Πληροφοριεσ για οργανοποιουσ

Εχω δει μερικα οργανα απο καποιους οργανοποιους για τους οποιους βρηκα λιγα πραγματα στο φορουμ και στο διαδυκτιο γενικοτερα!Ισως να ηταν ενδιαφερων να γινουν καποιες αναφορες σε αυτους!

Μανος Παρασκευας, η αλλιως ΤΟ ΚΑΝΤΙΝΙ.Εχω βρει μερικα βιντεο στο youtube.

Σταυρος Τσαντουλης,εχει αναφερθει κατι εδω απο ενα μελος τρια χρονια πριν.

Βασιλης Μπαμπατζάνης, Μαριος Κοτσης η Κοτσες (δεν ειμαι σιγουρος)
και Δημητρης Ζαχαριας !

Το τριχορδο μου ειναι κατασκευασμενο απο τον Τσαντουλη,ενα οργανο 15ετιας απο το οποιο δεν εχω κανενα παραπονο.Εχει μαλακο παιξιμο,ικανοποιητικο ηχο,Ενα απλο ωραιο μπουζουκι.Εχω παιξει και με αλλα του οργανα σε καταστημα του Νακα,μιας και μεχρι προσφατα τουλαχιστον ειχαν συνεργασια.Απλα και συμπαθητικα οργανα*.

*Τωρα εχει φερει μια νεα σειρα,κατασκευης Καββαδια,τα οποια εχουν βαρυ μανικι(βεργα) και τα μπουζουκια με τα οποια επαιξα εχουν πολυ αδειο ηχο,καθολου βαθος.

Ο κυρ Σταύρος παλιός Πειραιώτης μάστορας,ασχολήθηκε κυρίως με όργανα παραγωγής,από τους πλέον ταχείς κατασκευαστές ,και αρκετά όργανά του κυκλοφορούν με ταμπέλα ΖΟΖΕΦ,(μετά από σχετικό “πείραγμα” από τον γέρο).

Μανος Παρασκευας…απιστευτα αξιολογος ανθρωπος αλλά κ μαστορας. Εχω εναν τζουρα κ ενα μπουζουκι για τα οποια δεν θα αναφερθω γιατι ισως να μην ειναι αντικειμενικη η κριτικη μου…(φοβερα).
Σαν μαστορας φτιαχνει πολλων ειδων οργανα(μπουζουκια.τζουρα,μπαγλαμα,λαουτο,μεχρι κ κιθαρες…το λεω γιατι εχει καποιες παλιες του κ πολλα αλλα φυσικα).
Τεσπα …μιλαμε για τον Μανο,που θα επρεπε να εχουν γραψει γι’αυτον απο τις 15-5-2011 που ανοιξε το θέμα, αρκετοι οργανοποιοι οι οποιοι “παιζουν” μεσα στο φορουμ με ψευδονυμα…εστω μια καλη κουβεντα…του οφειλουν ρε γμτ…

Χθες ψάχνοντας να ακούσω ηχητικά από τζουράδες, έπεσα σε ένα βίντεο με έναν τζουρά του Μάνου Παρασκευά. Μου άρεσε πολύ ο ήχος, οπότε έψαξα να βρω περισσότερες πληροφορίες. Στο ίδιο το βίντεο ανέφερε ως έδρα του οργανοποιείου του, τη Σίνδο, με την ονομασία “Καντίνι” χωρίς να έχει ακριβή διεύθυνση. Έψαξα στο facebook, μήπως έχει εκεί τα στοιχεία του. Υπάρχει σελίδα του οργανοποιείου στο facebook, η οποία έχει ενημερωθεί τελευταία φορά πριν ένα χρόνο. Επειδή εργάζομαι στη Σίνδο τα τελευταία δύο χρόνια και εγώ και η σύζυγος μου και συναναστρέφομαι με αρκετό ντόπιο κόσμο, σήμερα ρώτησα μια συνάδελφο και μου είπε ότι υπάρχει ένα οργανοποιείο που φτιάχνει μπουζούκια (φαντάζομαι δεν θα έχει πολλά η Σίνδος), στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Πιθανά τις επόμενες ημέρες θα το σιγουρέψω ότι είναι το δικό του οργανοποιείο.