Το μπουζούκι που έφτιαξα

καλησπέρα παιδια…
Μετα απο μεγάλη βοηθεια που ελαβα απο το φορουμ των ελλήνων ερασιτεχνων οργανοποιων luthier εφτιαξα ενα μπουζουκι 4χορδο και είπα να σας το παρουσιασω και εδώ.
Δέν με ενθουσιασε ο ηχος κάνω μετατροπες στο να τον βελτιώσω ελπίζω μετά το λούστρο να στρώσει,να γίνει ποιο σκαστός και μπάσος.
σάν ολόκληρη κατασκευη τώρα δέν έχω πολλές φώτο…μόνο αυτες της 2 αλλα θα ανεβάσω.εχω της κατασευαστικές μόνο.
εδώ είναι χωρίσ λούστρο και λιγάκι βρόμικο ακόμα

και ο ηχος.
https://www.youtube.com/watch?v=I3TJmbqA0sY&feature=youtu.be
(δέν ξέρω να παίζω…):slight_smile:

Φιλε χωρις παρεξηγηση.
Να πας ξανα στους ερασιτεχνες οργανοποιους να σου πουν τι να κανεις για να γινει μπουζουκι αυτο το κατασκευαστικο υβριδιο.

Αχαχαα σωρέος…
Δέν είναι ολοκληρομένο.
Νταξυ τοσο χάλια είναι?η είσαι κάποιος κατασκευαστής και απλά σνομπάρεις?

οπτικά δέν με απασχολεί το πός είναι.
Ο ηχος θέλει βελτίωση…τι να κάνω για να το διορθοσω? μπορείς να βοηθείσεις σε αυτο?

Ωραιο οργανο… Τι ειναι? Για μπουζουκι δεν μοιαζει… Εκτος κι αν ειναι νεο ειδος μπουζουκιου… Ταστα χαμηλα δεν εχει? κι αν οχι γιατι? Πες μας λιγο το κατασκευαστικο σου σχεδιο! Επισεις τι καπακι ειναι αυτο τοσο χοντρο? Ατριφτο ετσι μπηκε πανω? Το σχεδιο εκτος το ειναι λειαν απαραδεκτο δεν ειναι διακοσμηση μπουζουκιου αυτη! Ο καβαλαρης σου τι ειναι για κοντραμπασο? Ποσο υψος εχει? Εσυ θα μας τρελανεις εδω… Με συγχωρεις αλλα αυτο το πραγμα δεν λεγετε μπουζουκι…Οταν παρουσιαζεις κατι φροντισε να ειναι αρτιο γενικοτερα για να μπορεις να λαβεις και τα αναλογα σχολια… Εφοσων μας το εκθετεις εδω λοιπον δημοσια εχουμε δικαιωμα να εκφερουμε γνωμη… Αυτο που εφτιαξες ειναι εκτος συναγωνισμου! Αλλαξε τον τιτλο… Μεταλαγμενο μπουζουκι!

Φίλε μου συγχαρητήρια για την κατασκευή σου. Και μόνο η διαδρομή που διάνυσες και κορυφώθηκε με την ολοκλήρωση της κατασκευής σημαίνουν πολλά για σένα. Ήδη έχεις μάθει πολλά. Και πιστεύω οτι ήδη γνωρίζεις περισσότερα για την κατασκευή του οργάνου απο ότι γνωρίζουν οι άνθρωποι που απάντησαν υποτιμητικά στα παραπάνω μηνύματα. Βέβαια μπορούν να με διαψεύσουν, παρουσιάζοντάς μας την δική τους “πρώτη” κατασκευή. Για πρώτη κατασκευή είναι μια χαρά. Βέβαια δεν θα στρώσει ο ήχος ούτε με το λούστρο. Αν έχεις όμως μεράκι και συνεχίσεις την ενασχόληση αυτή, θα ψάξεις, θα διαβάσεις, θα πειραματιστείς και θα βελτιωθείς.

Συγχαρητήρια για την κατασκευή σου. Να συνεχίσεις με μεράκι και όρεξη για βελτίωση.Νομίζω οτι μπορείς να βρείς και επαγγελματίες οργανοποιούς να σε βοηθήσουν με κάποιες παρατηρήσεις-βελτιώσεις. Όσο για το σχέδιο θα μου άρεσε προσωπικά να είχες βάλει τα τριαντάφυλλα, που είναι κάτω απο τον καβαλαρη, γύρω απο την τρύπα και τα υπόλοιπα να τα παραλήψεις.και πάλι μπραβο για την προσπάθεια. Όσο για τα υποτιμητικά σχόλια χωρίς ουσία…απλά…ζουν ανάμεσα μας.

James εμείς τα λέμε και στους Ερασιτέχνες, όπως και να 'χει για εμένα ένα μετράει η προσπάθεια , όσο για το ότι σε κάποιους δεν άρεσε, ας μας παρουσιάσουν και αυτοί της δικές τους δουλειές έτσι βρε αδερφέ να έχουμε και μια σύγκριση, νομίζω πως το να είσαι μετριόφρων μετράει και καλό θα ειναι όταν μιλάμε να έχουμε και μια γερή βάση από πίσω και όχι να πετάμε κουβέντες στον αέρα, και να κρίνουμε, το να σεβόμαστε την προσπάθεια τού άλλου ειναι ότι καλύτερο όπως και να του λέμε τα λάθη του ή της ατέλειες στην δουλεία του με σεβασμό και με ευγένεια, υπάρχουν πολλοί τρόποι στο να εκφραζόμαστε είτε γραπτός είτε προφορικός, τουλάχιστον κάποιοι (δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα εγώ έτσι και αλλιώς το δημοτικό τελείωσα) που λένε ότι ειναι πανεπιστημιακής μορφώσεως μπορούν να χειριστούν την γλώσσα και το μυαλό κατάλληλα ώστε να δώσουν στον άλλον να καταλάβει.
James προχώρα έχουμε όλοι μεγάλο δρόμο να διανύσουμε εφόσον έχουμε μεράκι την ερασιτεχνική οργανοποιία, απλά δεν πρεπει να βιαζόμαστε και να ακούμε πάντα τι έχουν να μας πουν οι άλλοι

Συγχαρητήρια κι απο εμένα μαστορα007. Συνέχισε με τον ιδιο ζήλο και δεν θα χάσεις.
Όσο για τα υπόλοιπα ειναι απάνθρωπο να κατατροπωνεις κάποιον κρίνοντας με αυτόν τον τρόπο κάτι στο οποίο έχει βάλει την ψυχή του. Δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην πεις τίποτα.
Και να ξέρετε κάτι πολυ βασικό. Ο οποιοσδήποτε μεγάλος επιστήμονας, καλλιτέχνης…, αν πρωτα απο όλα δεν είναι μεγάλος άνθρωπος, επι της ουσίας δεν είναι τίποτα

Μάστορα καλή αρχή στο μεγάλο ταξίδι της οργανοποιίας. Βάλε μπρός για το δεύτερο ,με προσοχή και ψάξιμο θα βγει καλλίτερο.
Όπως έλεγε και ο Βέγγος 'το δεύτερο καλλίτερο απ το πρώτο το τρίτο καλλίτερο απ το δεύτερο.

Καταρχήν μπράβο για την προσπάθεια…Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είναι - δεν έχει καμιά απολύτως σημασία - αλλά μπορεί να αποτελέσει την αρχή νέων προσπαθειών που με την σωστή καθοδήγηση - μελέτη - πειραματισμό - επαναπροσέγγιση θα δώσουν πολύ πολύ καλύτερα αποτελέσματα…Συνέχισε με μελέτη και υπομονή.

Μπράβο μαστοράκο!! Καλή η προσπάθεια. Συνέχισε με όρεξη!!!

Απορίες:

  1. αν δεν ασχολούμαι ο ίδιος με την κατασκευή, δεν δικαιούμαι να εκφράσω άποψη αρέσκειας ή απαρέσκειας επί του πώς μου φαίνεται οπτικά ή ακουστικά ένα όργανο, το οποίο εκτέθηκε δημοσίως προς κρίση; Και πάει λέγοντας: εάν δεν είμαι κι εγώ τραγουδοποιός, δεν δικαιούμαι να εκφέρω άποψη επί των ασμάτων του Μάρκου ή δεν ξέρω τίνος άλλου; Εάν δεν ζωγραφίζω, δεν δικαιούμαι να εκφράσω άποψη περί ενός πίνακα ζωγραφικής; κ.ο.κ

  2. εάν δεν μπορώ να πω καλό λόγο, γιατί είναι προτιμότερο να μη μιλήσω καθόλου; Δηλαδή, ή χάιδεμα ή μόκο;

Άλλο το ζήτημα του πώς θα διατυπώσεις τις απόψεις σου (πόσο αβρώς ή πόσο ακανθωδώς…), ας το τονίσω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Αλλά και εδώ τα πράγματα ποικίλλουν κατά τον τύπο ανθρώπου που τις εκφέρει (τις απόψεις) κατά περίπτωση, οπότε θεωρώ ότι δεν μπορούμε να απαιτούμε ειδικό πρωτόκολλο «κοινωνικά ορθής» εκφοράς κριτικών απόψεων, παρά μόνον εάν στοιχειοθετείται μη προσήκουσα συμπεριφορά κατά τους κανόνες δεοντολογίας του Φόρουμ.

Προσωπικά, θα έλεγα να μη σπεύδουμε να μιλάμε τόσο εύκολα περί «απανθρωπίας»…

Περί "απανθρωπιάς " , σύμφωνοι.Περί ευγενείας όμως;

Το μηνυμα του bourbou δε θα το σχολιασω γιατι νομιζω οτι δε γραφτηκε για κακο. Δεν του αρεσε το εγραψε με λιγο αποτομο τροπο.
Για το μηνυμα του λαικου τι να πω…

δεν ειναι μονο η αγενεια που λεει και ο νικος … ειναι πολλα απο πισω…
το οτι δεν αγορασε ο μαστορας το οργανο που εχει στην αγγελια και προτιμησε να φτιαξει μονος του; το γεγονος οτι προσπαθησε να τον αποτρεψει μπαινοντας στο luthier (με αλλο username εκει bouzoukimaker ) και τον απετρεψε να φτιαξει τη στιγμη που οσοι μπαινουν εκει μονο σχολια παροτρυνσης δεχονται γι 'αυτη την ωραια ενασχοληση;
Ο κυριος λαικος εχει ξεχασει τις τοσες ερωτησεις για ολα αυτα τα απλα πραγματα που ρωταει στο luthier και που ολοι μας ρωταμε… αυτος γεννηθηκε οργανοποιος…
κριμα… πραγματικα κριμα…

μαστορα χιλια μπραβο που το τολμησες… το επομενο θα ειναι σιγουρα καλυτερο.

Παρακαλούμε τα μέλη να εκφράζονται με ευγένεια, ακόμη κι όταν ασκούν σκληρή κριτική.

Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται προσωπικές διαμάχες.

Επί της ουσίας: το όργανο θα μπορούσε να βγει καλύτερο με περισσότερη προσπάθεια. Φίλε στο επόμενο θα έχεις ήδη κερδίσει πολλά. Εγώ δέκα χρόνια λέω να αρχίσω, και δεν το παίρνω απόφαση…

Συγχαρητήρια για την κατασκευή.
Πάρα πολύ ωραίο το σχέδιο στο καπάκι.
Να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα να μη το βάλεις κάτω και να μην επηρεάζεσαι αρνητικά από τις αρνητικές κριτικές.
Από τα λάθη σου θα μαθαίνεις και θα μαθαίνεις συνέχεια και όλο θα βελτιώνεσαι. Η μέθοδος της δοκιμής - λάθους - απόρριψης θα σε οδηγήσει να γίνεις ένας καλός οργανοποιός.
Αρχικά, να μή δώσεις βάση στη διακόσμηση ή στο φινίρισμα αλλά να πειραματιστείς με το καπάκι και το μπράτσο (σχέση μπράτσου καπακιού και ταστιέρας).

ΥΓ. Βασιλάκη (LAIKOS) έχω πέσει από τα σύννεφα με την αγενή κριτική σου.

Αγαπητέ Παρασανδαλε το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να αντιπαρατεθω. Επειδή όμως χρησιμοποιήσεις το δικό μου μήνυμα για να αναπτύξεις την επιχειρηματολογία σου, πρέπει να εξηγήσω ορισμένα πράγματα.

  1. Την λέξη απανθρωπιά την συνέδεσα με την σκληρή και αδικαιολόγητα αγενή κριτική για μια κατασκευή στην οποία αυτός που εμπλέκεται βαζει μέσα την ψυχούλα του. Αυτο το ξέρουν πολυ καλά αυτοι που έχουν εμπλακεί με την κατασκευή μουσικών οργάνων.
  2. Αν νομίζεις ότι κάνοντας μια τέτοιου είδους κριτική, συμβάλεις στην βελτίωση αυτού που κρινεις, τότε κανε την. Δεν στο απαγορεύει κανένας. Σκέψου μόνο ότι πιθανότατα θα μπορούσες να αποθαρρυνεις κάποιον, που επίσης πιθανότατα με λίγη παρότρυνση θα μπορούσε να γίνει ένας πολυ καλος οργανοποιος.
  3. Αν διαβάσεις και πάλι το μήνυμα μου, θα δεις ότι δεν εχω πρόβλημα με την κριτική, αλλά με τον τρόπο που γίνεται.

Αν τελικά η λέξη “απάνθρωπο” θεωρείτε ότι είναι βαριά την αποσύρω , αν και στην περίπτωση του πρόσωπου που αναφέρει ο φιλος μου ο Γιώργος Γεωργαλας, ταιριάζει απόλυτα.

Παιδια κραττει λιγο.
Ο ανθρωπος εκανε μια προσπαθεια και προφανως για να την εκθετει δικαιουμαι να του πω την αποψη μου.
Επισης εγω δεν φτιαχνω μπουζουκια (και απαντω επισης σε εσενα mastoras που με τον τροπο σου θεωρεις αυτονοητο οτι πρεπει να σου πω κατι που θα σου αρεσει)αλλα δεν απαιτειται και να φτιαχνω για να εκφραστω αισθητικα (οπτικα και ηχητικα).
Αν εσεις θεωρειτε οτι πρεπει να το στρογγυλευουμε καλως.Εγω σαν ανθρωπος δεν ειμαι ετσι.
Εκανε ενα εγχειρημα το οποιο απεχει απο το να γινει ενα ‘‘κανονικο μπουζουκι’’ αρα το αποτελεσμα ειναι ενα υβριδιο.Υπαρχουν υψηλου επιπεδου κατασκευες ερασιτεχνων,που εμεις ως παικτες θα τις πληρωναμε για να τις αγορασουμε.Τη συγκεκριμενη οχι και το ξερουμε ολοι.
Η προτροπη μου να αποτανθει στους εμπειροτερους ερασιτεχνες οργανοποιους ειναι ειλικρινης και οχι κακοπροαιρετη (αρα ουτε αγενης) προκειμενου να του επισημανουν τι μπορει να βελτιωσει ωστε ξαναδουλευοντας επανω στην ιδια κατασκευη να γινει ‘‘κανονικο μπουζουκι’’.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 20:05 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 19:57 —

Δηλαδη ρε φιλε οταν εσυ πας σε κατασκευαστη να αγορασεις οργανο παιρνεις οτι σου δωσει ‘‘επειδη δεν φτιαχνεις οργανα’’?
Ουτε τυφλοι,ουτε κουφοι ειμαστε…μη μας τρελανεις κιολας…