Τρυπούλες - Ρωγμές στην ταστιέρα: Να ανησυχώ ή όχι;

Γεια σας,μια συντομη ερωτηση:Αγορασα τριχορδο μπουζουκι και μολις φωρισα την ταστιερα του με το κινητο μου,προσεξα οτι το ξυλο εχει αυτες τις ‘‘τρυπουλες-ρωγμες’’ στο μηκος του,ειναι φυσιολογικο,πρεπει να ανυσυχω ή ετσι ειναι απο φυσικου του??

Καλησπέρα @Panzerkampfwagen_VI, γιατί δεν ανεβάζεις 1-2 φωτογραφίες από την ταστιέρα να δούμε ακριβώς τι εννοείς; :slight_smile:

δεν εχω καμερα στο κινξητο μου…θα δω τι μπορω να κανω

WIN_20190824_17_57_06_Pro WIN_20190824_17_57_07_Pro WIN_20190824_17_57_34_Pro

αμα φαινεται καλα,αναφερομαι σε κατι μικρουλες ‘‘τρυπουλες΄’’,σαν να μην εχει τριφτει… καλατο ξυλο…ΕΙναι απο μεταπωλητη και κατασκευαστης ματσικας

δεν έχει καλό φωτισμό, αλλά μοιάζει με βένγκε το οποίο έχει αυτό το χαρακτηριστικό. απ’ό,τι βλέπω ο μάτσικας το χρησιμοποιεί στις ταστιέρες του.

1 «Μου αρέσει»

κατι σαν αυτο ειναι[δειτε την δεξια μερια της ταστιερας]εχει αυτες τις’‘ρωγμουλες-τρυπες’’ η ραγαδες οπως ειδα αλλου να τις αποκαλουν που φαινονται καλα οταν φωτισεις την ταστιερα…Ειναι κατι ανησυχητικο??

Ευχαριστω για τον χρονο σας

ναι, αυτό είναι το βένγκε και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

1 «Μου αρέσει»

ειναι δηλαδη φυσιολογικο να υπαρχουν αυτες οι τομες και να βλεπω τις κατω στρωσεις του ξυλου??

Μια καλυτερη εικονα αυτες οι τομες,ειναι δηλαδη κατι φυσικο και δεν εχει κατι το οργανο μου ??Αν ειναι φυσιολογικο,δεν ειναι καπως περιεργο να μπαινει αυτο το ξυλο,ενω εχεις τετοιες τομες ποτυ μπορεις να δεις την κατω μερια ??

Από τα ελάχιστα που γνωρίζω το βένγκε είναι μία από τις καλές επιλογές ξύλου για ταστιέρα. Είναι ένα ανθεκτικό και σκληρό ξύλο. Η φωτογραφία από το μπουζούκι σου δεν είναι καλή. Αν σου φαίνονται πως είναι μέρος του ξύλου από τη φύση του, τότε δε νομίζω πως έχεις πρόβλημα. Προσωπικά έχω ένα τετράχορδο εδώ και 20 χρόνια περίπου με ταστιέρα από Βένγκε και έχει αυτές τις αυλακώσεις (βέβαια υπάρχει λούστρο από πάνω) και υποθέτω ότι το όργανο είναι ακόμα πιο παλιό και πιθανά να ήταν μεταχειρισμένο όταν το αγόρασαν οι γονείς μου από τον κατασκευαστή και δεν έχει πάθει τίποτα η ταστιέρα.

Για τις φωτογραφιες τις υπολοιπες τι εχετε να πειτε?Οι αυλακωσεις ειναι εσωτερικες,μικρες,δεν θα ελεγα οτι το ξυλο φαινεται φαγωμενο απο τον καιρο,αλλα δεν ξερω τι να πιστεψω…Εστειλα e-mail στο μαγαζι απ’οπου το πηρα[Arco] και περιμενω απαντηση συν του οτι την δευτερα θα παω σε ενα τοπικο καταστημα μουσικων οργανων να παρω και μια γνωμη απ’κει