Ψάχνω τζουρά

Καλησπέρα,
Βρίσκομαι στο Ηράκλειο Κρήτης, και ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω να παίζω τζουρά. Έχω μιλήσει με 2-3 άτομα τα οποία μπορούν να μου κάνουν μάθημα, αλλά μου λείπει το κυριότερο, το όργανο! Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με το όργανο (δεν έχω την παραμικρή ιδέα, πρώτη φορά θα επιχειρήσω να μάθω έγχορδο όργανο). Θέλω την συμβουλή σας σχετικά με την αγορά και με τις πιο σύνηθησμένες ερωτήσεις, όπως σκαφτό ή με δούγιες. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο μέλος πουλάει κανέναν ή απο πού θα μπορούσα να αγοράσω. Τα χρήματα είναι ένα θέμα με την αγορά του οργάνου. Έκανα μια έρευνα και είδα ότι ξεφεύγουν απο θέμα χρημάτων.

Οποιαδήποτε άποψη θα είναι βοήθεια.
Ευχαριστώ!

(το πρώτο μου ποστ)

Καταρχάς καλωσόρισες στο Φόρουμ και καλές συζητήσεις να έχουμε!

Το θέμα επιλογής οργάνου είναι μια σχετικά προσωπική υπόθεση όπου σίγουρα θα ακούσεις πολλές συμβουλές τριγύρω αλλά τη τελική απόφαση θα τη πάρεις εσύ. Σίγουρα υπάρχουν καλά όργανα εκεί έξω -είτε καινούρια, είτε μεταχειρισμένα- ανάλογα όμως τις ανάγκες σου, το ηχόχρωμα που σου αρέσει και την οικονομική σου δύναμη φυσικά μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.
Άποψη μου είναι να πάρεις ένα καλό όργανο.” Αυτή τη συμβουλή μου είχαν δώσει όταν κι εγώ επέλεγα το δικό μου και δεν ήταν λανθασμένη.

Στα πρακτικά τώρα. Ο σκαφτός τζουράς συνήθως βγάζει πιο οξύ και ξερό ήχο που θυμίζει παλιότερες, προπολεμικές ηχογραφήσεις, σε αντίθεση με τον δουγάτο που το ηχόχρωμά του φέρνει περισσότερο σε μπουζούκι. Αυτός όμως είναι ένας πολύ γενικός κανόνας και πρέπει να ακούσεις συγκεκριμένα όργανα για να καταλάβεις τη διαφορά.

Όσον αφορά την αγορά μπορείς να ψάξεις ακόμα και εδώ στο Φόρουμ (δες εδώ), σε διάφορες αγγελίες ή αντίστοιχα να επισκεφτείς sites κατασκευαστών. Αν και το καλύτερο σε κάθε περίπτωση είναι να ακούσεις τα διάφορα όργανα από κοντά πριν αποφασίσεις.

Τώρα το οικονομικό είναι ένα ταβάνι που βάζεις εσύ. Εσύ ξέρεις τις δυνατότητες σου. Όμως σαν συμβουλή μπορώ να σου πω να μην τσιγγουνευτείς γιατί μουσικό όργανο δεν αγοράζεις κάθε μέρα και αυτό που θα πάρεις πρέπει να σε φτιάχνει και να το γουστάρεις.

Ψάξε μέσα στο Φόρουμ (η περιοχή εύρεσης -το εικονίδιο με τον μεγεθυντικό φακό- πάνω δεξιά θα σε βοηθήσει), το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές και διαβάζοντας θα αποκτήσεις και μια πιο σφαιρική άποψη μέσα από τις εμπειρίες άλλων που και εκείνοι έψαχναν κάτι αντίστοιχο.

Για ό,τι άλλο εδώ είμαστε :wink:

1 «Μου αρέσει»

προσοχη μεγαλη στα μαγαζια τα χημα καλητερα σε μαστορα και να μαζεψης
φηλαρακη με η πομονη κανενα 250 300 με η πομονη να μαζεψης φηλαρακη θα
αξηζη και θα το εχης για μπαντα εγο πηρα εναν απο μοναστηρακη χημα και τραβο τα
μαλια μου δεν ροταγα δεν ηξερα και να το αποτελεσμα, μου τοπε ο δασκαλος θα το κλες
σηντομα το πηρα 150 καλητερα να επερνα απο τα τζαμπο πιο φτηνα κιολας χαχαχχα πος την πατησα μακριααα απο τα χημα…
καλες πενιες τζουραβδοσηναδελφε,

Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Από ότι διάβασα στο φόρουμ αλλά και γενικά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν αξίζει να πάρω όργανο του εμπορίου. Ας κάνω υπομονή να μαζέψω τα χρήματα, για να μπορέσω να βρω ένα καλό όργανο. alko101, πήγα σε ένα μαγαζί εδώ στο Ηράκλειο και ο άνθρωπος μου έπαιξε και σκαφτό και με δούγιες. Ο σκαφτός τζουράς ακουγόταν σαν μπαγλαμαδάκι, πράγμα που δεν με ενθουσίασε. Ο τζουράς με τις δούγιες ακουγόταν πιο μπάσος. Η διαφορά στα χρήματα ήταν 80 ? (180 σκαφτός & 260 με δούγιες).

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως ο τζουράς με τις δούγιες ήταν μεγαλύτερο σαν όργανο απο τον σκαφτό, που νομίζω ότι αυτό θα με βόλευε παραπάνω. Αυτό που πρέπει να κάνω μάλλον είναι υπομονή για να βρω κάτι καλό.

Το έψαξα το φόρουμ και δεν είχε αρκετές αγγελίες, ή οι αγγελίες ήταν παλιές. Θα ξανακάνω μια προσπάθεια.

Ευχαριστώ και πάλι.!

να ενα δηγμα σκαφτος τζουρας σε ηχο,



ο σκαφτος τζουρας εχη φοβερο ηχοχρομα πολη δηνατο,