Ποιά active ηχεία ;

Για μικρά λάιβς 60-100 ατόμων.
Κάθε εμπειρία, γνώση και ιδέα ευπρόσδεκτα.

Δες τη σειρά της dB. Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για την απόδοση και το value for money τους…

MIH7, θα τα ψάξω αυτά που λες - από πάιχτες ή τεχνικούς τα σχόλια ;

Κάποιο άλλο μέλος με προσωπική εμπειρία στα active;

Καλησπέρα! Περίπου πόσα χρήματα θελεις να διαθέσεις?
Κατά την γνώμη μου πολύ ωραία ηχεία αυτοενισχυόμενα είναι τα hk linear. Υπάρχουν σε 2 εκδόσεις, κανονικά και με γωνία για χρήση ως monitor. Είναι καταπληκτικά ηχεία αλλά και η τιμή τους υψιλή. Τα monitor μπορουν και ως main να ανταπεξέλθουν μια χαρα. Και σε καλύπτουν και για αρκετά μεγαλύτερα live.

thanassi,
δεν τα έχω ξανακούσει αυτά τα ηχεία. Τα χεις δοκιμάσει στο πατάρι ; Ποιόν τύπο λες;
Όσο για το bugdet … ε! δεν είναι και η καλύτερη εποχή … (κάτι οικονομικό σκέφτομαι. Πόσο κάνουνα υτά που χεις υπόψη σου;)

Τα έχω δοκιμάσει και σε πατάρι και σε εξωτερικο χώρο, και τα main αλλά και τα monitor (ως main). Τα ηχεία είναι κατά τη γνώμη μου καταπληκτικά! Είναι όμως ακριβά…(περίπου 750-800 το ένα). Ως μια πιο οικονομική εναλλακτική υπάρχουν πολλά, όπως mackie, behringer(τα πιο οικονομικα) Ευτυχώς στις μέρες μας υπάρχουν πολλές λύσεις για όλα τα πορτοφόλια!!! Απλά επειδή δουλεύω με αυτά τα ηχεία γνωρίζω την συμπεριφορά τους. Προς θεου δεν κάνω διαφίμηση!!! Για live μέχρι 100 άτομα σε εσωτερικό χώρο μπορείς στην έσχατη λύση να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή ακουστικής κιθάρας…(υπολόγισε ότι θα χρειαστείς και μια κονσόλα για οποιαδήποτε ηχεία και να χρησιμοποιήσεις) http://hkaudio.com/products.php?id=239

Εκτιμώ πολύ, Θανάση, που μιλάς από προσωπική εμπειρία (δεν καταλαβαίνω που θα κολλούσε η διαφήμιση!!! μέτοχός τους είσαι;).
Δεν ξέρω πόσο καλά είναι, αλλά στα λεφτά όντως ξεφεύγουμε πολύ.
Ύστερα 1000 Watt σαν πάρα πολλά δεν είναι για έανν χώρο 60-100 ατόμων ;;
Και αν ξέρει κανείς τι σημαίνει α) Class-D 650 W + β) 350 W, biamped ;

class d ειναι η μορφή λειτουργίας του ενισχυτη, τεχνολογία η οποία επιτρέπει πολλά watt σε μικρότερο χώρο και χωρις υπερθέρμανση. Πως ακριβώς λειτουργεί δεν γνωρίζω… biamped σημαίνει 2 ενισχυτές. Ένας για την ‘κόρνα’ (350) και ένας για το μπάσο(650). Για 100 περίπου άτομα και με 200 watt είσαι υπερκαλυμένος. Απλά το μεγαλύτερο θα σε καλύψει πιθανότατα και μελοντικά .

;έχει μικρά (200-300W) μοντέλα αυτή ή κάποι άλλη εταιρία;

Τα db που αναφερει ο φιλος πιο πανω. Κοιτα και για behringer που ειναι τα πιο οικονομικα. Δεν γνωριζω ομως ποσο αξιοπιστα ειναι.