Στολίσαμε τον Τζουρά!

Καλησπέρα σε όλους!

Πρόσφατα,μου ήρθε μια φλασιά να στολίσω τον τζουρά μου…και βεβαίως δέν μπορεί να μήν του έβαζα πάνω την Μήλο με κάποιο τρόπο(τόπος καταγωγής μου)
Έχω να πώ πως μια τέτοια δουλειά απαιτεί προσοχή,υπομονή και αρκετό μεράκι,ενω μετα το πέρας των εργασιών το όργανο κελαηδούσε σε σχέση με πρίν,βέβαια αυτό μπορεί ανα όργανο να έχει άλλο αποτέλεσμα είτε καλύτερο είτε χειρότερο…
Τέλος πάντων τα υλικά που χρειάστηκα ήταν:

1 λωρίδα καπλαμά πλάτους γύρω στα 40Cm
Μαύρο ακρυλικό σπρέι
Βερνικοχρώματα
Βενζινόκολα
Βερνίκι ξύλου διάφανο
Γυαλόχαρτο

Περίπου όλα μαζί κάνουν γύρω στα 30 ευρώ…Η διαδικασία που ακολούθησα ηταν η εξής:

Σχεδίασα στο χαρτί το περίγραμα στο σχέδιο που ήθελα,το χάραξα στο ξύλο και το έκοψα με τα κατάληλα εσωτερικά περιγράμματα,έπειτα,έξυσα το καπάκι και το σκάφος του οργάνου ίσα ίσα για να γίνει τραχύ και αν βγεί ο παλιός λούστρος(με προσοχή πάντα στις δούγιες και τα ξύλά),το έβαψα μαύρο με το σπρέι και το κόλλησα πάνω,το άφησα να στεγνώσει για ενα βράδυ και μετα έβαλα τα χρώματα,ύστερα το άφησα να στεγνώσει άλλο ενα βράδυ και το επόμενο πρωί το λούστρα,και μετα απο ακόμα ενα βράδυ στεγνώματος πέρασα τις χορδές και έτοιμο
Μου πήρε γύρω στις 6 μέρες με μέσο όρο 2-3 ωρες δουλειά την μέρα

Ορίστε και κάποιες φωτογραφίες που απεικονίζουν την πρόοδο των εργασιών με βήματα:

Αν εσενα σου αρεσει ,εμας μας περισευει.Γνωμη μου ειναι οτι χαλασες ενα λιτο και ομορφο οργανακι. Κι αν θες ακομα…με 30 ευρω σου εφτιαχναν στο laser τετοια φιγουρα ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση

Η αλήθεια είναι πώς αρχικά είχα απευθυνθεί σε διαφόρους ξυλουργούς στην περιοχή μου για να αναλάβουν αυτήν την δουλειά όμως κανείς δεν έδειξε πρόθυμος…μετά έψαξα και στο διαδύκτιο μπάς και βρώ κάποιον που να αναλάβει αυτήν την εργασία όμως η αναζήτηση δεν απόδωσε καρπούς,οπότε είπα να κάνω την απόπειρα να το φτιάξω μόνος και για την εμπειρία κιόλας.Για εμένα σημαντικότερο ρόλο παίζει η διατήρηση της λαλιάς του οργάνου η οποία παρέμεινε απλή,λιτή και ρεμπέτικη όπως ηταν και με την παλιά ενδυμασία του.Απλώς ήθελα να κάνω αυτό το ντύσιμο γιατι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στον τόπο μου και ήθελα να κάνω κάτι χειροποίητο ώστε να μείνει στην οικογένεια.

Να είστε καλά

Μπράβο γιά την προσπάθεια και το μεράκι που ενδεχομένως να έβαλες…αλλά και η δική μου γνώμη είναι οτί χάλασες μία λιτή και απέριττη μόστρα…πριν μου άρεσε πιό πολύ!

Η κόρη μου 3.5 ετών ζωγραφίζει καλύτερα…

Σας ευχαριστώ όλους για τις γνώμες και τις απαντήσεις σάς

Φίλε μου, αφού εσένα σου αρέσει και χαίρεσαι να το παίζεις το οργανάκι, όλοι εμείς περισσεύουμε. Καλές πενιές.

Προσπαθησε την επομενη φορα να εχεις πιο καθαρα κοψηματα κυριως στις καμπυλες σου. .Τα σχεδια σου προσπαθησε να ειναι πιο λεπτεπιλεπτα και με καλυτερες λεπτομερειες. Χαρας το κουραγιο σου παντως

Τα άσπρα περιγράμματα (στο λουλουδάκι κλπ.) θα γίνονταν καλύτερα αν έφτιαχνες πρώτα ένα στένσιλ, αντί κατευθείαν πινελιές.