Πρόβλημα όταν κουρδιζω σε ντουζενια

Καλησπέρα.έχω το εξής πρόβλημα στο τρίχορδο μου.όταν αλλαζω κούρδισμα καραντουζενι ή αραμπιεν ή ρε ή μπουργκανα και ή λα χορδή κουρδισμενεςνσε λα και σολ αντίστοιχα οι ενδιάμεσες νοτες μέσα στην οκτάβα φαλτσαρουν πολύ.έως και ένα ημιτόνιο.γιατί έτσι?είναι θέμα σκεβρωματος ή κατασκευής να παίζει μόνο στο ευρωπαικο.?ή είναι θέμα συνήθειας, δηλαδή μήπως επειδή επαιζά τόσο καιρό μόνο ευρωπαϊκό έχει "συνηθίσει το μπουζούκι στο ρε λα ρε?δεν ξέρω.και μένω εξωτερικό για να επισκέφθηκε τον όργανοποιο.

μην σε ανησυχεί, συμβαίνει αυτό αν και όχι τόσο πολύ. τα σημερινά όργανα είναι σεταρισμένα για ρε-λα-ρε και μαλακές χορδές, και η μεσαία σπάνια αποδίδει καλά και καθαρά. μπορείς να δοκιμάσεις πιο βαριές χορδές, τουλάχιστον στη μεσαία (0.15 αν βάζεις 0.14, εφ’όσον την σηκώνει το μπουζούκι σου). ετσι κι αλλιώς δεν παίζεις πολύ ψηλά με τα ντουζένια αφού εκμεταλλεύεσαι μελωδικά και την μεσαία χορδή.
η μπουργάνα δε, σπάνια χρησιμοποιείται πατημένη -αν και υπάρχουν ορισμένες θέσεις κυρίως στα πρώτα τάστα. αυτή θα φαλτσάρει έτσι κι αλλιώς περισσότερο, αλλά και πάλι ολόκληρο ημιτόνιο που λές είναι υπερβολικό.

Σευχαριστω για να τη άμεση απάντηση.σίγουρα θα θέλει και το στρώσιμο του σε κάθε ντοτζενι.ειδικά στο καραντουζενι το φάλτσο της μεσαίας δεν παίζεται.

δηλαδή στο ρε-λα-ρε είναι ολόσωστο και στα ντουζένια χάνει ολόκληρο ημιτόνιο; ή χάνει και στο ρε-λα-ρε απλά στα ντουζένια παραφαλτσάρει; ο καβαλάρης είναι στη θέση του, οι χορδές είναι σε καλή κατάσταση;