Χορδές μπουζουκιού και η σκουρια

Γεια σας φιλοι,
Εχω μπουζουκι τριχορδο και αναγκαζομαι να αλλαζω χορδες παρα πολυ συχνα…Ο λογος ειναι οτι οι χορδες σκουριαζουν γρηγορα… Μπορείτε να μου πείτε τροπους με τους οποιους θα μπορεσω τουλαχιστον να αποτρεψω το γρηγορο σκουριασμα να αντεχουν οι χορδες περισσοτερο και η ποιοτητα του ηχου να παραμενει οπως οταν της εβαλα;;;
Ευχαριστω…:084::082::230:

Φιλε μου κατ αρχην παιζει ρολο η ποιοτητα της χορδης και φυσικα ποσες ωρες παιζεις. Απο κει και περα να ξερεις, οι χορδες απο την ωρα που θα της βαλεις θελουν καποιο χρονο να στρωσουν, που δεν ξεπερναει μερικες ωρες παιξιματος, απο κει και περα οι χορδες ξεκινανε να χαλανε, δηλαδη να πεφτει η αποδοση τους. Καλο ειναι μετα απο καθε παιξιμο να σκουπιζεις καλα το μπρατσο γενικοτερα και τις χορδες, και υπαρχουν και καποια προιοντα στο εμποριο που βοηθουν στην συντηρηση της χορδης οπως fastfret, dunlop κλπ

Μια καλή μέθοδος είναι να έχεις ένα πανί και να τις καθαρίζεις μία-μία πριν και μετά το παίξιμο. Όσα γυαλιστικά κλπ χρησιμοποίησα πάντα τις έκαναν χειρότερες και μαύριζαν μετά από 2-3 χρήσεις.

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες , αλλα ποσο δηλαδη θα ειναι μια χαρα αν τις σκουπιζω με το πανακι;;;Θα μπορουν να κρατησουν για 3 βδομαδες ας πουμε;;;;

Ε σίγουρα. Εγώ τις αλλάζω κάθε μήνα περίπου, με καθημερινή χρήση. Εξαρτάται βέβαια και από τις χορδές και το πόσο ιδρώνει το χέρι σου.

ρε φιλε zade να προτηματε ελληνηκα προοιντα για αυτο παμε κατα διαολου…εχουμε και ελληνηκες χορδες σε πολυ καλυτερες απο τισ ξενες.οσο για τον teli οταν αλαζει τισ χορδε να καθαριζεισ τιν ταστιερα και να τιν περνας λιγο λαδακι για μην κραταει τον ιδρωτα

Φιλε μου παρε το fast fret και θα με θυμηθεις. Φιλε ματσικα ο λαος λεει παπουτσι απο τον τοπο σου, αν το παπουτσι ομως ειναι τρυπιο; Παντως αν το ονομα σου ηταν pyramid ειμαι σιγουρος οτι θα υποστηριζες οτι οι γερμανικες χορδες ειναι οι καλυτερες. Εχεις μηπως σκεφτει γιατι οι καταναλωτες στρεφονται σε ξενα προιοντα; Δεν νομιζω λογο της ξενομανιας.

Ποαο ιδρωνεις οταν παιζεις?Τι υγρασια επικρατει στον χωρο που παιζεις?Μηπως δεν βοηθαει η ταστιερα και ο καβαλαρης?Το πανι ειναι ιδανικο για να καταπολεμησεις την βρωμια και το μαυρισμα…Περι ελληνικων και τα λοιπα τα ακουω βερεσε…Επισης μια καλη λυση ειναι να χαμηλωνεις ενα ημιτονιο τις μερες που δεν παιζεις…Πριν πιασεις το οργανο πλυνε τα χερια σου,βοηθαει στο να στεγνωνουν και να μην ιδρωνουν…Συχνο φαινομενο αυτο που περιγραφεις παντως…Σκουπιζε και πισω απο τον καβαλαρη,εκει σπανε συνηθως…Δεν ξερω αλλες συμβουλες…Παρε μεγαλυτερου διαμετρου χορδες και το βασικο επισκεψου τον κατασκευαστη…

fast fret!!!
Επρεπε να αλλαζω σχεδον καθε μερα με τον ιδρωτα μου
Τωρα ξεχναω να τις είχα βάλει…

Τις σκουπιζεις, το περνας και αυτο ηταν
Οταν το ξαναπιασεις καλο είναι να το ξανασκουπισεις γιατι θα ειναι σαν να τις εβαλες λαδι…

Μα εγω δεν ειπα για ξενες χορδες? Τα fastfret και dunlop που ειπα ειναι λαδακια για τις χορδες. Εγω παντα ελληνικες βαζω οι ξενες ειναι για κλωτσιες χα χα!!!

οι Μαστρο που εχω εγω ειναι καλες,δεν χρειαζεται να στρεφομαστε σε ξενα προιοντα απτην στιγμη που τα ελληνικα μας καλυπτουν.

Εχεις μηπως σκεφτει γιατι οι καταναλωτες στρεφονται σε ξενα προιοντα;
γιατι ειναι κομπλεξικοι,αρχοντοβλαχοι,τιποτενιοι.

Πολύ σωστό. Κι εγώ μάστρο βάζω.
Σε περίπτωση που δεν σε καλύπτουν όμως, τι κάνεις εσύ; Για το λόγο αυτό η παρακάτω άποψή σου είναι υπερβολικά ακραία (μα…ακία κοινώς).

τουλαχιστον προσπαθω να στηριζω τα ελληνικα προιοντα οσο μπορω.
αμα καποιον δεν τον καλυπτουν οι χορδες Μαστρο ,δεν θα τον καλυψουν ουτε οι ξενες.
αλλα ξερεις τωρα το ελληνικο κολλημα,να παρουμε τις ξενες, ε αφου ειναι ξενες θα ειναι καλυτερες,αυτες θα μας καλυψουν πληρως.

τέλη, όσο και να ιδρώνουν τα χερια σου οι χορδές θα μαυρίζουν και θα χαλάνε, δεν θα σκουριάζουν όμως. μήπως αφήνεις το όργανο κλεισμένο σε πλαστική θήκη; δες σχετικά θέματα στο φόρουμ.
αρχάριε πήρες φόρα πάλι! δοκιμάζουμε και διαλέγουμε, με το στανιό ούτε ντόπια ούτε εισαγόμενα…

Φιλοι μου και μαστρο εχω βαλει αλλα και απο τις ξενες. Την λαμπροτητα του ηχου που βρηκα στις ξενες δεν την βρηκα αλλου και αν θελετε πειτε με τρελο. Φιλε Δημητρη θεωρω οτι δεν εισαι σε θεση να οριζεις και να κατακρινεις τις αποψεις των αλλων μελων αν και εισαι συντονιστης. Εαν λοιπον το ελληνικο δημοκρατικο πολιτευμα δεν ισχυει σε αυτο το φορουμ βαλτε διπλα απο το καραβακι μια σβαστικα. Τωρα θα μου πεις τι με κοφτει εμενα να κρινεις ως μαλ.κια μια αποψη που εχει μαλιστα σκοπο να αντικρουσει την δικια μου, ο Μοντασκιε ειχε πει οτι μπορει να μην συμφωνω με την αποψη σου αλλα θα δωσω μεχρι και την ζωη μου για να μπορεις να την εκφραζεις ελευθερα. Με αυτην σου την κινηση θεωρω οτι εσυ ο ιδιος κατεβαζεις το επιπεδο της συζητησης.(αν νομιζεις πως αυτα που λεω ειναι κατακριτεα σου δινω το ελευθερο να με διαγραψεις απο το φορουμ)

Φιλε αρχαριε με αυτους τους χαρακτηρισμους περιγραφεις πληρως πολλους συμπατριωτες μας. Ομως αν βρε αδερφε δεν σε καλυπτουν οι μαστρο τι κανεις;[COLOR=“Grey”]

Εκτος απο συντονιστες ειναι και χρηστες του φορουμ και αυτη την ηθικολαγνεια με ενα ξευτιλισμενο χριστιανοπλαστικο τροπο δεν την αντεχω…Δηλαδη σε εναν φιλο σου δεν θα ελεγες οτι “λες μαλακειες”?Μα συγγνωμη τωρα…Και σιγα τη βλακεια του Μοντεσκιε …Δηλαδη αμα ο αλλος σε κατεβαζει καντιλια για μαναδες και πατεραδες και δεν ξερω και εγω τι εσυ θα τον αφησεις?Αμα αυτα που σου λεει καποιος θιγουν την αξιοπρεπεια και την υποσταση σου εσυ θα τον αφησεις να μιλαει?..Κ καλα ειπε τωρα ενα φιλοσοφος την “αερολογια” του και εμεις πρεπει να το αναπαραγουμε…Στο θεμα μας …Το ιδανικο για τις χορδες ειναι να ρωτησεις τον κατασκευαστη και να προσεχεις το οργανο.Απο εκει και περα ειναι κ τι χορδες βολευουν τον καθενα…Εμενα με βολευουν οι prodigy, σε αλλους καθονται καλυτερα αλλες…Σε αλλα οργανα ταιριαζουν και σηκωνουν καποιες σε αλλα αλλες τι να λεμε τρα για ελληνικες χορδες και ο,τι να 'ναι…Φυλαγε το οργανο φιλε μου,καθαριζε τις χορδες συχνα με ενα πανακι,αφηνε το να αναπνεει,μην το εκθετεις στην υγρασια,απο εκει και περα δεν μπορω να σε συμβουλευσω κατι αλλο.

Ρε φιλε πλακα μας κανεις βλακειες ο μοντασκιε; Αυτος εθεσε τις θεμελιωδεις αρχές των Οικονομικων και Κοινωνικων Επιστημων και συγκεντρωσε ολη την ουσια της φιλελευθερης σκεψης. Κατσε και διαβασε λιγο ιστορια μονο καλο θα σου κανει.

Καταρχας δεν μιλησα συνολικα για το εργο του Μοντεσκιε αλλα για την συγκεκριμενη του φραση…Επισης εγω ηθελα να ανιπαρατεθω με αυτη εσυ αφου υποστηριζεις την φραση περι ελευθερολογιας γιατι μου λες να κατσω να διαβασω…Καπου φασκεις και αντιφασκεις…Εγω θελω αδιαβαστος να πω οτι αυτη η φραση ειναι βλακεια…Επισης ο Μοντεσκιε εχει ξεπεραστει κατι αιωνες τωρα,σημαντικος για την αναπτυξη και την προοδο της φιλοσοφιας αλλα μεχρι εκει…Αλλο ειναι το θεμα του ποστ βεβαια κ δεν βοηθαει τη κουβεντα να μιλαμε για τον Μοντεσκιε…

αμα δεν με καλυπτουν οι Μαστρο,ψαχνω για αλλες ελληνικες παντα και διαλεγω ποιες θα χρησιμοποιω.

Τώρα, οι δημοκρατίες και τα καράβια και οι σβάστιγκες πού ακριβώς κολάνε; παίρνουμε φόρα και λέμε για να λέμε καμιά φορά, μου φαίνεται. Ο μόνος που κατέβασε την κουβέντα εδώ, και από πλευράς θέματος μα και επιπέδου, είσαι εσύ, προσπαθώντας να δημιουργήσεις θέμα από το τίποτα και να αφήσεις εντυπώσεις για την διαχείριση του φόρουμ και τους συντονιστές του. Σε παρακαλώ να μιλάς με μεγαλύτερη προσοχή.

Επίσης, κοντά έπεσες, αλλά όχι ακριβώς. Το είπε ο Βολταίρος όχι ο Μοντεσκιέ. Επίσης, δεν ήταν ο Μοντεσκιέ (ούτε ο Βολταίρος) ο θεμελιωτής των κοινωνικών επιστημών.