Ταβέρνα - Μουσικοί ... σημειώσατε Χ

Δεν γνωρίζω εάν είναι hoax, πάντως εάν είναι θα μπορούσε άνετα να είναι πραγματικό περιστατικό.

Αγγελία σε εφημερίδα λοιπόν λέει τα εξής:
" Είμαστε ένα μικρό εστιατόριο και ψάχνουμε δωρεάν μουσικούς που θα ήθελαν να προωθήσουν τη δουλειά τους και να πουλήσουν cd. Δεν θα είναι μια καθημερινή δουλειά αλλά μόνο για ειδικές περιπτώσεις, μπορεί όμως να γίνει καθημερινή αν υπάρξει θετική ανταπόκριση. Μας αρέσουν όλα τα είδη μουσικής. Αν θέλετε να προωθήσετε τη μουσική σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μας. "

Και ήρθε η απάντηση (όπως αναμενόταν):
" Γεια σας. Είμαστε μουσικοί και έχουμε ένα μεγάλο σπίτι. Ψάχνουμε έναν εστιάτορα να έρθει στο σπίτι μας να μας προωθήσει τη δουλειά του, ετοιμάζοντας φαγητό για μας και τους φίλους μας. Δε θα είναι καθημερινή εργασία αλλά εάν μας αρέσουν τα φαγητά μπορείτε να έρχεστε κάθε βράδυ. Δεν έχουμε πρόβλημα με καμία κουζίνα, εξωτική, έθνικ κλπ. Θα θέλαμε να προωθήσετε το εστιατόριο σας; Ενημερώστε μας παρακαλώ … "

Τα συμπεράσματα φυσικά δικά σας…)

παλιό αλλά καλό! πληρωμένη απάντηση αντί για απλήρωτη εργασία!

Ε βέβαια, κορόιδα είναι αυτοί που έχουν το μικρό μαγαζί; Εδώ έγινε λόγος (δεν έχει αποφσιστεί, μέχρι στιγμής) να προσληφθούν από το κράτος τζάμπα εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά των σχολείων, και να αμείβονται με μόρια.

(Τα μόρια στο Δημόσιο είναι ακριβώς αυτό που στην ελεύθερη αγορά λέγεται “προωθώ τη δουλειά μου”.)

Πάντως άμα βρεθεί ο μάγειρας ας μου τον προωθήσουν κι εμένα, κι εγώ μουσικός είμαι. Ιδίως αν έχει και κάνα φίλο λαντζέρη που προωθεί κι αυτός τη δουλειά του (δεν υπάρχει λόγος να γίνει χάλια η κουζίνα). Εις αντάλλαγμα, προωθώ κι εγώ τη δουλειά μου ως τζάμπα πελάτης σε εστιατόρια.

Τέλος, όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα να μάθω κι εγώ τι σημαίνει αυτός ο συχνός πλέον όρος, hoax.

Στο περίπου hoax είναι μια προσπάθεια να ξεγελάσεις το κοινό, ώστε να πιστέψει ότι κάτι που δεν είναι αλήθεια όντως υπάρχει. Είναι αυτό που λέμε “ανεπιβεβαίωτη φήμη”.