Ταξίδι με ryanair

Παιδιά, έχει ταξιδέψει πρόσφατα κάποιος με ryanair και όργανα?
θα έχω ένα σακίδιο πλάτης και το μπουζούκι σε μαλακή -λεπτή θήκη.
Επίσης η γυναίκα μου σακίδιο πλάτης και τουμπερλέκι σε θήκη.
τα σακίδια περνάνε σίγουρα…
Κάθε βοήθεια δεκτή…

Κατα κανόνα η Ryanair θα σε χρεώσει και για όργανο μεγέθους μπουζουκιού θα σε βάλει να πληρώσεις θέση.Όλα αυτά είναι ακριβότερα στο αεροδρόμιο απο ότι on line αλλά οι περισσότεροι νομίζουν οτι θα τη γλυτώσουν.
Γενικώς, επιτρέπει μια χειραποσκευή μικρή και τίποτε άλλο. Οτιδήποτε έξτρα χειραποσκευή ή κάποια μεγαλύτερη του επιτρεπτού μεγέθους χρεώνεται.Φαντάσου οτι σε βάζουν να αγοράζεις θέση για…βιολιά.

Μπορεί βέβαια να τη γλυτώσεις αλλά αν σε χρεώσουν εκεί μιλάμε για πολλά λεφτά

Εγώ πλέον δεν τους χρησιμοποιώ, είναι (ήταν τουλάχιστον, έχω να τους χρησιμοποιήσω χρόνια) οι χειρότεροι…

Δες και εδώ μήπως υπάρχει κάποια πληροφορία:

Πάντως η δική μου εμπειρία είναι με Aegean αρκετά πρόσφατα όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα…

Παραθέτω την απάντηση της Aegean σε ερώτηση μου για μεταφορά μπουζουκιού:

''Σε απάντηση του email σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε όλες τις πτήσεις μας έχετε τη δυνατότητα να μεταφέρετε το μουσικό σας όργανο, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή συσκευασία (hardcase), είτε σαν παραδοτέα αποσκευή ή στην καμπίνα των επιβατών. Σε περίπτωση που η μεταφορά γίνει ως παραδοτέα αποσκευή, τότε εμπίπτει στην πολιτική μεταφορά αποσκευών. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποσκευών θα σας ζητηθεί να υπογράψετε έγγραφο (Limited Release Form), το οποίο δηλώνει ότι η μεταφορά του μουσικού οργάνου γίνεται με δική σας ευθύνη.
Εφόσον επιθυμείτε να μεταφέρετε το μουσικό όργανο στην καμπίνα των επιβατών τότε υπολογίζεται σαν χειραποσκευή και οι διαστάσεις αυτού δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 55εκ. μήκος Χ 40εκ. ύψος Χ 23εκ. πλάτος και το βάρος του τα 8 κιλά. Εάν το μουσικό όργανο ξεπερνάει τις παραπάνω προδιαγραφές τότε επικοινωνώντας με το τμήμα κρατήσεων, θα πρέπει να προβείτε σε κράτηση μίας επιπλέον θέσης, της οποίος το κόστος θα ανέρχεται στον οικονομικότερο διαθέσιμο κανονικό ναύλο. Η σχετική επιβάρυνση καταβάλλεται στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση. ‘’

Από όσο ξέρω και από όσο έχει συζητηθεί, νομίζω ότι τα μουσικά όργανα αρχίζουν να αντιμετωπίζονται με τον παραπάνω τρόπο από όλο και περισσότερες εταιρίες. (εντάξει, η Ryan είχε έτσι κ αλλιώς αυτήν την πολιτική)

Εγώ την πάτησα άσχημα με την Ryan.Πλήρωσα τα μαλλιά της κεφαλής μου και τελικά δεν ταξίδεψα καν!Οπότε προσοχή με Ryan.Αν είναι να αρχίσεις τις αλλαγές ημερομηνίας, ονομάτων,βαλίτσα, όργανο, check-in, uncheck-in κτλ, καλύτερα άλλο εισιτήριο!Επίσης ότι κάνεις, καντο από internet.Στο αεροδρόμιο θα είναι ακόμη χειρότερα!

Mikon τι κουβάλησες μe Aegan?μπουζούκι ή κάποιο κρουστό?

Dimak τα σακίδια(χειραποσκευή) πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων (ίσως το γνωρίζεις αλλά ρίξε μια ματιά εδώ).Είναι τυπικοί στις διαστάσεις-έχουν και κάτι σαν θήκες-μετρητές χειραποσκευών!Εαν μπαίνει η χειραποσκευή εκεί(αν χωράει δηλαδή) είσαι εντάξει.Αν όχι, έχεις πρόβλημα…

Μπουζούκι hardcase + ένα σακίδιο. Όλα καμπίνα στο πήγαινε… Στην επιστροφή μου λέει η κοπέλα στην έξοδο ότι αφού έχεις μπουζούκι θεωρείται χειραποσκευή και το σακίδιο πρέπει να πάει κάτω (εννοείται δωρεάν…). Χωράει πολύ άνετα στα ντουλάπια έτσι κ αλλιώς…

Έτσι μάλιστα…Άρα ακόμη μάλλον εξαρτάται από τον υπάλληλο ή στο mail γράψανε τα του πρωτοκόλλου.Τουλάχιστον στην Aegean.
Πάντως, με Ryan δεν βλέπω να τη γλυτώνεις τη χρέωση…

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ RYANAIR
Μία χειραποσκευή ανά επιβάτη* με βάρος έως 10 κιλά και μέγιστες διαστάσεις 55 cm x 40 cm x 20 cm, συν 1 μικρή τσάντα έως 35 x 20 x 20 cm.Μικρότερα μουσικά είδη, όπως κιθάρα, βιολί ή βιόλα τα οποία υπερβαίνουν τις διαστάσεις χειραποσκευών μας μπορούν να μεταφερθούν στην καμπίνα σε περίπτωση που γίνει κράτηση θέσης γι 'αυτά, και πληρωθεί η ανάλογη χρέωση. Δεν υφίσταται δικαίωμα μεταφοράς χειραποσκευής που να σχετίζεται με την αγορά επιπλέον θέσης.

http://www.ryanair.com/gr/questions/baggage/

Πολλές φορές συμφέρει η Ryanair ακόμα και να πληρώσεις εισιτήριο έξτρα για το όργανο…

Η Ryanair στις διαστάσεις είναι πολύ αυστηρή.

Πριν από λίγο καιρό ταξίδεψα, είχαν ένα είδος μεταλλικού κουτιού στις επιτρεπόμενες διαστάσεις και μόνο αν χωρούσε η χειραποσκευή σου εκεί μέσα σε άφηναν να την πάρεις δωρεάν. Μπουζούκι δεν νομίζω να περνούσε χωρίς έξτρα χρέωση.Και δεν νομίζω ότι αν πληρώσεις θέση για να το πάρεις, θα σου δώσουν όντως μια θέση για να έχεις το μπουζούκι. Το πιο πιθανόν είναι η θέση να είναι “πουλημένη” σε άλλον. Γι αυτό και γίνεται πάντα το αδιαχώρητο σε τέτοιες πτήσεις, και μάλιστα στη δική μου περίπτωση, ένας άνθρωπος δεν είχε προλάβει να βάλει το σακίδιο του στα ντουλάπια, και δεν υπήρχε χώρος οπότε του το στείλανε κάτω με το έτσι θέλω.

Απλά δεν συγκρίνεται με Aegean, είναι κλασσικό παράδειγμα, “ότι πληρώνεις παίρνεις”.

ακριβώς αυτό… ούτε απ’έξω δεν περνάω από τέτοιους τσιγγούνηδες λεφτάδες (ικέα, ράιανερ, κλπκλπ). η φτήνια τρώει τον παρά, μιας και πιάσαμε τις παροιμίες.
όπως είχα γράψει και στο άλλο θέμα για τις αεροπορικές, δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε αεροπλάνο.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
Μάλλον θα προσπαθήσω να βρω άλλο τρόπο να στείλω τα όργανα Αθήνα.
Και μετά Ικαρία!!!

Ο ασφαλής αλλά όχι οικονομικός τρόπος για να μεταφέρεις μπουζούκι με την Ryanair, είναι να κλείσεις 2η θέση, αποκλειστικά για το όργανο. Αλλιώς, πάει κάτω με τις βαλίτσες. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει να το πάρεις επάνω στην καμπίνα, δυστυχώς.

Έτσι κι αλλιώς φίλε σκαντζόχοιρε και κάτω να το βάλεις σε χρεώνουν ένα σωρό λεφτά, πιθανώς πιο πολλά από την δεύτερη θέση. Οπότε εάν η ryanair είναι μονόδρομος καλύτερα κατευθείαν δεύτερη θέση… Ένα παράδειγμα, πριν πέντε μέρες ταξίδεψαν με ryan οι δικοί μου και είχαν στην χειραποσκευή κάποια υγρά (λίγα πράγματα μην φαντάζεσαι καμιά νταμιτζάνα τσίπουρο) που δεν περνάνε στην καμπίνα… Τους είπαν ότι μπορούν να τα βάλουν κάτω με 60Ε περίπου και το εισιτήριο έκανε 40…