Ρεπερτόριο-πρόγραμμα ρεμπετοκαφενέ-ταβέρνας

Πιθανολογείται παρθενική μου εμφάνιση σε σχήμα μπουζούκι - κιθάρας σε μαγαζί φίλου. Υπάρχει περίπτωση να βρω πουθενά κάποιον κατάλογο (επι το αγγλικότερον playlist) με τραγούδια για πρόγραμμα; Επειδή δεν είμαι επαγγελματίας (και το μουσικός ακόμα “παίζεται”) και πρέπει να βγάλω πρόγραμμα δεν ξέρω με ποια σειρά να παίξω και ποιά τραγούδια.
Αν δεν προκαλώ ή δεν κουράζω θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα. Πόσα τραγούδια πρέπει να ετοιμάσουμε για ένα πρόγραμμα 4ωρο;
Ευχαριστώ για την κάθε βοήθεια.

Για να είστε σίγουροι, ένα 4ωρο πρόγραμμα θέλει περίπου 70-80 τραγούδια. Εξαρτάται και από τα κενά και από το ποια τραγούδια, αν κάνεις ταξίμια.
Τώρα αναφορικά με το ποια τραγούδια, αυτό είναι δικό σας θέμα φίλε. Τι θέλετε να κάνετε, τι κλίμα να δημιουργήσετε, σε ποιους απευθύνεστε, τί είπατε με το μαγαζάτωρα…

Φίλε Μπάμπη σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Στο μαγαζί αυτό πρώτη φορά θα έχει ζωντανή μουσική. Ο μαγαζάτορας αφήνει σε εμάς το πρόγραμμα, τουλάχιστον θεωρητικά γιατί όταν θα ξεκινήσουμε δεν ξέρω τι θα προκύψει από τις αντιδράσεις των θαμώνων κ.λπ. Η πελατεία του μαγαζιού είναι άνθρωποι μέσης ηλικίας κυρίως , ενίοτε περιλαμβάνει νεότερους και μεγαλύτερους.
Αυτό που με απασχολεί είναι να μπορέσω να κρατήσω το ενδιαφέρον ζωντανό με εναλλαγές τραγουδιών. Ποιές είναι αυτές οι εναλλαγές πρακτικά; Αυτό είχα στο νου μου όταν αναφερόμουνα σε κάποιο κατάλογο τραγουδιών.

Παίζεις με τους ρυθμούς και τις τονικότητες. Δεν παίζουμε 5 ζεϊμπέκικα στη σειρά, ούτε όλα σε ΡΕ χιτζάζ για παράδειγμα.
Από την άλλη, ό,τι και να παίζεις και με όποια σειρά είναι αδύνατον να τους κρατήσεις το ενδιαφέρον όλη τη βραδιά.
Οπότε χαλαρά. Παίξτε αυτό που μπορείτε και όλα θα έρθουν σιγά-σιγά.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ , ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑ … ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ … ! ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Από Συντονιστές: Παρακαλούμε, γράφε με μικρά γράμματα.

Καταρχάς αν θες να μείνεις στο επάγγελμα και θες να βγάλεις λεφτά έχε υπόψη σου ότι θα πρέπει να παίξεις και πολλά που δε ου αρέσουν. Κρίνοντας από το ότι ο αγαπημένος σου συνθέτης είναι ο Μάρκος, μάλλον τα πιο πολλά δε θα σου αρέσουν. Τώρα μιλάω για το καθαρά επαγγελματικό κομμάτι και το αν στο μέλλον θες να βρίσκεις να δουλεύεις περισσότερο. Από κει και πέρα δική μου άποψη, αν ο μαγαζάτωρ σου έδωσε ελεύθερια προγράμματος βάλε ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ από μια γκάμα τραγουδιών που πιστεύεις ότι θα κολλήσει με το περιβάλλον. Δες από διάφορες μουσικές περιόδους τι σου κάθεται καλά και παίξτο. Αύτα που κράτανε ξύπνιους το κοινό (το οποίο ως επι το πλείστο, εκτός αν το μαγαζί γεμίζει για αυτό το σκοπό, έχει σε σχέση με τα ρεμπέτικα, χάλια αισθητική και άποψη), είναι το ρουμποσέρβικα και τα γνωστά. ‘‘Πάμε τσάρκα’’,’‘Χατζηκυριάκειο’’ στυλ, για να μην ξεφεύγεις. Αλλά κυρίως αυτό που σου είπε ο Δημήτρης Ν. Μην παίζεις 5 στη σειρά με τον ίδιο τόνο και τον ίδιο ρυθμό. Βασικό επίσης να μην ταρακουνιέται απότομα το πρόγραμμα σε αλλαγές. Δεν παίζεις το Φουμέρναμενα βράδυ και μετά το Φιλί δεν είναι κρίμα.
Καλή επιτυχία.