Ρεμπέτικο Φόρουμ και group στο Facebook

Αυτό είναι και η δική μου ελπίδα και ευχή, ώστε να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια, που είχα μπει στο φβ στη σελίδα μας. Απογοητεύτηκα πλήρως, μόνο τραγούδια ανέβαζαν κάποιοι, από το γτ, που όλοι μας τα είχαμε από χρόνια στο σκληρό μας. Μάλιστα, κάποιοι κάποια στιγμή θέλησαν να κάνουν μία μάζωξη, κοινή της δικής μας κοινότητας και των “φίλων” του φβ. Ευτυχώς, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε και όπως λέει και ο Χρήστος, αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος εδώ και να δημοσιεύει, ε, θα καταλάβει πώς λειτουργούμε και θα προσαρμοστεί.

1 «Μου αρέσει»

Στο Facebook υπάρχουν δύο διαφορετικά σημεία που αναφέρονται στο φόρουμ. Το ένα είναι το group του φόρουμ στο FB στο οποίο αναφέρεται ο @nikos_politis και το δεύτερο είναι η σελίδα του φόρουμ στο FB.

Η σελίδα στο FB έχει διαφορετικό ρόλο από το group. Συνεπώς δεν πρέπει να συγχέονται αυτά τα δύο. Tο group του φόρουμ μας στο FB είναι ενεργή κοινότητα που έχει αποκτήσει το δικό της χαρακτήρα και αυτονομία, τη διαχειρίζονται εξαίρετοι άνθρωποι και μέλη του φόρουμ, αλλά είναι πάντοτε συνδεδεμένη με το φόρουμ μας. Αντίθετα η σελίδα μας στο FB χρησιμοποιείται για την προβολή του φόρουμ μας στο FB και δε λειτουργεί ως κοινότητα.

H ιδέα που είχαμε παλαιότερα για το group είναι να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα ένας συνθέτης ή στιχουργός ή τραγουδιστής του ρεμπέτικου ώστε να μαθαίνει ο κόσμος και να δημοσιεύονται σχετικά τραγούδια. Τα τραγούδια αυτά προέρχονται κατά κύριο λόγο από το youtube. Σπάνια όμως γίνονται συζητήσεις στο group, παρόλο που αρκετές φορές δημοσιεύονται απόψεις. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο group αγαπούν το ρεμπέτικο και άρα είναι εν δυνάμει αναγνώστες του φόρουμ (και ίσως αργότερα και μέλη). Η διάδοση των απόψεων δε γίνεται μόνο με το να εγγράφονται κάποιοι, αλλά κυρίως γίνεται με το να διαβάζουν το φόρουμ. Για το λόγο αυτό είναι επιλογή μας να μην απαιτείται να γίνει κάποιος μέλος για να διαβάσει τις δημοσιεύσεις του φόρουμ.

Εγώ θα έλεγα ότι δυστυχώς δεν ευοδόθηκε. Μακάρι να συμβεί στο επόμενο χρονικό διάστημα!!

Ναι, δεν έχουμε προσπαθήσει να συνδέσουμε το φόρουμ με τo group με ενεργό τρόπο και αυτό πρέπει να είναι στόχος μας για το επόμενο διάστημα. Σήμερα, με το καινούριο software του φόρουμ αυτό είναι ιδιαίτερα εύκολο και καλώ τους φίλους που αγαπούν το φόρουμ να εγγραφούν στο group μας στο FB πατώντας εδώ και περιοδικά να δημοσιεύουν στο group συζητήσεις απο το φόρουμ που τους αρέσουν!!

3 «Μου αρέσει»