Χιώτης - Ηχητικό Ντοκουμέντο


Απιστευτο Ηχητικό Ντοκουμέντο με τον Μανωλη Χιωτη. Ενα μεγαλο ευχαριστω στον N3rv0us1 που το ανεβασε!!

Για οποιον θελει να το εχει στην κατοχη του , θα το βρει στο προηγουμενο τευχος του περιοδικου ‘’ ΟΑΣΙΣ’’ μαζι με καποια κομματια του Χιωτη.

Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο είναι ήδη γνωστό εδώ και καιρό στο φόρουμ, από σχετική δημοσίευση του PaKag.

Έχει υπάρξει επίσης, απ`ότι θυμάμαι, και αρκετός αρνητικός σχολιασμός πολλών απόψεων του Χιώτη, αναξαρτήτως του αναμφισβήτητα τεράστιου μουσικού του μεγέθους. Με λίγο ψάξιμο, θα τα βρείτε.

Ναι, αλλά καλό είναι να το έχουμε και σε ηχογράφηση. Παρόλο που η άρθρωση του Χιώτη αφήνει κάποιες ασάφειες, που ελπίζω να έχουν αρθεί στην απομαγνητοφώνηση.

Δείτε εδώ:

wow thanks!

Λέει ο Χιώτης στην συνέντευξη, ότι η τέταρτη χορδή του μπουζουκιού είναι δικό του εύρημα, και ότι πήρε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αν αυτό είναι αλήθεια έχει ενδιαφέρον, και μπορεί να βρεθεί με λίγο ψάξιμο.

Ίσως έτσι ξεκαθαρίσει η ιστορία για το πότε περίπου πρωτοεμφανίστηκε (στην Ελλάδα τουλάχιστον) το νέο 4χορδο μπουζούκι. :080:

Μια σχετική συζήτηση:

O Χιωτης μπορει να λεει αυτο που θελει αλλα δεν παυει να υπαρχει παντα το γεγονος οτι το τετραχορδο προηπηρχε κατα πολυ μαλιστα,για παραδειγμα μια απο τις πρωτες ηχογραφησεις μπουζουκιου με τον Μανωλη Καραπιπερη στα κομματια Αιδινικο και Αιβαλιωτικο ζειμπεκικο το 1928 χρησιμοποιει τετραχορδο με δυο διαφορετικες μπουργανες μαλιστα και φυσικα οι μαρτυριες του Μαρκου για τους Γ.Μανετα και Σκουρτη που επαιζαν και οι δυο τετραχορδο

Νομίζω ότι το 'χουμε λήξει το θέμα εδώ και καιρό. Στο Χιώτη ανήκει ο σημερινός “τρόπος χρήσης” του σύγχρονου τετράχορδου με το συγκεκριμένο κούρδισμα. Δε βλέπω το λόγο να επανερχόμαστε διαρκώς.
Το γιατί είπε ο Χιώτης αυτές τις κουβέντες, είναι ένα άλλο θέμα…

Η κουβέντα γι’ αυτό το θέμα συνεχίζεται εδώ:

Το παρόν κλειδώνει