ΒΑΣΗ ή ΘΗΚΗ

συντήρηση

(antvl) #1

Για κάποιον που παίζει καθημερινά, είται κιθάρα είτε μπουζούκι, είναι προτιμότερο να τοποθετείται το όργανο, ως την επόμενη φορά, σε βάση ή στη θήκη του?


(Πάνος Καραγιώργος) #2

Προσωπική μου, αντεπιστημονική άποψη: Πάντα στη θήκη του, ακόμα κι αν θα ξαναπαίξεις μετά από μια ώρα!


(Κώστας Χαλιός) #3

Πάντοτε στη θήκη του, και μάλιστα σκληρή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί


#4

συμφωνώ κι εγώ, ειδικά άμα παίζεις κάθε μέρα, όσο δεν παίζεις έχε το στη θήκη, απλά και μόνο για να μην πέσει με/από τη βάση.

αλλά ας επεκτείνω την ερώτηση :

ποιά είναι η ιδανική θέση για το όργανο, εάν υπάρχει τέτοια, ώστε να αποφεύγονται σκευρώματα ? Ακούγονται διάφορα : Κρέμασμα στον τοίχο ? μπρούμητα με τις χορδές πάνω σε ένα τραπέζι ? βάση ?

για να δούμε τί λέει ο λαός
μπάμπης


(antvl) #5

Σιγουρα στη θηκη ειναι προφυλαγμένο απο την άποψη κάποιου ατυχήματος. Αλλα αναπνέει το ξυλο καλα? υγρασια?


(multi_kulti) #6

ΣΤΗ ΘΗΚΗ και μάλιστα όχι στημένη όρθια στον τοίχο αλλά ξαπλωμένη κάτω στο πάτωμα…για να μή μπορεί να πάει πιό κάτω…

(το λέω γιατί μετά απο μια πρωτοχρονιάτικη πτώση ΜΕ τη θήκη του μπουζουκιού μου , μου έμεινε το κεφαλάρι στο χέρι…ευτυχώς την Κυριακή το παραλαμβάνω εξ Ελλάδος επισκευασμένο απ τον κατασκευαστή του).

Επίσης η Θήκη να είναι στα μέτρα του οργάνου όσο γίνεται περισσότερο…τα κενά αέρος σκοτώνουν…

Νίκος


#7

πάντα σκληρή θήκη! είναι η μόνη ασφαλής, ειδικά επί σκηνής! συχνότατα κάποιος μπουρδουκλώνεται στα καλώδια και κατά κανά κανόνα πέφτει το στάντ με το καλλιτερο όργανο! νόμος του Merphy, μάλλον…
Επίσης η θήκη της δικιάς μου (ovation), με έχει βολέψει ενίοτε και ως κάθισμα!


#8

θα προτίνω βάση , εχω και θήκη φυσικα αλλα δεν βολευει φιλε μου ολη την ώρα να το βγαζεις να παίζεις και να το ξαναβάζεις αν έπεζα μια φορά την μέρα τώρα με την βάση με τρία πόδια και γέρνει προς τα πίσω είναι super ασε που παίζεις ολη την μέρα πχ το εχω δίπλα στο pc πες οτι κάνω ενα reboot στο pc τρακ… ποιάνω αμέσως το μπουζούκι κάνω κανα ταξίμι και το αφήνω, αυτό για να το κάνεις με την θήκη… μη το ψάχνεις αν 8ες μπορώ να σου βάλω μια φωτογραφία της βάσης να δεις πως είναι δεν υπάρχει περίπτωση για ατύχημα, πρεπει να είσαι κουλός! για να το ρίξεις:)


#9

Φίλε “oxtaxordos”, Το σταντ έχει τρία, αλλά ο διάολος πολλά ποδάρια…! παλιά μου είχε πέσει η κλασική μαζί με το σταντ με αποτέλεμα να κοπεί ένα κλειδί σαν ραπανάκι! και αναγκάστικα να τα αλλάξω όλα γιατί δεν έβρισκα ακριβώς τα ίδια…
Ενώ η ακουστική μου έχει κάνει βουτιά μαζί με τη θήκη και εκτός από πάταγο δεν έγινε τίποτα! Αν θες να έχεις το όργανο εύκαιρο, αλλά ασφαλές, τότε βάζε το πάντα σε οριζόντια θέση, και όχι σε κατακόρυφη!