Ταμπουρομπούζουκο-Μπουζούκι σε φόρμα ταμπουρά

Η τελευταία μου κατασκευή εδώ:http://trixorda.blogspot.gr/2015/09/blog-post_28.html

Λιτό και όμορφο μαζί, ο πιο δύσκολος συνδυασμός
εξαιρετική δουλειά
συγχαρητήρια

Εξαιρετικης ομορφιας οργανο!
Σιγουρα και η φωνη του θα ειναι στα ιδια επιπεδα!! Αναμενουμε βιντεο!!

Μαστρο-Γιάννη, τον θαυμασμό μου για τις δημιουργίες σου τον έχω εκφράσει πάμπολλες φορές και θα προσπαθήσω να μη γίνω γραφικός. Παρόλα αυτά όμως το συγκεκριμένο όργανο από πλευράς εμφάνισης είναι εξαιρετικό και άκρως ερωτεύσιμο. Γνωρίζοντας τη δουλειά σου και τη λεπτομέρεια που δίνεις στις κατασκευές σου είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο ήχος του θα είναι ομοίως εξαιρετικός. Η λεπτομέρεια της ροζέτας και της ταστιέρας χωρίς τσαμπουκάδες αναβαθμίζει αισθητικά το όργανο και του δίνει άλλο αέρα.

Όπως όλοι αναμένω κι εγώ το βίντεο με το ηχητικό αποτέλεσμα που είμαι σίγουρος πως θα μας εκπλήξει θετικότατα. Και πάλι ένα μεγάλο “Μπράβο !” από εμένα.

υπέροχη δουλειά…
Πραγματικά η οργανοποιοία στην Ελλάδα έχει κάνει άλματα την τελευταία δεκαετία, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα στυλιζαρισμένα όργανα του παρελθόντος.
Νομίζω ότι η κοινότητα των οργανοποιών συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη των ξεχωριστών ηχοχρωμάτων της παραδοσιακής -λαικής μουσικής…

Ευχαριστώ θερμά για τα σχόλια.Σύντομα θα ανεβάσω και ήχο.Ευχαριστώ!

Πολύ όμορφη και προσεγμένη κατασκευή! Δουλειά με πολύ μεράκι! Συγχαρητήρια!

πανέμορφο το όργανο Γιάννη! Πολύ αρμονικό!

υγ: έβαλες jumbo τάστα ή ξεγελάει η αναλογία;

Μάστορα, μήπως μπορείς να εξηγήσεις με απλά λόγια σε κάποιον που δεν έχει μπει ποτέ στα σωθικά ενός οργάνου, τι είναι αυτό που κάνει ένα όργανο μπουζούκι όταν είναι σε φόρμα ταμπουρά; (Είχα την ίδια απορία και μ’ άλλα υβριδικά όργανα: έχω δει π.χ. τζουρά σε φόρμα κιθάρας, και …ήταν όντως τζουράς, αλλά γιατί;:wink:

Υποθέτω ότι δεν μπορεί να είναι μόνο οι χορδές.

εξεραιτικο.πανεμορφο μπραβο γιαννη

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.Το όργανο δεν είναι δική μου επινόηση. Έχω στην κατοχή μου ένα ταμπουρομπούζουκο του 1910(Γιώργος Σαραντάκος Γύθειο).http://trixorda.blogspot.gr/2014/02/1910.html
Το καλούπι -σκάφος είναι μεγάλου ταμπουρά-μαλιστα το σκάφος που τελιώνω τώρα στο καλούπι θα γίνει 7χορδος ταμπουράς.Στο όργανο λοιπόν που είδατε η εσωτερική κατασκευή, οι κλίσεις και γενικά η φιλοσοφία είναι αυτή του μπουζουκιού.
Δυο δείγματα ήχου
https://youtu.be/1ApYKZJJd00

Μάστορα, συγχαρητήρια.

Γεια στα χέρια σου Γιάννη.