Ρεμπέτικοι στίχοι και ακόρντα

Καλησπερα παιδια .Μηπως ξερετε που μπορω να βρω τους στοιχους και τα ακορντα για κιθαρα ρεμπετικων τραγουδιων στην αφεντικη τους εκτελεση??

Η καλύτερη ίσως σειρά με τραγούδια και ακόρντα είναι “το σκρίπτο” (του νέου κιθαρωδού).
Πέντε βιβλιαράκια με πολλά γνωστά τραγούδια όχι μόνο ρεμπέτικα.
Ψάξε στο google για να τα βρεις.

Καλη προσπαθεια για την εποχή τους, αλλά δεν έχουν καθόλου εισαγωγές -και το κυριοτερο, έχουν πολλά λάθη. Ειδικά στα μπουζουκοτραγουδα είναι τραγικά, γιατί επιπλέον ακολουθούν δεύτερες και τρίτες εκτελέσεις…
Νομίζω η μετεξέλιξη τους είναι το kithara.to, το οποίο εχει και κάποιον συλλογικο έλεγχο ορθότητας.

Κι εγώ kithara.to θα πρότεινα. (Το «.to» είναι η ηλεκτρονική κατάληξη, όπως «.gr»)

Δεν είναι ιστότοπος ειδικά για ρεμπέτικα. Μπορείς να βρεις ό,τι είδους τραγούδια θέλεις. Το εύρος είναι πολύ μεγάλο. Η εξειδικευμένη γνώση είναι μικρότερη, δηλαδή όποιος θέλει να ψάξει σε βάθος ένα είδος (στην περίπτωσή μας ρεμπέτικα) μπορεί και σε λάθη να πέσει και, ασφαλώς, κάποια τραγούδια να μην τα βρει. Αλλά για αρχή είναι πολύ καλό. Έχει μάλιστα και σχόλια, όπου μπορεί να βρεις παρατηρήσεις του τύπου «νομίζω ότι δεν είναι η τάδε συγχορδία αλλά η δείνα» ή «στην εκτέλεση του Χ είναι έτσι, του Ψ αλλιώς». Τέλος, έχει και μια εφαρμογή που σε μεταφέρει σε όποιο τόνο θες.

Ερώτηση: όταν λες, Μπακάλη, «ακόρντα για κιθάρα» εννοείς να δείχνει και το πιάσιμο; Ή απλώς αν είναι Ρε μινόρε - Φα ματζόρε κλπ.; (Ρωτώ γιατί είτε σε κιθάρα είτε σε άλλο όργανο το Ρε μινόρε πάντα Ρε μινόρε είναι.) Το σάιτ δεν έχει ταμπλατούρες, μόνο ονόματα συγχορδιών. Είναι ακριβώς εξίσου χρήσιμο σε κιθαρίστες και σε μη κιθαρίστες. (Εγώ δεν παίζω κιθάρα, αλλά το συμβουλεύομαι όποτε πρέπει για κάποιο λόγο να βγάλω κανένα τραγούδι από είδος που δεν έχω την εξοικείωση να βγάλω τα ακόρντα με το αφτί.)

Ευχαριστω για τις πληροφοριες . Το kithara.to το γνωριζω ,απλα ψαχνω αμα υπαρχει κατι πιο εξειδικευμενο στο ειδος . Στην ερωτηση του φιλου pepe εννοω της ονομασιες ,πχ ΛΑ + και το δρομο στο οποιο ειναι να γραμενω .

Τα παιδιά έχουν δίκιο και το είχα ξεχάσει!.
Στο kithara.to είναι καταχωρημένο όλο το σκρίπτο συν πολλά άλλα τραγούδια.
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω στο kithara.to είναι ότι πρέπει να έχεις σύνδεση στο ίντερνετ για να δεις τα τραγούδια.
Το σκρίπτο έιναι σε μορφή βιβλίων που μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου.
Έχει όμως όπως είπε και ο liga rosa πολλά λάθη στα ακόρντα.