Ταξίδι στη Κωνσταντινούπολη

Καλησπέρα παίδες,

στις 24 του μηνός θα πραγματοποιήσω ένα από τα ταξίδια που εδώ και χρόνια ήθελα να κάνω: Μία επίσκεψη στη Κων/πολη. Μετά από σύντομη έρευνα στη σελίδα δεν βρήκα κάποια σχετική ανάρτηση… Θα σας ήμουν υπόχρεος για οποιεσδήποτε προτάσεις έχετε να μοιραστείτε σχετικά με:

ρεμπέτικες ή αξιόλογες τουρκικές κομπανίες
στέκια/ γειτονιές βγαλμένες από άλλες εποχές (πολυπολιτισμικού -ελληνικού και μη- παραδοσιακού χαρακτήρα)
οργανοποιία
γαστρονομικές ανακαλύψεις
ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε αξιόλογο…

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Πέτρος

Υ.Γ. Για τις καλύτερες προτάσεις θα αναρτήσω φωτογραφία της αρχοντομουτσουνάρας μου στο συγκεκριμένο μέρος, ως ελάχιστη ένδειξη ανταπόδοσης και ευχαριστίας!

Ψάξε για την κομπανία “Pende Manges”. Αν παίζουν κάπου, τις ημέρες που θα είσαι εκεί, αξίζει να πάς να τους ακούσεις. Είναι Τούρκοι, μουσικάρες και, τουλάχιστον οι δύο απ’ αυτούς, άριστοι γνώστες του ρεμπέτικου. Επίσης, η ορχήστρα “Ince Saz” είναι πολύ καλή σε Τούρκικα, τόσο από την εποχή του Fasil όσο και σε σύγχρονες δημιουργίες. Ο ιδρυτής της, ο Cengiz Onural, είναι και ο ένας από τους δύο μπουζουξήδες στους Pende Manges.

Ευχαριστώ Νίκο, θα είμαι έξι βραδιές εκεί οπότε ευελπιστώ…

http://www.pendemanges.com/index.html

//youtu.be/3mjTq1jJIL4

ετοιμάζομαι σύντομα κι εγώ για το ταξίδι στην ιστανμπούλ, μετά από χρόνια αναβολών… ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια για φτηνή διαμονή, σημεία ενδιαφέροντος, τόσο για την ιστορία της πόλης όσο και για το παρόν της.
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

θα μου πείτε εκεί (κι εδώ βέβαια) ο κόσμος καίγεται, κι εγώ σκέφτομαι ταξιδάκια…

Αν και μάλλον θα το ξέρεις κιόλας, ψάξε τι παίζει στο gitar cafe. Είναι εκτός τουριστικού κέντρου αλλά συνήθως έχει ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Θα σου μιλήσω πάντα σύμφωνα με τη δικιά μου εμπειρία:

TΙ γίνεται όλοι ισταμπουλ πάμε ρε παιδιά? D33P μάρεσε αυτό με το πάσο φίλε.

φίλε d33p σ’ευχαριστώ πάρα πολύ! θα ψάξω τις πληροφορίες που μου έστειλες.

ωραια μουσικη σκηνη με ενδιαφεροντα συγκροτηματα ειναι η babylon

ωραια ταβερνακια εχει στις καθέτους οδους της φημισμενης λεωφόρου istikal που οπως προαναφέρθηκε ειναι στυλ ουζερι και σερβιρουν και οινοπενυματωδη ποτα.
στο τελος της λεωφόρου istikal στην περιοχη Tunel στο Μπεγιογλου (πρωην ελληνικη συνοικια Πέραν) υπαρχουν μαζεμενα ολα τα καταστηματα που πουλουν μουσικα οργανα

να είσαι καλά! αν και μάλλον έχω εγκαταλείψει την ιδέα για όργανο, εδώ δεν βγαίνουν ούτε τα εισητήρια…