Παναγιώτης Βάρλας

Πήρε κανενός το αυτί το Στουραϊτη; Παίζει άραγε πουθενά ο μπουζούκαρος να πάμε να τον ακούσουμε;
Παρεμπιπτόντως να ρίξω και μερικές προτάσεις:
Να πετύχετε στον “Πίκο” το “βλάχο” (Παπαβασιλείου) με την παρέα του.
Στο ίδιο …κατέστημα, πάρα πολύ καλοί (λιγότερο ρεμπέτες όμως) ο Ζαριδάκης (μπουζούκι του Χατζηδάκι) πρώτες-δεύτερες με το Δημήτρη Παπαδόπουλο (γιος του Κώστα, ψιλοπολυβόλο).
Στο “Απτάλικο” ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο μεγαλύτερος εν ενεργεία μουσικός (κατά τη γνώμη μου) αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Επίσης, πήγα να δω το Σπόρο στου “Μανωλιά” αλλά δεν έπαιζε. Μήπως ξέρει κανείς τι έγινε ή να τον ψάξουμε στο τηλέφωνο;
Τέλος, τις Παρασκευές ρυθμίστε τα scanner σας, για να πετύχετε τη μεγαλύτερη ρεμπέτικη ορχήστρα όλων των εποχών. Δεν έχει στάνταρ μαγαζί, αλλά χτυπάει αιφνιδιαστικά. Χτες το βράδυ ήταν στου “Λελούδα”. Χα χα χα χα…
ΑΝ

ΥΓ. Ο Ζορζ Κατσιμπό έχει πάρει τρεις σερί απουσίες, χωρίς να φέρει δικαιολογητικό απ’ τον κηδεμόνα του (έμαθα ότι ο κηδεμόνας του μένει κάπου στη Μάνδρα). Με την επόμενη απουσία θα πάει μετεξεταστέος.
ΥΓ1. Ο Τσότρας μαθαίνει κιθάρα και τα πάει καλά! Ζήτω! Ζήτω! Ζήτω! Σε λίγο καιρό θα γλυτώσω τη σκλαβιά!
ΥΓ2. Το ίδιο πρόβλημα με τον Κατσιμπό έχει και το μανιατάκι. Ο δικός του κηδεμόνας μένει Χαϊδάρι.
ΥΓ3. Λέτε τελικά να έχω λίγο “Espresso” μέσα μου;

Αντε Φέρρη, να τα πούμε κι από κοντά (επιτέλους)!

Ψηφίζω Πίκο, αγαπάω ιδιαίτερα τον Βλάχο.
Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, εξαιρετικός, φτάνει να τον πετύχεις στις καλές του, ή και να τον φτιάξουμε. Αν είναι “δικό” μας μαγαζί, μπορώ να φέρω μαζί μου τη Χρυσούλα Χριστοπούλου, που έχει τραγουδήσει με όλους τους. Πηγαινοέρχεται Αθήνα-Καλαμάτα, και δε δουλεύει φέτος σε μαγαζί.
Γιά τον Σπόρο δεν έχω μάθει τίποτα.

Ο Σπορος παιζει στο ΝΤΟΥΖΕΝΙ κατω απο την Ακροπολη, οπως εγραφαν τα ΝΕΑ την Παρασκευη.

NTOYZENI: Mακρυγιάννη 8 (στου Mακρυγιάννη). O Σπόρος παίζει με την Mαρία Kατινάρη από Πέμπτη ως Kυριακή.

Eχει ενδιαφέρον να κανονίσουμε να πάμε στο “CAFE BIKTΩPIA” (στην Γ΄ Σεπτεμβρίου, επί της πλατείας Bικτωρίας) που παίζει ο Σπύρος Λιόσης και ο Mάριος (πέρσι παίζανε στου ΠIKOY) μαζί με δυο άλλους πολύ καλούς μουσικούς-τραγουδιστές.
Eγώ πήγα πέρσι και ήταν πολύ καλά (καλά… άλλη εποχή…). Δεν είναι “τόσο ρεμπέτικα” όλα τα τραγούδια αλλά μιλάμε για πολύ καλούς εκτελέστές με εκπληκτικά μεγάλο ρεπερτόριο (Tσιτσάνη, Aκη Πάνου, Zαμπέτα, Kαραμπεσίνη, Kαλδάρα, Mπακάλη… και…και…)

YΓ. Oποιος πάει ας μου σφυρίξει(!!!). Kάπου εκεί δίπλα κατοικώ (προς το παρόν).

φιλε μου φαινεσαι να γνωριζεις πολλα πανω στον πλεον ξακουστο Βαρλα…το ονομα του τεινει να γινει μυθος πια αναμεσα σε μουσικους.ποσο κοστιζει ενα οργανο να φταχτει στον βαρλα? περιπου παντοτε.και επισης θα το εκτιμουσα να μου εστελνες μια φωτο μεσω ε μαιλ με το δικο σου. με σεβασμο αγγελος

Άγγελε καλωσήρθες στο Ρεμπέτικο Φόρουμ. Αν προσέξεις λίγο καλύτερα μπήκες σε ένα ποστ το οποίο είναι πάρα πολύ παλιό χρονολογικά, οπότε δεν νομίζω να πάρεις κάποια απάντηση από τον συγκεκριμένο φίλο. Ωστόσο για τον οργανοποιό Παναγιώτη Βάρλα μπορείς να ανατρέξεις σε πιο νέες δημοσιεύσεις (παράδειγμα εδώ) και να βρεις απάντηση στα ερωτήματά σου.

Υ.Γ. Τσίμπα και ένα βιντεάκι με τον Θύμιο Στουραίτη που παίζει εδώ με μπουζούκι του Βάρλα, έτσι για το καλωσόρησες!

Φίλε Άγγελε, καλωσόρισες! Στο φόρουμ υπάρχει κατάλογος όλων των οργανοποιών, από τον οποίο μπορείς να πάρεις πληροφορίες και τηλέφωνα επικοινωνίας. Πάντως, για να απαντήσει ο ίδιος ο φίλος στον οποίο απευθύνεσαι πρέπει πρώτον, να τον ονοματίσεις και δεύτερον, να είναι ακόμα ενεργό μέλος του φόρουμ, μια και η ενότητα αυτή δεν είχε ανανεωθεί, πριν τη δική σου δημοσίευση, από το 2003.

Νομιζω οταν ειχα περασει να ρωτησω το Σεπτεμβρη που εψαχνα μου πε -ο βοηθος βεβαια αλλα δε νομιζω να παιζει τοσο ρολο- οτι αρχιζει απο τα 2.200 περιπου. Εχω δει οργανα του στον Δημητριανακη, τον υιο Κορακακη και σε αλλους. Αν προσεξεις εχει την “υπογραφη” του σε καθε σκαφος νομιζω πανω αριστερα στο καπακι.

…κανονικός άνθρωπος μου φάνηκε εμένα πάντως…:slight_smile:

Σε πειράζω…καλή αναζήτηση φίλε…:088:

Γειά σας.
Εδώ και κάτι μήνες πήρα το μπουζούκι που με λαχτάρα περίμενα καιρό.
Είχα πει να γράψω δυό κουβέντες αλλά το ξεχνούσα.
Θυμάμαι όταν είχα πρωτοπάει…δεν τον ήξερα τον άνθρωπο…και σαν άσχετος αφού έδωσα την παραγγελία…του είπα με δικαιολογημένο θράσσος, λόγο άγχους του τι θα φτιαχτεί,…Παναγιώτη αν δεν βγει όπως το θέλω τι θα γίνει??..το ξανασκέφτομαι και γελώ…!!
Και τι έγινε τελικά…? Καψούρα…και είχα καιρό να νιώσω έτσι… Όσο το βλέπω τόσο με φωνάζει να το αγγίξω…!
Οταν το παίζω…δεν μου κάνει καρδιά να σταματήσει αυτός ο ήχος να χαιδεύει τα αυτιά μου.
Τα δάχτυλα γλυστράνε λες και δεν πατάνε σε τάστα…! Οι νότες ακούγονται λες και είναι πιάνο.
Ένταση? Πόση δύναμη αντέχει το χέρι σας να δώσει στην πενιά…όσο δινεις τόσο ανεβαίνει…δεν κόβει ο ήχος με τίποτε…!
Κατσκευή με ποιότητα και η λεπτομέρεια. Έχω πρόβλημα πλέον και συμπαθάτεμε…δεν μπορώ να παίξω με άλλο όργανο…πρέπει να τα λέει καλά διότι πλέον έχω αναφορά το Μαυρούλη μου.
Την τελευταία μέρα που το τελείωνε…μαζι με άλλα τρία όργανα…ήμουν εκεί από της 11 το πρωί…μπροστά στην γέννα δηλαδή…από τις ωραιότερες εμπειρίες στην ζωή μου.
Άκουσα το μωρό να αναπνέει σιγά σιγά…και μετά να μιλά…! Και τι δεν έχει πει το <<σκασμένο>> από τότε.

Για το πόσο μαγκιά όργανα φτιάχνει…και πόσο μάγκας είναι και ο ίδιος στην δουλεία του…ένα θα σας πω…ήταν 22:30 όταν ακούστικε το πρώτο γκράνκ…και τι μου λέει? (γεια σου ρε Βάρλα)…Μάριε δεν πάμε στο 25αρακι να τα παίξει ο Βλαχος???..και το ρωτάς ρε Παναγιώτη ? Για σένα ότι πεις …και με κλειστά τα μάτια…
Το όργανο όχι απλώς μίλαγε αλλά ήθελε δυο ταβέρνες για να ρθεί στα ίσια του…!
Πείτε μου έναν που θα κάνει κάτι τέτοιο. Τα δοκιμάζουνε καιρό για να ακούσουν τον ήχο πριν τα παραδώσουν. Εκείνος έβαλε χορδές και αυτό ήταν.

Ίσως σας κούρασα και ίσως να σας φάνηκα υπερβολικός και πάλι συμπαθάτεμε.

Τόσο καιρό έχω ακούσει τόσα και τόσα για το όργανο…! Και καλά και άσχημα…Τα άσχημα αναφέρονται στην τιμή του και στον χρόνο που έκανε να το παραδώσει. Πουθενά αλλού.
Ένα θα σας πω…η ποιότητα πληρώνεται, όπως και η χαρά και η ικανοποίηση που πήρα από αυτόν τον δημιουργό. Εγώ πλέον έχω όργανο για την υπόλοιπη ζωή μου…χωρίς να ψάχνομαι πλέον και να αγχώνομαι.
Εκείνοι που με έκραξαν για το οικονομικό θα δείτε και θα δουν, (να αξιωθούμε πρώτα)…πως και 60 να παμε και 70 …ακόμα μπουζούκι θα ψάχνουν. Είναι πολύ ακριβός ο Βάρλας…!!!
Για το χρόνο που πήρε ???..μακάρι να το ξαναζούσα το έργο από την αρχή. Και δεν είχα άλλο όργανο όλο αυτο το διάστημα.

Πέρασε καιρός πηγαίνοντας στο μαγαζί του εκεί στην Κωλλέτη και μου έγινε μια ευχάριστη συνήθεια πλέον. Συνεχίζω να πηγαίνω γιατί πλεόν είναι φίλος μου.
Να σαι καλά Παναγιώτη και να μας δίνεις τέτοιες χαρές.

Μάριος

Μας λίγωσες αδερφάκι μου! :088:

Μακάρι όλοι να ζήσουμε τέτοια χαρά είτε με μπουζούκι, είτε με… (εδω σταματώ… :092:)

Καλές πενιές να έχει αδερφε!!!:)Βαρα το αλύπητα!!!
Δε βάζεις και καμια φωτογραφία να πάρουμε και λίγο ματι??? :78:

Καλες πενιες καλοριζικο.
Τα καλα μας τα πες τα κακα γιατι δεν μας τα λες?
Τιμη και χρονος?

Σας ευχαριστώ…

Αν μπορείς βάλε καμία φωτογραφία ή κανένα ηχητικό δείγμα ακόμα καλύτερα!

Ρε παιδιά ένας δεν μπορεί να βάλει μια φωτογραφία να γουστάρουμε?

Φιλε Στεφανε για μενα αν ειναι να πας θεσσαλονικη το οργανο να το πας στον Παλαβρατζη.

Δείτε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 19:00 στην τηλεοπτική εκπομπή ‘’ Αρχείον Πολιτισμού ’ με παρουσιαστή τον διακεκριμένο συγγραφέα Γιώργο Λεκάκη (... | By Focus στις Αχαρνές | Facebook

https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t66.36281-6/10000000_544959819658800_3004628339093705044_n.mp4?_nc_cat=108&_nc_sid=985c63&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6Im9lcF9zZCJ9&_nc_ohc=I2NSgZJm-McAX_m1Rpf&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=2a995e4c7dfdf7046e054343a215fd2a&oe=5FAE3675

Βαζω εδώ αυτή την ανάρτηση. Δεν νομίζω να έχει ανέβει ακόμα στο youtube.

3 «Μου αρέσει»

Να αφήσω και μια μικρή συνέντευξη του.

2 «Μου αρέσει»