Αγορά ψηφιακού κασετοφώνου

Γεια σας αν και δεν ειμαι μουσικός ομως θέλω καποιες συμβουλες για αγορά ψηφιακού εγγραφέα ήχου.
Βρηκα το tascam DR-05
Αν καποιος το εχει στην καοτχη του θα με βοηθήσει πολύ γιατί διαβασα και καποιες αρνητικες κριτικές.
Εχω θέλω να γράφει από εξωτερικό μικρόφωνο,πυκνωτικό κατά προτίμηση και ψηδικα΄χωρίς θόρυβο (φύσιγμα)
Με ενδιαφέρει οπωσδήποτε να εχει ένα ρυθμιστικο στάθμης εγγραφής απ οτο εξωτερικό μικρόφωνο,να μην ειναι autolevel να μπορω να το ρυθμίσω στην στάθμη που εγώ επιθυμώ.
Η άποψη σας θα με βοηθούσε πολύ ευχαριστώ.
Με εκτίμηση.

Γεια σου φίλε και καλωσόρισες στο φόρουμ. Άμα θές να γράφεις με πυκνωτικό μικρόφωνο χρειάζεσαι εισδοχή XLR που να δίνει 48V οπότε μάλλον το DR40 ή κάτι παρόμοιο θέλεις, όχι το DR 05. Εκτός κι αν έχεις ήδη προενίσχυση για το μικρόφωνο.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Αν είναι για το μικρόφωνο, υπαρχουν μικρόφωνα σχετικά καλά πυκνωτικά με μπαταρία και φισάκι 3,5.
Κυρίως όμως με ενδιαφέρει η ποιότητα εγγραφής γιατί το θέλω για συνεντεύξεις.
Αν το έχεις δουλέψει θα με ενδιέφερε η γνώμη σου.
Ευχαριστώ πολύ.

αν σε ενδιαφέρει μονο για συνεντεύξεις, πάρε ενα zoom και μια μεγαλύτερη κάρτα μνήμης. έχει υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο με mini jack και ρυθμιστή ευαισθησίας (gain). πολύ απλό και εύχρηστο, με ικανοποιητική ποιότητα για τα λεφτά του. για συνεντεύξεις υπεραρκετό, εδώ γράφουμε πρόβες και ντέμο για κομμάτια με τα ενσωματωμένα του μικρόφωνα.
δείγμα συνέντευξης: https://www.youtube.com/watch?v=oI05Qx9YfD4
δείγμα μουσικής: https://www.youtube.com/watch?v=h74OZKbsib8&list=PL22FFED75F74885A3&index=14&t=0s

αυτά είναι καταγραμμένα με αυτό: https://www.zoom-na.com/products/field-video-recording/field-recording/zoom-h2n-handy-recorder
αλλά πιθανότατα σου αρκεί και αυτό με τα μισά χρήματα: https://www.zoom-na.com/products/field-video-recording/field-recording/zoom-h1-handy-recorder