"Ρωγμή" στο σκάφος του τρίχορδου

Η μικρη αρχικα ρωγμη στο σκαφος απο μουρια του τριχορδου μπουζουκιου μου εχει μεγαλωσει σε μηκος αρκετα. Επισυναπτω καποιες φωτογραφιες μήπως μπορει κάποιος να προτεινει καποιον τροπο επιδιορθωσης.
Ευχαριστω πολυ.



χμ, έχει επεκταθεί και στο ξύλο πέρα από την ένωση -ή από εκεί άρχισε; οι δούγες επισκευάζονται σχετικά εύκολα, πήγαινε το στον κατασκευαστή του καλύτερα. αν αυτό δεν γίνεται, σχεδόν ένας οποιοσδήποτε οργανοποιός θα μπορούσε να το φτιάξει σωστά.

Ξεκινησε απο τη δουγα χαμηλα. Αναρωτιεμαι αν μπορω να γεμισω τη ρωγμη με πριονιδια και ξυλοκολλα. Δυστυχως ο κατασκευαστης του δε βρισκεται στη ζωη.

κρίμα… πάντως είναι κρίμα να το κάνεις μόνος σου, αξίζει να πάει σε κάποιον οργανοποιό κοντά σου.

Ισχύει, όπως είπε και ο φίλος liga αν δεν έχεις εμπειρία στις επισκευές - επιδιορθώσεις οργάνων, μπορεί τελικά να κάνεις μεγαλύτερο κακό απ’ ότι καλό. Ένας οργανοποιός πάντα ξέρει να κάνει καλύτερα την επισκευή, αξίζει :088:

ελπίζω να έχεις ξεκουρδίσει (επειδή λες “αρχικά”)… αν όχι, ξεκούρδισέ το άμεσα. Αν μείνει κουρδισμένο καιρό η παραμόρφωση ενδεχομένως να “αποκτήσει μνήμη” και ίσως επιβαρύνει την επισκευή - χωρίς λόγο.

Εννοείται ότι αν έχεις οργανοποιό, το πας.

Αν είναι μόνο αυτά που φαίνονται, η επισκευή είναι μάλλον εύκολη. Μην γεμίσεις με πριονίδια κτλ., θα κάνει τα πράγματα χειρότερα χωρίς καμία ωφέλεια σε στατική συμπεριφορά, αντίθετα θα χάσεις την πρόσφυση των επιφανειών, που τις χρειάζεσαι ακριβώς όπως είναι.

Σου στέλνω π.μ. με λεπτομέρειες αν θες να το κάνεις μόνος σου.

ΕDIT: δεν μπορώ να στείλω φωτογραφίες με το μήνυμα, σου έγραψα το μέιλ μου αν θες να μου στείλεις μια δ/νση κτλ.