Σεμιναριο Αραβικής μουσικής

Σπάνια γίνονται σεμινάρια αραβικού ουτιού , οπότε το κάνω copy paste και μένει να δουμε το άλλο ΣΚ αν θα είναι ιδιαίτερο ή θα έρθουν κι άλλοι !!

Σεμινάριο Αραβικής Μουσικής
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο ουτίστας και συνθέτης Adel Salameh, που έχει χαρακτηριστεί από τα διεθνή μέσα ως πρέσβης της αραβικής μουσικής στη Δύση, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ελλάδα θα δώσει σεμινάριο αραβικής μουσικής.
Γεννημένος στην πόλη Nablus, βόρεια της Παλαιστίνης, με συναυλίες σε όλο τον κόσμο, συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, σημαντικές συνεργασίες και με σύνθημα πως η μουσική γεφυρώνει όλες τις πολιτισμικές διαφορές, ο Adel Salameh έχει καθιερωθεί δικαίως, ως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές ούτι.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην μελέτη των maqamat, την ρυθμική έκφραση και τις τεχνικές δεξιοτεχνίας του δεξιού χεριού. Επιπλέον θα μελετηθούν τα ρυθμικά μοντέλα σε κάποια κομμάτια του κλασικού οθωμανικού ρεπερτορίου, όπως Samai, Longa, Tahmila. Τέλος θα μελετηθεί η τέχνη του taqsim (αυτοσχεδιασμός). Θα αναλυθεί η δομή, η συμπεριφορά και το ύφος ενός taqsim, ενώ θα γίνει προσέγγιση της μεθόδου κατασκευής και χρήσης των “μοτίβων” για την περαιτέρω επεξεργασία του “τροπικού” αυτοσχεδιασμού.

Διάρκεια: 10 ώρες
(Οι ακριβείς ώρες θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως των συμμετεχόντων.)
Κόστος: 100 ευρώ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Ωδείο Ριζοπούλου www.odeiorizopoulou.gr
Διεύθυνση: Κ. Ωραιοπούλου 29, Ηράκλειο Αττικής

Για κρατήσεις θέσεων και περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο ifigenia@specsnarts.gr και στο 210 2029737