Τζουράς, κλίμακα 59 εκ

Σκάφος καρυδιά- φλαμούρι, καπάκι έλατος, μπράτσο φλαμούρι με κόντρες μαόνι νιαγκόν (x2), σφεντάμι (x1).
Ταστιέρα - καβαλάρης etimoe.
Διακόσμηση με διάφορους καπλαμάδες (ελιάς στο πίσω μέρος του μπράτσου και στον καράολα). Η “ροζέτα” είναι σκαλισμένη στο ίδιο το καπάκι.

f1.jpg f3.jpg f5.jpg

πρόκειται για το αδερφάκι αυτού εδώ
http://www.rembetiko.gr/forums/showthread.php?t=28168
που ξεκίνησε με καπάκι ελάτινο αλλά στην πορεία έγινε κέδρινο. Ο καινούργιος είναι ίδιος ακριβώς σε σχέδιο και σε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με μόνη διαφορά σ’ αυτό του καπακιού, ήθελα να τον ακούσω και με έλατο.

//youtu.be/D847ZVSH_Pk

1 «Μου αρέσει»

Εξαιρετικός και σε ήχο και σε εμφάνιση!
Αντιπροσωπεύει πληρέστατα την αισθητική σου πρόταση Μάνο , αυτή που με συνέπεια θα έλεγα παρουσιάζεις εδω και πάρα πολύ καιρό.
Να΄σαι καλά , πάντα τέτοια.

Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό ς! ! !.

Θαυμάζω ειλικρινά όλους έσας που “πιάνει” το χέρι σας!
Το ελάτινο μου ηχεί καλύτερα στα αυτιά σε σχέση με το κέδρινο…
Μπορεί να είναι εντελώς εσφαλμένη η εντύπωση μου αλλά έχω την αίσθηση οτι ο κέδρος, σε καπάκια μικρής επιφάνειας (τζουράδες και κυρίως μπαγλαμάδες) υστερεί σε σχέση με την ελάτη. Ο ήχος του σε τέτοιες κατασκευές μου ακούγεται “ξερός”. Ίσως παλι να ήταν απλά έτσι τα όργανα που πέσαν στα χέρια μου…

Και πάλι συγχαρητήρια!

Εξαιρετικος αυθεντικος και καθαρος ηχος.Ευγε γκαρνασι.

Μπράβο και από μένα! Ηχητικά δεν είμαι σε θέση να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη (αν και μου αρέσει πολύ). Αισθητικά όμως πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο όργανο (άσχετα με το αν είναι του γούστου μου). Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερα τέτοια διαμάντια…!

Εξαιρετικό όργανο και σε εμφάνιση και σε ήχο. Όσα μπράβο και συγχαρητήρια και να πει κάποιος είναι λίγα. Το ακόμα σημαντικότερο είναι πως διαπίστωσα ότι ο Μάνος, αλλά και αρκετοί ακόμα “εραστές” της οργανοποιίας όχι μόνο δημιουργούν, αλλά μοιράζονται και τις γνώσεις και τις εμπειρίες που κερδίζουν με πολύ κόπο, διευκολύνοντας το έργο όσων θελήσουν να ασχοληθούν στο μέλλον. Δεν συμβαίνει συχνά στις μέρες αυτό. Όταν μπήκα στο φόρουμ για να ζητήσω κάποιες συμβουλές και πληροφορίες δεν περίμενα ότι θα ανακάλυπτα τέτοιους θησαυρούς.Το συγκεκριμένο όργανο έγινε η αφορμή να αλλάξουν και τα γούστα μου. Είχα γράψει ότι σκοπεύω να αγοράσω έναν μπαγλαμά το επόμενο διάστημα, αλλά αυτό μέχρι που άκουσα το συγκεκριμένο όργανο. Από τότε και κάθε βράδυ ακούω δεκάδες ηχητικά από τζουράδες (πάντα το “πρόγραμμα” κλείνει με το ηχητικό του Μάνου με αυτόν και έναν ακόμα 59άρι τζουρά που έφτιαξε) και σκέφτομαι ότι μετά τη γυναίκα και την κόρη μου βρήκα καινούρια αγάπη και πρέπει το συντομότερο να αποκτήσω έναν τζουρά. Συγχαρητήρια και πάλι και ελπίζουμε σύντομα να μοιραστεί ακόμα περισσότερες δημιουργίες σου, μαζί μας.

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ perastikos - και με την ευκαιρία ευχαριστώ και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην ανάρτηση, πράγμα το οποίο απ’ ότι βλέπω δεν έκανα όταν έπρεπε.
Είναι περίεργη αίσθηση να διαβάζω ότι ένα όργανό μου είχε τέτοια επιρροή, κυριολεκτικά με συγκίνησε.
Όσο για τα υπόλοιπα, και η δική μου εμπειρία αυτό λέει, υπάρχει διάθεση για “μοίρασμα” της γνώσης, από τους ερασιτέχνες σίγουρα - αλλά και από τους επαγγελματίες, τουλάχιστον όσους τυχαίνει να ξέρω προσωπικά. Όμως πρέπει να καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό που ακούς και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να “γράψεις” αρκετές ώρες στο εργαστήριο.
Για τα επόμενα όργανα, συνέχεια φτιάχνω - από τότε που ξεκίνησα απλά δεν μπορώ να σταματήσω - αλλά εδώ ανεβάζω αυτά που για κάποιον συγκεκριμένο λόγο κάθε φορά θεωρώ σημαντικά.
Έρχονται δύο μπουζούκια πάντως σε λίγο.

3 «Μου αρέσει»