Περι μετρονομου-προβλημα

Γεια χαρα σε ολους σας,

εχω 3 μετρονομους μηχανικους (εναν χαρισμα εναν παλιο πριν 15 χρονια και εναν που κλεινει 3 χρονια τωρα).Παρατηρησα οτι ‘‘εχαναν’’ και οι τρεις σε διαφορετικους χτυπους μετα απο τεσταρισμα με τους διαδικτυακους δηλ ενω ξεκινουσαν μαζι μετα απο καποια δευτερολεπτα ο ενας χτυπουσε στο ‘‘κενο’’ του αλλου.Τους πηγα σεναν ωρολογοποιο και παρελαβα σημερα τον εναν .Απο περιεργεια τον τεσταρα με δυο διαδικτυακους (bestmetronome,metronomeonline) ,παρατηρησα το εξης παραξενο πχ στα 120 ξεκινουσαν μαζι οκ μετα απο 45 δευτερα ο ενας βαρουσε στο κενο του αλλου και μετα απο 200χτυπους επανασυγχρονιζονταν και αυτο συνεχιζε .Τωρα τι να κανω πειτε μου τη γνωμη σας , ξανα πισω? να το αφησω? να περιμενω τους αλλους 2 .Εχω μια αδυναμια στους μηχανικους δε μπορω να ανοιγω υπολογιστη να καθομαι μπροστα και να μελεταω-εξασκουμαι.
Ευχαριστω να ειστε καλα!

Προφανώς, μετά την επισκευή, ο μετρονόμος σου έχει μια ελάχιστη απόκλιση από το τέμπο που γράφει. Κάποια κλάσματα δευτερολέπτου που στην αρχή περνάνε απαρατήρητα, μετά από λίγο, όσο αθροίζονται, γίνονται αντιληπτά, και όταν αθροιστούν πολλά τρώνε (ή χάνουν: ανάλογα αν τρέχει ή καθυστερεί) έναν ολόκληρο χτύπο κι έτσι ο μετρονόμος πέφτει πάνω στον επόμενο (ή προηγούμενο) χτύπο του ψηφιακού.

Εγώ θα τον κράταγα ως έχει. Σιγά τη διαφορά. Σου γράφει ότι κάνει Χ χτύπους ανά λεπτό, και κάνει Χ,0001 χτύπους. Το θέμα είναι να είναι σταθερός.

νομίζω τέτοιας κλίμακας σφάλμα είναι αμελητέο στη μελέτη, να χάνεις ένα τέταρτο του δευτερολέπτου σε 45 δευτερόλεπτα!
τσέκαρε μήπως χάνει και ο ιντερνετικός λόγω κενών στη σύνδεση.

200 χτύπους ή 200 δευτερόλεπτα;

Όπως και να 'χει, τη στιγμή που μοιάζουν να επανασυγχρονίζονται, ο μηχανικός έχει κάνει συνολικά ένα χτύπο παραπάνω ή παρακάτω από τον ψηφιακό.