Παλιό μπουζούκι αγνώστου κατασκευαστή

Ένας φίλος έχει αυτό το μπουζούκι απ τον πατέρα του και υποστηρίζει πως είναι τουλάχιστον 60 χρονών. Δεν έχει ταμπελάκι. Μήπως μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει κάποια χαρακτηριστικά που θα μας οδηγήσουν στον κατασκευαστή;

2 «Μου αρέσει»

Aν διακρινω καλα φαινεται στο σημειο που ηταν το ταμπελακι σχημα ρομβο… οποτε πολυ πιθανον να ειναι των αφων Παναγη το κλασσικο κλειδι του σολ!…και μαλιστα μπλε χαρτι
Αφοι Παναγη Επισκευή - Οργανοποιείο χιτζάζ

Αυτό που φαίνεται να ξεχωρίζει είναι ένα τριγωνικό χαρτί ( κάτι σαν τσόντα) το οποίο ξεκινά από κει που φαίνεται στη φωτογραφία και φτανει μέχρι κάτω.
Δεν φαίνεται να είναι οποτύπωμα απο ταμπέλα.

Α ναι?και να σου πω την αληθεια παρατηρησα οτι μοιαζουν και τα σχεδια πανω απο την τρυπα και γενικα το σκαφος με αυτο που σου εστειλα(χωρις φυσικα να αποτελουν αυτα αποδειξη).Κριμα!.. Καλοριζικο και καλοπαιχτο το καινουριο σου οργανακι παρεμπιπτοντως!

Εμένα μου θυμίζει ένα καλούπι και σχέδιο που έχει το μπουζούκι του Καλογερόπουλου (δεν ξέρω κατασκευαστή) κι ένα άλλο που είχα δει, το οποίο ήταν κατασκευής Λαζαρίδη.
Θα προσπαθήσω να βρω φώτο να το εξακριβώσουμε.

1 «Μου αρέσει»

Φίλε Β.Κ. εκτώς απ τις ομοιότητες που αναφέρεις, στο μπουζούκι του Παναγή, παρατηρω πως έχουν ίδιο καβαλάρη και την ίδια (ελαφρά) τσάκιση στο καπάκι.

Οντως παρατηρησα και εγω την τσακιση αλλα δεν ημου απολυτα σιγουρος!Ο καβαλαρης για να ειμαι ειληκρινης δεν μου φαινεται τοσο ομοιος αλλα δεν σημαινει αυτο κατι(πολλοι κατασκευαστες ειχαν διαφορα σχεδια καβαλαρη)!Επισης το μεγεθος της τρυπας και η κολατζα μου φαινονται ιδια!Εχει πολλα κοινα στοιχεια αλλα ο μονος τροπος να επιβεβαιωθει σιγουρα ειναι να το δει καποιος οργανοποιος που εχει δει και περιεργαστει, τουλαχιστον ,μπουζουκι Παναγη! Το ελπιζω παντως να ειναι…!

άντε τάκη, σε βλέπω να ανεβαίνεις αθήνα με δύο όργανα στην ίδια μασχάλη!

Και κάτι ακόμα που παρατήρησα τώρα

Νίκο σίγουρα δυο στην ίδια μασχάλη και ένα στο άλλο χέρι…
το τζουρά θα τον αφήσω για το τέλος