Παρενέργειες μετακίνησης από Disqus σε Vbulletin (2008)

Πώς μου ήρθε και διάβασα σήμερα αυτό το θέμα… Έπεσα όμως στο εξής παράδοξον: Στην αρχή του θέματος (που κάποια Ελένη, επισκέπτρια, ξεκίνησε) κάποιος Νίκος, επισκέπτης, δημοσιεύει κάποια μηνύματα και κάποιος πάλι Νίκος, πάλι επισκέπτης, άλλα, ώστε τελικά το νόημα να μπερδεύεται. Το λέω αυτό γιατί τον ένα Νίκο συμβαίνει να τον ξέρω πολύ καλά. Αίτημα: είναι τόσο δύσκολο τεχνικά, σε παλαιά θέματα, να αποδοθεί το όνομα του κάθε μέλους ολόκληρο, όπως εμφανιζόταν πριν τις διάφορες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας;

Νίκο, νομίζω ότι σε κάποια από τις αναβαθμίσεις του φόρουμ το λογισμικό μπέρδεψε τον λογαριασμό σου με αυτόν του Βερόπουλου (Λευκό Φτερό).

Φοβάμαι, Πάνο, πως δεν είναι απλά μπέρδεμα αλλά ηθελημένη ενέργεια του λογισμικού: όλα τα ονόματα έχουν απλοποιηθεί και όλοι (σχεδόν) είμαστε επισκέπτες. Δεν με πειράζει αυτό αλλά εκείνο το Γιάννης (Νίκος εδώ!) κερνά και Γιάννης πίνει, που μπερδεύει τις καταστάσεις.

Νίκο, όπως βλέπεις και μένα επισκέπτη με έχει. :slight_smile: Το πέρασμα από το discus στο vbulletin είχε μερικές τέτοιες αβαρίες που δυστυχώς δε διορθώνονται. Η απόφαση τότε ήταν να περάσουμε σε μία αξιόπιστη πλατφόρμα με όσο το δυνατόν πιο λίγη ζημιά και πιστεύω ότι τα καταφέραμε…

Τα παλιότερα μέλη θα θυμούνται ότι η προηγούμενη πλατφόρμα είχε μια “ιδιομορφία”: μπορούσε κάποιος να εγγραφεί με ένα username, αλλά όταν δημοσίευε ένα μήνυμα είχε τη δυνατότητα να το αλλάζει κατά βούληση (κάτι σαν ψευδώνυμο του ψευδώνυμου). Έτσι, κάποιος εγγεγραμμένος ως “Γιώργος” μπορούσε να εμφανίζεται σε διάφορες συζητήσεις ως “George”, “Γιώργης” κ.λ.π.

Ήταν πρακτικά αδύνατο να συνταιριαστούν αυτόματα τα usernames και οι παραλλαγές τους κατά τη μεταφορά στη νέα πλατφόρμα. Μέχρι ένα βαθμό, με μεγάλες πιθανότητες λαθών, θα μπορούσε αυτό να γίνει χειροκίνητα αλλά επιλέξαμε να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, δεδομένου του όγκου των εγγεγραμμένων μελών. Γι’ αυτό και όσοι διατήρησαν ακριβώς το ίδιο username, με την ίδια γραφή και χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει παραλλαγές, εμφανίζονται και σε παλιά μηνύματα ως ενεργοί χρήστες (π.χ. η Martha και η Ιωάννα στο συγκεκριμένο θέμα). Όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ως επισκέπτες.

Δεκτό Κώστα, τι να κάνουμε! Έλεγα, μήπως. Πάντως,

… και ως Αμπάτης…