγκη διάκρισης, πιο απλά θα τον λέγαμε απλώς 45άρι.

[/SIZE]