Στέλιος Κερομύτης - Συνέντευξη 1975

1 «Μου αρέσει»

Φίλε alekfou, σου άρεσε η συνέντευξη; Δεν σου άρεσε; Βρήκες κάτι που θα ήθελες να τονίσεις; Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις σου, πριν καταθέσουμε τις δικές μας.

3 «Μου αρέσει»

Εξαιρετικά ντοκουμέντα ! Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μάθω αν υπάρχουν κάπου συγκεντρωμένα όλα αυτά τα αρχεία ηχητικά ,φωτογραφίες και βίντεο;

Για ποια ηχητικά αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες μιλάς; Ο Κερομύτης δεν είπε απολύτως τίποτα στην Σ. Μιχαλίτση για τέτοιου είδους ντοκουμέντα.

Δεν αναφέρομαι σε κάτι που είπε ο κερομυτης , αλλά που θα μπορούσαμε να τα βρούμε όλα αυτά συγκεντρωμένα . Π.χ συνεντεύξεις ,φωτογραφίες κ.λ.π. Δεν υπάρχει κάποια ιστοσελίδα για παράδειγμα που να έχει συγκεντρωμένο ολο το υλικό. Μήπως μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο στο φόρουμ ; Δηλαδή να γράφεις στην αναζήτησή κερομυτης και να σου εμφανίζει τα πάντα γύρω απο τον κερομυτη ;

Πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες αγαπητέ @alekfou. Πράγματι, ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για το Στέλιο Κερομύτη βρήκα πολύ λίγα πράγματα, όπως η επόμενη μικρή βιογραφία!

Μια αναφορά στον Στέλιο Κερομύτη υπάρχει και στο άρθρο της Κλίκας στη Βιογραφία του Νίκου Βραχνά, ένα άρθρο γραμμένο από τον φίλο και μέλος του φόρουμ @neapoliotis

Επίσης υπάρχει και η επόμενη ιστοσελίδα (wiki) του sealabs που δίνει πληροφορίες για τον Κερομύτη!

http://rebetiko.sealabs.net/mediawiki/index.php/Στέλιος_Κηρομύτης

2 «Μου αρέσει»

Από μικρός αγάπησε το μπουζούκι που άκουσε από τον πατέρα του ο Στέλιος Κερομύτης, όπως διηγήθηκε στην Σοφία Μιχαλίτση. Ίδια περίπτωση με τον Τσιτσάνη, που και ο δικός του πατέρας δεν τον άφηνε να πιάσει το όργανο.

Ο Στ. Κερομύτης αναφέρει ότι βγήκε στην δισκογραφία το 1933 με το τραγούδι “Μες του Βάβουλα τη γούβα”. Το αληθές είναι ότι το έτος που ηχογράφησε το παραπάνω τραγούδι αλλά και το “Λάθος μου αισθάνομαι”, που μπήκαν στον ίδιο δίσκο, είναι το 1937.

Έχω βρει μόνο την ετικέτα από το τραγούδι “Μες του Βάβουλα τη γούβα” που είναι χρονικά το δεύτερο του τραγούδι που ηχογράφησε, αμέσως μετά το “Λάθος μου αισθάνομαι”, που έχουν συνεχόμενους αριθμούς μήτρας/ηχογράφησης.

Στην ετικέτα στους συντελεστές του τραγουδιού, εκτός του Κερομύτη, υπάρχει και το όνομα του Στράτου Παγιουμτζή που φαίνεται να έχει γράψει τους στίχους.

http://rebetiko.sealabs.net/display.php?d=0&recid=788
OGA-541-1-AO-2390

3 «Μου αρέσει»