Οργανοποιός Δημήτρης Κορδάς

Πανο καλησπερα ναι φυσικα υπαρχουν αρκετοι γνωστοι οργανοποιοι οπως ολους αυτους που αναφερεις εννοειται πως θα τους επισκευτω. Απλα ρωτησα αν καποιος εχει αγορασει μπουζουκι απο τον οργανοποιο Δημητρη Κορδα η εχει ακουσει γνωμες γιατι εμφανισιακα μου αρεσει αρκετα το συγκεκριμενο μπουζουκι οπως και καποια αλλα που ειδα σε βιντεακια στο you tube και γι αυτο ειπα να ρωτησω γνωμες ωστε να εχω μια αποψη γιατι και στην προηγουμενη επιλογη αγορας μπουζουκιου που εκανα με βοηθησατε αρκετα εδω στο φορουμ.

Γιώργο καλησπέρα.Εγώ να ρωτήσω κάτι που ίσως ακουστεί κάπως αλλά δεν το ρωτάω με κακό τρόπο.Θυμάμαι είχες παρουσιάσει ένα καινούργιο όργανο που πήρες από τον Καρανδρέα.Πώς και ψάχνεις να πάρεις καινούργιο?Δεν σε ικανοποίησε το άλλο και ψάχνεις για νέο ή απλά σου άρεσε αυτό εμφανισιακά και το θέλεις τόσο πολύ?Για μένα σίγουρα παίζει ρόλο η εμφάνιση αλλά όχι τον πρώτο ρόλο.Εφόσον είναι διαθέσιμο το όργανο πας το δοκιμάζεις και αν σου κάνει το παίρνεις.
Ίσως χαλάω το νήμα που αφορά τον οργανοποιό κ.Δημήτρη Κόρδα απλά προβληματίστηκα γιατί το άλλο μπουζούκι το είχες παρουσιάσει πρόσφατα.

1 «Μου αρέσει»

Λαμπρο καλησπερα ισα ισα που το οργανο που μου εφτιαξε ο Γιωργος Καρανδρεας μου εχει βγει παρα μα παρα πολυ καλο και μου αρεσει παρα πολυ γι αυτο και αλωστε εδωσα εκει την παραγγελια μου. Ισχυει το δευτερο απο αυτα που ανεφερες ηθελα να παρω και αλλο ενα μπουζουκι και ειδα το συγκεκριμενο και μου αρεσε αρκετα σε εμφανιση και ειπα να ρωτησω γνωμες εδω στο φορουμ μηπως εχει αγορασει καποιος μπουζουκι απο τον Δημητρη Κορδα η εχει ακουσει αποψεις απο αλλους μπουζουξηδες οσον αφορα την δουλεια του.

2 «Μου αρέσει»

Αυτό είναι ένα πραγματικά ισχυρότατο κίνητρο για αγορά ενός οργάνου αλλά όπως κι εσύ και όλοι επισημάναμε, από μόνο του δεν αρκεί. Θα επισκεφτείς βέβαια το εργαστήριο, αλλά και θα λάβεις υπόψη σου ότι μέχρι τώρα, δεν έχει κάποιος / - α εκφράσει γνώμη πάνω στο σημαντικό ερώτημα που θέτεις στο #1 σου.

1 «Μου αρέσει»

Δεν έχω να προσθέσω πολλά, παρά μόνο : " Πήγαινε με κλειστά μάτια και ανοιχτά αυτιά!".
Εφόσον σου αρέσει τόσο πολύ, άκου το χωρίς να το βλέπεις και εάν ο ήχος που βγάλει σου αρέσει τόσο ώστε να το έπαιρνες χωρίς να το έχεις δει, τότε ΝΑΙ πάρτο :wink:

4 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα , έχω αγοράσει το τελευταίο όργανο που έφτιαξε ο Κόρδας , έχει βγει απίστευτα καλό, ο ήχος του είναι παρά παρά πολύ δυνατός και γεμάτος με πολύ sustain και ωραιο σκασιμο. Δυστηχως όμως δεν φτιάχνει πλέον όργανα από όσο ξέρω , μπορείς όμως εννοείτε να πας στο κατάστημα του στο χαιδαρι η να τόν πάρεις τηλέφωνο και να ρωτήσεις .
Πάντως στην ερώτηση σου αν έμεινα ευχαριστημένος πίστεψε με , έμεινα παρά παρά πολύ ευχαριστημένος. Το όργανο αυτό δεν θα το αφήσω ποτέ απ τα χέρια μου

1 «Μου αρέσει»

Νικο καλησπερα ωντος ειναι ενα ισχυροτατο κινητρο. Θα παω συντομα στο εργαστηριο του βεβαια η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα Νικο δεν εχει απαντησει καποιος απο το φορουμ για τον συγκεκριμενο οργανοποιο δηλαδη αν εχει καποιος αγορασει δικο του οργανο η εχει ακουσει απο αλλους γνωμες πραγμα που με βαζει σε σκεψεις. Θα μου πεις αυτο δεν σημαινει οτι ο ανθρωπος κανει κακα οργανα επειδη καποιος απο εδω μεσα δεν εχει παρει δικο του οργανο. Βεβαια εδω στο φορουμ ειμαστε παρα πολλα ατομα και γι αυτο οπως σου ειπα και ποιο πανω οτι κανεις δεν εχει πει την γνωμη για το Δημητρη Κορδα με βαζει σε σκεψεις. Αλλα θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου σε κατι Νικο. Περα απο γνωστους οργανοποιους πχ Βαρλας,Γαζετας,Κατσιφης,Σπουρδαλακης,Καρβουνης και αλλα τοσα γνωστα ονοματα οι οποιοι ειναι κορυφη στο ιδος τους. Περα απο αυτους ομως δεν υπαρχουν και αλλοι που δεν ειναι γνωστοι αλλα κανουν καλα οργανα? Δεν αναφερομαι μονο στον Δημητρη Κορδα(ο οποιος δεν ξερουμε και την δουλεια του) Το λεω και για αλλους οργανοποιους που δεν ειναι τοσο γνωστοι . Ποια ειναι η γνωμη σου σε αυτο Νικο?

Ολοσωστος τα ειπες ολα, Παρα μα παρα πολυ σωστο

Κωστα μου σε υπερ ευχαριστω με καλυψες εννοειται θα τον παρω τηλεφωνο και θα τον επισκευτω.Σε ευχαριστω και παλι Κωστα.

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΑΝΟΠΟΙΟΣ, όμως ξέρω να ακούω μουσική, αλλά και σκέτους ήχους. Ναι, λοιπόν, και βέβαια υπάρχουν οργανοποιοί που δεν είναι γνωστοί, αλλά κάνουν καλά όργανα. Άλλωστε όλοι, μα όλοι ανεξαίρετα εκείνοι που ανέφερες παραπάνω, όλα τα γνωστά ονόματα, δεν καθιερώθηκαν ως ονόματα απ’ τη στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά, σιγά σιγά δημιουργήθηκε για τον καθέναν τους το όνομά του. Έτσι λοιπόν, αν καινούργιοι στην πιάτσα οργανοποιοί αρχίσουν σιγά σιγά να γίνονται γνωστοί γιατί είναι καλοί, κάποτε θα καθιερωθούν και αυτοί ως “πρώτα ονόματα”.

2 «Μου αρέσει»

Τι σκέψεις; Απλά δε θα έτυχε να έχει όργανό του κανείς που να διάβασε τη συζήτηση! (Εντωμεταξύ βρέθηκε και ένας, ο Κώστας #10.) Έτσι κι αλλιώς, και να έγραφαν πολλοί ότι έχουν όργανά του και να τα επαινούσαν, δε θα αποφάσιζες από αυτό αλλά από την αυτοψία σου και την επαφή μαζί του. Οπότε;

Αν κάποιος έχει αρνητική εμπειρία, μην ανησυχείς, θα τη γράψει. Και αν διστάζει ακόμα, μήπως θεωρηθεί δυσφήμηση, υπάρχουν και τα πμ. Η σιωπή δε σημαίνει παρά ότι κανείς δεν έχει απάντηση!

Επί τη ευκαιρία θυμίζω σε όλους ότι το να καταθέσω την εμπειρία μου από έναν οργανοποιό, θετική ή αρνητική, δεν είναι ούτε διαφήμιση ούτε δυσφήμηση. Είναι ενημέρωση, και γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν τα φόρουμ. Το κάνουμε πάντοτε με ήσυχη τη συνείδησή μας, εφόσον φυσικά το κάνουμε έντιμα και ανυστερόβουλα.

6 «Μου αρέσει»

Να πω κι ένα τελευταίο προς ενίσχυση του προηγούμενου, και τέλος:

Δε θυμάμαι ούτε μία φορά να αναφέρθηκε στο φόρουμ ότι κάποιος μάστορας είναι κακός μάστορας, ή ότι πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το χειρότερο που έχω δει να γράφεται είναι κακές επαγγελματικές συμπεριφορές (πολύ κακές ενίοτε). «Μην πας στον τάδε», μόνο για εμπορικές αλυσίδες και ιντερνετικά μαγαζιά, ποτέ για μαστόρους. Ότι ένα όργανο ήταν κακό, έτσι στα ίσα, μόνο για φτηνά ανώνυμα που πουλιούνται από μαγαζιά κι όχι από κατασκευαστές.

Ούτε όμως και αυτολογοκρισία υποπτεύομαι πουθενά, γιατί επιμέρους παράπονα, του τύπου με καθυστέρησε κλπ., ή δεν είχε κάνει καλή δουλειά στο τάδε σημείο, όλο και εμφανίζονται καμιά φορά. Άρα το σωστό, που πρέπει να λέγεται είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, όντως λέγεται. Απλώς πολύ χοντρά αρνητικά πράγματα μάλλον δεν είχε κανείς ποτέ να πει.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι μάλλον κανένας μάστορας δεν είναι τόσο κουτοπόνηρος, να ελπίζει ότι θα κάνει καριέρα εξαπατώντας τον κόσμο, όταν όλη του η δύναμη είναι η γνώμη του κόσμου.

Με συγχωρείτε για την παρέκβαση.

2 «Μου αρέσει»

Εντάξει, είχε γίνει μεγάλος ντόρος κάποιες φορές που είχα δει αρκετό κόσμο να χάνει τα λεφτά του και είχα μιλήσει για 2-3 μαστόρους. Εκτιμάω πολύ το ότι το φόρουμ με στήριξε στο δικαίωμα της κριτικής και σας ευχαριστώ για αυτό.

6 «Μου αρέσει»

Νικο εχεις δικιο σε αυτο που λες ωντος ισχυει οτι ολοι αυτοι που εγιναν γνωστοι δεν εγιναν τυχαια αλλα μεσα απο τη δουλεια τους εφτιαξαν ονομα.

Καλησπερα εχεις δικιο σε αυτο που λες ισως και εγω να μην το διατυπωσα σωστα. Ωντος ποιο πανω ο Κωστας γραφει οτι εχει δικο του οργανο και ειναι παρα πολυ ευχαριστημενος. Η ουσια ομως ειναι ακριβως αυτο που εγραψες οτι και πολλοι να εγραφαν και να τον επαινουσαν για τα οργανα πο φτιαχνει εγω θα ειμαι αυτος που θα αποφασισει. Γι αυτο θα παω και απο το εργαστηριο του για να δω και απο κοντα τα οργανα που φτιαχνει και να μιλησω μαζι του. Επισης συμφωνω απολυτα σε αυτο που γραφεις οτι να καταθετουμε τις εμπειριες μας για εναν οργανοποιο θετικη η αρνητικη δεν τον διαφημιζουμε αλλα ουτε τον δυσφημιζουμε. Ωντος απο αλλες αυτες τις συζητησεις που κανουμε εδω στο φορουμ ενημερωνομαστε.

2 «Μου αρέσει»

Νικο καλησπερα εχω ακουσει και εγω για μαστορα στον οποιο ειχαν δωσει προκαταβολες για παραγγελιες οργανων και ξαφνικα ο μαστορας εξαφανιστηκε απο προσωπου γης δεν σηκωνε τηλεφωνα και οταν πηγανε απο το εργαστηριο που ειχε δεν ειδαν τιποτα παρα ενα μαγαζι αδειο εφυγε που λεμε νυχτα.(Μην το ηδατε τον Παναη που λενε και στο χωριο μου) Οι ανθρωποι εχασαν τα λεφτα τους. Θα μου πεις οτι αυτο δεν γινεται συχνα ειναι που λεμε να μην σου τυχει γιατι ενας οργανοποιος ο οποιος εχει ενα ονομα θεωρω οτι δεν θα κανει τετοια πραγματα εφσον σεβεται την δουλεια του. Οχι ομως οτι δεν εχουν τυχει και τετοιες περιπτωσεις.

Η αισθητική και ο ήχος του οργάνου είναι αρκετά υποκειμενικό θέμα για μένα. Όμως το ξύλο του σκάφους, αν είναι από βαμμένη καρυδιά, όπως δείχνει, είναι αντικειμενικά, όπως λένε κάποιοι οργανοποιοί και εδώ στο φόρουμ, ένα ξύλο επεξεργασμένο με χημικά που γίνεται εύθραυστο και με αλλοιωμένες τις μηχανικές αντοχές. Δεν ξέρω τι ξύλο είναι, αλλά από τις φωτογραφίες, αυτή την εντύπωση μου δίνει.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ πάντως δεν βλέπω βαμμένη καρυδιά.

2 «Μου αρέσει»

Σίγουρα θα το ρωτήσει και αυτό ο Γιώργος. Από φωτογραφίες, ποτέ δεν πρέπει να μιλάμε στα σίγουρα.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπερα συμφνωνω και εγω σε αυτο που λες οτι η αισθητικη και ο ηχος του οργανου ειναι υποκειμενικο. Τωρα για το τι ξυλο εχει βαλει στο σκαφος θα ρωτησω και τον ιδιο γιατι μες την εβδομαδα θα παω απο το εργαστηριο του.