Παρτιτουρες Σκαρβελης

Καλησπερα !
Νεος εδω , πρωτη μου δημοσιευση και πρεπει να πω οτι εχετε φτιαξει ενα πολυ ωραιο διαδικτυακο παρεακι
με πολυ ομορφες συζητησεις και μεταδιδεται σημαντικες γνωσεις .
Λοιπον , εχω αρχισει εδω και λιγο καιρο να ασχολουμε με την ρεμπετικη κιθαρα και απο οτι εχω καταλαβει ο μεγαλυτερος βιρτουοζος στο θεμα ρεμπετικη κιθαρα ειναι ο σκαρβελης . που μπορω λοιπον να βρω τις κιθαρες του σκαρβελη (παρτιτουρες) ειτε σε καποια σελιδα ειτε σε καποιο βιβλιο ? Λογω ηχογραφησεων δεν μπορω να αναγνωρισω καθαρα τι παιζει καθε φορα .
Ευχαριστω παρα πολυ !

καλώς ήρθες!
γενικά παρτιτούρες δεν υπάρχουν στο ίντερνετ, κι αν υπάρχουν είναι μάλλον αναξιόπιστες (πόσο μάλλον του σκαρβέλη). όμως, μπορείς να βρείς σοβαρές καταγραφές σε πτυχιακές εργασίες της άρτας ή του παμάκ, καθώς και στη μέθοδο του μυστακίδη.
κι αυτοί πάντως από τις ίδιες ηχογραφήσεις τα έχουνε βγάλει, ψάξε να βρείς τις πιο καθαρές (εκδόσεις charles howard) και εμπιστεύσου το αυτί σου! έχε υπ’όψιν σου ότι στη συνοδεία έπαιζε με κιθάρα που είχε επιπλέον μπάσα, κουρδισμένα αναλόγως την τονικότητα. επίσης, συχνά είχε μαντόλα που ντούμπλαρε τη μελωδία ή έπαιζε δεύτερες, και το ηχόχρωμα μπορεί να σε μπερδέψει (ειδικά σε άσχημες ψηφιοποιήσεις).
καλή τύχη!

Έχοντας ασχοληθεί αρκετά με τον Σκαρβέλη και τον τρόπο που έπαιζε θα σου πρότεινα και εγώ να εμπιστευθείς το αυτί σου.
Θα σου χρειαστεί σίγουρα ένα πρόγραμμα επεξεργασίας όπως είναι το transcribe.Επειδή όπως είπε και ο Liga rosa πιο πάνω, έπαιζε σε κιθάρα με επιπλέον μπάσες χορδές, αν θέλεις να μείνεις όσο το δυνατόν πιο πιστός, θα σου ήταν χρήσιμο σε αρκετά τραγούδια του να έχεις την μπάσα μι ένα τόνο πιο κάτω κουρδισμένη.

Καλό ξεκίνημα σου εύχομαι…

Θα ήθελα εδώ να μοιραστώ αυτό το βίντεο.Παρόλο που ο κιθαρίστας δεν παίζει επακριβώς ό,τι είναι μέσα στον δίσκο, εύκολα φαντάζομαι το περήφανο χαμόγελο του Σκαρβέλη ακούγοντας τον από εκεί πάνω.
Αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα σημαίνει για μένα προσωπικά, ότι πιάνω κάτι με σεβασμό και το πάω ένα βήμα παραπέρα!

//youtu.be/zBmPRH0aSZM

Αθάνατος Σκαρβέλης…Αιωνία η μνήμη του.

Σκέφτομαι πόσα πολλά θα είχε προσφέρει ακόμα αν δεν έφευγε από πείνα στην κατοχή.Καταραμένο 1ο, 2ο, 3ο, 4ο…(?)ο… ράιχ.

https://notttes.blogspot.gr/2016_01_01_archive.html ριξε μια ματια κι εδω…Δεν εχω τσεκαρει τον Σκαρβελη πως τον γραφει,αλλα καποια αλλα που εχω δει τα εχει καλα.