Οργανοποιός Μανώλης Φεργάδης

Παιδιά Καλησπερα . Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις για οργανοποιους και δεν έχω δει κάποια κουβέντα για τον συγκεκριμένο , παρά μόνο μια παρουσίαση οργάνων από τον ίδιο πριν ένα χρόνο .
Έψαχνα να πάρω έναν μπαγλαμά και πέρασα από το μαγαζί του στην Μεταμόρφωση . Μου έκαναν πολύ μεγάλη εντύπωση τα μπουζουκια του γιατί το κάθε όργανο είχε τελείως διαφορετικό ήχο . Έχει μπουζουκια με σκασιμο που φωνάζουν , σκυλάδικα μπουζουκια , χιώτικα τύπου δεκαετίας 50 .
Εν τέλη αγόρασα από εκεί μπαγλαμά , ήταν πολύ εξυπηρετικός ο άνθρωπος και οι τιμές του είναι πολύ προσιτές . Θα τον συνιστούσα ανεπιφύλακτα

Υ.Γ. Αφήνω ένα λινκ και ένα τηλέφωνο γιατί δεν έδωσα κάποιο τρόπο επικοινωνίας

Προφίλ στο Facebook

694 7490853

4 «Μου αρέσει»

Καλορίζικος ο μπαγλαμάς και καλοτάξιμος. Εάν θες κάνε μας μια παρουσίασή του με φωτογραφίες ή/και ηχητικό για να τον “χαζέψουμε” και εμείς λίγο.

Όσο για την πρωτοβουλία το να ανοίξεις αποκλειστικό νήμα για τον οργανοποιό καλά έκανες και είναι ωραίο να μαθαίνουμε και νέα πρόσωπα λιγότερο προβεβλημένα. Εάν τύχει να βρεθείς ξανά στο εργαστήριό του (Κοραή 2, 14452, Μεταμόρφωση ) δώσε μας και φωτογραφικό υλικό από τις δουλειές του.

3 «Μου αρέσει»

αυτη ειναι ευχη!
Ωραία ταξίμια . θα την χρεισημοποιώ :+1:

2 «Μου αρέσει»

Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή , θα ανεβάσω μετά φωτογραφίες τον μπαγλαμά, θα προσπαθήσω να ανεβάσω και βίντεο . Υπάρχει βέβαια και στο προφιλ του οργανοποιου στο Facebook όπου ανεβάζει βιντεο με όλα τα όργανα που φτιάχνει , έχει αρκετό υλικό μέσα οποίος θέλει θα συνιστούσα να ρίξει μια ματια στο προφίλ .





4 «Μου αρέσει»

Πως σας φαινεται αυτό; Το χω δει στο προφίλ του οργανοποιου ( του Φεργάδη ) για αυτό το έβαλα σε αυτό το νήμα

Μεταφέρω τα μηνύματα από το τσατ και στο κυρίως θέμα ώστε να μην χαθούν:

liga_rosa

Βλέπω είσαι αποφασισμένος να πάρεις από τον Φεργάδη. Εγώ θα έλεγα να γυρίσεις και σε άλλους οργανοποιούς μαζί με κάποιον που να ξέρει, αν είσαι αρχάριος στο όργανο. Είναι κρίμα να δώσεις ένα ποσό που θα έχεις μαζέψει με κόπο, και τελικά να μην έχεις αξιόλογο όργανο.
Όταν είχα πάει στο εργαστήριο, του έλεγα ότι τα όργανα του κρατάνε μέσα τον ήχο τους γιατί δεν πατάει καλά ο καβαλάρης στο καπάκι, και μου απάντησε ότι δεν παίζει ρόλο αυτό... Μάλλον το έλεγε γιατί δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να επισκευάσει ένα προβληματικό όργανο που είχε έρθει για επισκευή, και στο μαγαζί δεν υπήρχε κανένα αξιόλογο όργανο για ανταλλαγή.

2 «Μου αρέσει»

Επειδή ο κ. Φεργάδης ενοχλήθηκε από το μήνυμά μου, θα προσπαθήσω να γίνω κάπως πιο συγκεκριμένος.

  1. Τα όργανα που δοκίμασα στην επίσκεψη στο εργαστήριο του κ. Φεργάδη δεν με κάλυψαν ηχητικά και κατασκευαστικά, από κει και πέρα φυσικά δεν αποκλείω να έχει φτιάξει και αξιόλογα όργανα ή όργανα που να καλύπτουν άλλους παίχτες.
  2. Ο διάλογος σε σχέση με τον καβαλάρη ήταν πραγματικός και τον ανέφερα ως είχε γιατί μου έκανε εντύπωση.
  3. Όσον αφορά την ερμηνεία που έδωσα στο τέλος σε σχέση με τις προθέσεις ή τις ικανότητες του κ. Φεργάδη, θα την ανακαλέσω γιατί δεν θέλω να αδικήσω κανέναν άνθρωπο με προσωπικές μου εικασίες.

Το Ρεμπέτικο Φόρουμ είναι χώρος συζητήσεων και ως εκ τούτου τα μέλη γράφουμε την γνώμη μας και τις εμπειρίες μας, σε σχέση με το ρεμπέτικο. Σε αυτό το πλαίσιο γράφω κι εγώ θετικές ή αρνητικές κριτικές για οργανοποιούς ή για συγκεκριμένα όργανα, πάντα από προσωπική εμπειρία. Ο καθένας μπορεί να συμφωνήσει με την μία ή την άλλη πλευρά, εξάλλου η καλύτερη διαφήμιση ή δυσφήμιση καθενός είναι το έργο του.

6 «Μου αρέσει»

Ωραία, χαίρομαι που ξεκαθαρίζει αυτό. Το ρεμπέτικο φόρουμ είναι ο κατεξοχήν χώρος όπου θα αναζητήσει κανείς πληροφορίες και συμβουλές για -μεταξύ άλλων- οργανοποιούς, επομένως μια αρνητική ή επιφυλακτική κριτική δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκλαμβάνεται ως δυσφήμηση.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα σε όλους,

Πριν μερικές μέρες έλαβα από από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του κ. Φεργάδη email, στο οποίο μου περιέγραφε ότι στο φόρουμ μας συμβαίνει “συκοφαντική δυσφήμηση” προς το πρόσωπο του κ. Φεργάδη από το μέλος μας @liga_rosa, και μου ζητούσε την διαγραφή των μηνυμάτων του τελευταίου καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρούμαστε ως διαχειριστές “συνυπεύθυνοι” και ο πελάτης του θα χρησιμοποιήσει “όλα τα ένδικα μέσα”.

Το Ρεμπέτικο Φόρουμ στα 26 χρόνια λειτουργίας του έχει στον πυρήνα της αντίληψής του την μετάδοση γνώσης μέσω του ελεύθερου διαλόγου. Πιστεύουμε ότι με τη συζήτηση και το διάλογο μπορούν τα μέλη να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για οποιοδήποτε θέμα συζήτησης.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο @liga_rosa εξέθεσε την προσωπική του άποψη στον χώρο μας για τα μουσικά όργανα που κατασκευάζει ο κ. Φεργάδης, και ανέφερε και κάποιο αρνητικό -κατά τη γνώμη του- περιστατικό που συνέβη στο κατάστημα του τελευταίου. Το Ρεμπέτικο Φόρουμ, ως διαχειριστική ομάδα και ως ιδιοκτήτες του ιστοτόπου αυτού, δεν υιοθετεί την άποψη του μέλους @liga_rosa, όπως και δεν υιοθετεί την άποψη οποιουδήποτε μέλους του. Παραμένουμε όμως υποστηρικτές της ελεύθερης διάδοσης απόψεων και κριτικών, θετικών ή αρνητικών, τις οποίες οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν και να τις χρησιμοποιήσουν για να σχηματίσουν τις δικές τους απόψεις με βάση την κριτική τους σκέψη και ικανότητα.

Αν κάποιος μέλος ή αναγνώστης νιώθει αδικημένος από τις απόψεις και τις κριτικές που έχουν διατυπωθεί στον χώρο μας, είναι ελεύθερος να γράψει την δική του άποψη επί του θέματος εκθέτοντάς την προς κρίση των αναγνωστών. Εμείς, ως διαχειριστική ομάδα του Ρεμπέτικου Φόρουμ, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε ο διάλογος να γίνεται πάντα με όρους σεβασμού προς τον συνομιλητή. Καθώς, κατά τη γνώμη μας, η κριτική του @liga_rosa έγινε ευγενικά και χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, τα μηνύματά του δεν μπορούν να διαγραφούν και δεν θα προβούμε σε κανενός είδους λογοκρισία.

Επιπλέον, όσον αφορά την ευθύνη του ιστοτόπου για τα γραφόμενα των μελών του σε αυτόν, θα θέλαμε να επισημάνουμε το παρακάτω σημείο της παραγράφου 2 των όρων χρήσης του Ρεμπέτικου Φόρουμ:

“Αν δημοσιοποιήσετε περιεχόμενο στον Ιστότοπο, δημοσιοποιήσετε συνδέσμους στον Ιστότοπο ή θέσετε (ή επιτρέψετε σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος) περιεχόμενο διαθέσιμο με οποιονδήποτε τρόπο παρέχει ο Ιστότοπος (οποιοδήποτε τέτοιο υλικό θα ονομάζεται στο εξής “Περιεχόμενο”), εσείς είστε εξ ολοκλήρου υπεύθυνος για το Περιεχόμενο και οποιαδήποτε βλάβη προκύπτει από αυτό το Περιεχόμενο.”

Περαιτέρω, χωρίς να συνδέονται ή υποκινούνται από τον κ. Φεργάδη, κρίνουμε σημαντικό να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι έχουμε παρατηρήσει, σε συνέχεια του πρόσφατου μηνύματος του @liga_rosa, κάποιες ασυνήθιστες και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές προερχόμενες από λογαριασμούς μελών στον ιστότοπό μας. Συγκεκριμένα, έχουμε εντοπίσει ψεύτικους λογαριασμούς μελών του φόρουμ, τα οποία υποδύονται -τάχα- κάποιον άλλον από τον εαυτό τους, προσπαθώντας να υποκινήσουν, εκμαιεύσουν δηλώσεις και τοποθετήσεις (π.χ. μέλος πραγματοποίησε διπλή εγγραφή με τη χρήση διαφορετικών προσωπικών προσδιοριστικών στοιχείων για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα και να υποδυθεί έναν άσχετο τρίτο ή άλλο μέλος ενεγράφη υποδυόμενος τεχνηέντως κάποιον τρίτο, αποκρύπτοντας την -εμφανή κατά τα άλλα- ταυτότητά του).

Μοιραζόμαστε μαζί σας αυτή την πρωτοφανή στα 26 χρόνια λειτουργίας μας υπόθεση καθώς πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν άπαντα τα μέλη μας που συνδέονται καλοπροαίρετα και ρομαντικά με την τέχνη της μουσικής και το λαϊκό τραγούδι ότι δεν είναι πάντοτε ακίνδυνη και ανέφελη υπόθεση η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και η άσκηση κριτικής.

Προς το παρόν κλειδώνουμε το θέμα αυτό και θα σας κρατάμε ενήμερους για τις όποιες εξελίξεις συμβαίνουν στην υπόθεση αυτή.

12 «Μου αρέσει»