Χαρακτηρισμός του Φόρουμ ως κακόβουλο site (2011 - 2013)

Προς μαστόρους και διαχειριστές του forum.

Το μεσημέρι που πήγα να ανοίξω το forum, μου έβγαλε μήνυμα που εμφάνιζε το site ΚΑΚΌΒΟΥΛΟ, και δεν με άφηνε να μπώ. Το αγνόησα. Πριν λίγο που προσπάθησα πάλι, τα ίδια. Σημείωνε δε ότι ενδέχεται εν αγνοία του forum μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μήπως θα ήταν καλό να το τσεκάρομε κι εσείς και τα αντιβιοτικά μου και ο μάστορας; Θεώρησα πως έπρεπε να το ξέρετε μια και επαναλήφθηκε.

Και σε μένα παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα

Το έβγαλε κι εμένα!!!

Δε ξέρω αν βοηθάει να εξεταστεί η αναφορά που παίρνω εγώ όταν προσπαθώ να μπω, και την οποία αγνοώ κάθε φορά βέβαια. Παρόμοια αναφορά θα παίρνουν και οι άλλοι φαντάζομαι που έχουν το ίδιο πρόγραμμα προστασίας (avast στη δική μου περίπτωση), αλλά το παραθέτω ούτως ή άλλως.

Ασφαλής περιήγηση

Σελίδα διάγνωσης για rembetiko.gr

Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση καταχώρισης για rembetiko.gr;
Ο ιστότοπος αναφέρεται ως ύποπτος. Η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να βλάψει τον υπολογιστή σας.
Μέρος αυτού του ιστότοπου αναφέρθηκε λόγω ύποπτης δραστηριότητας 2 φορές τις τελευταίες 90 ημέρες.
Τι συνέβη όταν η Google επισκέφθηκε αυτόν τον ιστότοπο;
Από τις 8 σελίδες που εξετάσαμε στον ιστότοπο τις τελευταίες 90 ημέρες, 7 σελίδες κατέληξαν σε λήψη και εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού χωρίς τη συναίνεση του χρήστη. Την τελευταία φορά που επισκέφθηκε η Google αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2011-11-27 και η τελευταία φορά που βρέθηκε ύποπτο περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο ήταν στις 2011-11-27.Το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε 1 τομείς, συμπεριλαμβανομένων των vsereshaemo.orge.pl/.
1 τομείς φαίνεται ότι λειτουργούν ως διαμεσολαβητές για τη διανομή κακόβουλου προγράμματος σε επισκέπτες αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων των feedurbrain.com/.
Αυτός ο ιστότοπος φιλοξενήθηκε σε 1 δίκτυα συμπεριλαμβανομένων των AS21844 (THEPLANET).
Αυτός ο ιστότοπος έχει λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής που έχει ως συνέπεια την περαιτέρω διανομή του κακόβουλου προγράμματος;
Τις τελευταίες 90 ημέρες ο ιστότοπος rembetiko.gr δεν φάνηκε να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής για τη μόλυνση κανενός ιστότοπου.
Αυτός ο ιστότοπος έχει φιλοξενήσει κακόβουλο πρόγραμμα;
Όχι, αυτός ο ιστότοπος δεν φιλοξένησε κακόβουλο λογισμικό τις τελευταίες 90 ημέρες.
Πώς συνέβη αυτό;
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τρίτα μέρη μπορούν να προσθέσουν κακόβουλο κώδικα σε νόμιμους ιστότοπους, γεγονός που προκαλεί την εμφάνιση του μηνύματος προειδοποίησης.
Επόμενα βήματα:

[ul]
[li]Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα.[/li][li]Αν είστε κάτοχος αυτού του ιστότοπου, μπορείτε να ζητήσετε να επανεξεταστεί ο ιστότοπός σας χρησιμοποιώντας τα Εργαλεία για Webmasters της Google. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εξέτασης υπάρχουν διαθέσιμες στο Κέντρο βοήθειας για Webmasters.[/li][/ul]

Παιδιά το γνωρίζω το πρόβλημα. Υπήρχε ένα link που οδηγούσε στο feedurbrain.com. Προφανώς κάποιο κακόβουλο λογισμικό διείσδυσε στον κώδικα και πρόσθεσε το link. Το αφαίρεσα και έστειλα στην google νότα ότι αφαιρέθηκε. Ελπίζω ότι θα γίνει γρήγορα η αποκατάσταση. Το παρακολουθώ.
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

Καλησπέρα,
δεν ξέρω αν βοηθάει σε τίποτα η παρατήρησή μου αλλά εμένα μου το έκανε όταν μπήκα από το mozilla,
ενώ από internet explorer ήταν όλα οκ.

Μόλις μπήκα και εγώ, έχοντας πρώτα μιλήσει με τον Admin που μου ανέφερε αυτά που γράφει παραπάνω. Η προειδοποίηση δεν εμφανίζεται πιά.

Δυστυχώς συνεχίζει να εμφανίζεται.:mad:

Εκτός από την προειδοποίηση που περιγράφτηκε στα παραπάνω μηνύματα, μόλις μου εμφανίστηκε η παρακάτω ύποπτη προειδοποίηση:

Η σελίδα αυτή εμφανίστηκε από μόνη της και ενώ ήμουν στο προσωπικό μου προφίλ. Μου φαίνεται ύποπτη γιατί εκτός του ότι είναι ανυπόγραφη (δεν φέρει δηλαδή κάποιο γνωστό διακριτικό της Google ή κάποιου προγράμματος προστασίας), το layout δεν θυμίζει τις γνωστές προειδοποιήσεις (αν και προφανώς προσπαθεί να τις μιμηθεί) και συν τoις άλλοις η επιλογή “Ignore this warning” είναι ανενεργή. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για προσπάθεια phishing. Σε τέτοιες περιπτώσεις αν ο χρήστης κλικάρει είτε την επιλογή “Get me out of here!” (σημειωτέον, καμία σοβαρή εταιρεία δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοια φρασεολογία σε ανάλογες περιπτώσεις), είτε την επιλογή “Why was this page blocked?” θα έχει πέσει θύμα “ψαρέματος”. Συστήνω στα μέλη να μην κλικάρουν κάποια από τις δύο επιλογές. Αντ’ αυτού, ας κλείσουν το πρόγραμμα περιήγησης τους και ας ξεκινήσουν μια καινούρια περιήγηση. Ο Internet Explorer δεν φαίνεται ως τώρα να παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.

μια απο τα ίδια και σε ΄μένα!

ok, πατήστε παράβλεψη, όπως και κάνατε απ`ότι βλέπω …! το φόρουμ μας είναι διαμάντι !!! :088:
Θα του ρίξω κι ένα ξεμάτιασμα, καλού κακού και όλα καλά, χεχεχε … (κρατώ από Σμύρνη) :089:

το έπαθα το μεσημέρι με firefox, το ξαναδοκίμασα μόλις τώρα με firefox που αρχικά κόλλησε και μετά το άνοιξε με προβλήματα. τώρα σας γράφω από chrome και δείχνει οκ.
αμάν ντόκτορ…

Γειά σου βρε Πελαγία. Το ξεμάτισμα πέτυχε μπρε… :wink:
Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματά σας.

Kai εμενα το ιδιο εγινε…και δεν ηξερα πως να ειδοποιησω καποιον να το κανει…οποτε εγραψα σε ενα αλλο φορουμ οπου μελη απο εδ ειναι και εκει…αλλα αφου ελυσα το προβλημα εσβησα το ποστ για να μην ειρωνευτει κανενας οτι ταχα δεν ξερω να το ξεπερασω…:089:

λοιπόν, ακόμα και σήμερα με firefox (όταν το φορτώνει) βγάζει κανονικά το κεντρικό πλαίσιο (μηνύματα κλπ) και χωρίς μορφοποίηση (στοιχισμένα αριστερά) τα από πάνω (μπλε και κόκκινη μπάρα) και τα κάτω (μπλέ μπάρα, ώρα/κοπυράιτ). στον chrome όλα καλά.
αφήστε τα ξεματιάσματα, καλύτερα μάγκισσες φέρτε βότανα…

Εγώ πάντως έκανα απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του Mozilla (2η σε 10 μέρες!!) και είμαι εντάξει. Δεν μου το ξανά έβγαλε.

το δοκίμασα και αυτό, δεν βελτιώθηκε η κατάσταση… έχει και άλλος πρόβλημα με τον mozilla;
σε chrome και explorer πάντως δουλεύει κανονικά.

Εγώ mozilla έχω και δουλεύει κανονικά τώρα χωρίς να κάνω τίποτα.

Διέγραψε τα cookies του chrome…

Του mozilla εννοείς Γιώργο.