Παίζω λίγο κιθάρα και θέλω να πάρω μπουζούκι

Καλησπέρα σε όλους.
Καινουριος στο φορουμ μόλις γράφτικα και θα ήθελα της πολυτιμες πληροφοριες σας.
Παίζω κιθάρα εντελός ερασιτεχνικά για κάποιο διάστημα επαιζα συχνά κάθε μέρα διάβαζα ψαχνόμουν μόνος γιατι λευτά για μαθήματα δέν έπαιζαν…εν τέλη εχω ψιλομάθει να παίζω κουτσα στραβά συχορδίες κάποια σόλο αν κάτσει κάποιοα στιγμή διλαδή σε καμια παρέα θα κάνουμε το χαβαλέ μας θα πουμε κανα τραγούδι αλλα μέχρι εκεί.
τώρα είμαι σε φάση που έχω 1 ηλεκτρική 1 ηλεκτροακουστική και μία κλασική και που και πού σπίτι αν τυχει να αράζω θα παίξω κανα κομμάτι αλλα κάτι μέσα μου δέν με γεμίζει με την κιθάρα ίσος επιδή παλέυω μόνος τόσα χρόνια και το αποτελεσμα που βλέπω τον εαυτό μου δέν μου αρκεί επρεπε να είχα πάει σε δάσκαλο.
Μην τα πολυλογο τελοσ πάντον πρόσφατα σε μια παρέα ένασ φίλος είχε μπαγλαμαδάκι και το επιασα λιγο και επαιξα την ευδοκια κατι που το ξέρω απο την κιθάρα και μου άρεσε πάααρα πολυ και ολο μου γυρνάει η ιδέα στο μυαλό να πάρω μουζουκι.
Δέν θέλω να γίνω ζαμπέτας θέλω να μάθω να παίζω κανα τραγουδάκι γιατι είμαι περισότερο του ρεμπέτικου-ζειμέκικου και λαικου παρά του εντεχνου.
Θα δυσκολευτώ?ειμαι 27 χρονόν
τι μου προτεινετε να πάρω?διαβάζω για 3χορδα 4χορδα 8 χορδα κτλ κτλ, ενα μπουζουκι ευκολο θέλω απλό και κλασικό.
Θα ψαξω να βρώ κάποιο δάσκαλο εδώ στη Λάρισα να πηγαίνω που και πού οταν χειμωνιάσει βαιβαια.
Αν το έχω γράψει σε λάθος ενότητα θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να το μετακινήσουν!
υχαριστώ πολύ περιμενω απανατήσεις σας.

Καλησπέρα φίλε. Λοιπόν, άμα λες ότι είσαι του ρεμπέτικου ζεϊμπέκικου και του λαϊκού και μιας και δεν έχει στην κιθάρα αποκτήσει το κιθαριστικό παίξιμο με τις κάθετες αναλύσεις και άρα δεν έχεις αφομοιώσει το κούρδισμα της, θεωρώ ότι το τρίχορδο είναι η επιλογή σου. Μπουζούκι 4χορδο και 8χορδο είναι το ίδιο, όπως λέμε τρίχορδο και εξάχορδο, είναι απλά επειδή έχουν τις διπλές χορδές. Η ηλικία δεν παίζει και τόσο ρόλο και στα 27 μια χαρά μαθαίνεις. Εύκολο μπουζούκι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Όλα τα όργανα έχουν τις δυσκολίες τους και το θέμα είναι τι θες να παίξεις. Το μπαγλαμαδάκι είναι σαφώς πιο κοντά στο χειρισμό του τρίχορδου και τα δύο ανταποκρίνονται κυρίως στα ρεμπέτικα, αν και τα μεγαλύτερα λαϊκά κατά τη γνώμη μου, γράφτηκαν στο τρίχορδο ούτως ή άλλως. Από την άλλη αν θες να παίξεις αλα Ζαμπέτας, το 4χορδο είναι πρακτικά η μόνη επιλογή που έχεις. Με όλη την ειλικρίνεια και χωρίς να θέλω να σε κάνω να απαισιοδοξήσεις, θα δυσκολευτείς όπως όλοι. Αλλά αυτό δεν είναι αρνητικό, αλλά το ωραίο της υπόθεσης. Όσο μαθαίνεις τόσο πιο πολύ θα αγαπάς και θα καταλαβαίνεις και την ομορφιά της μουσικής. Αυτά τα ολίγα

Διλαδή το 3 χορδο δέν έχει 2πλές χορδές?
οτι θα δυκολευτώ το ξέρω μάλον θα πάω και σε δάσκαλο απο σεπτεμβριο.
Απλά τώρα ψαχνομαι για μπουζούκι δεν ξερω τι να πάρω και απο που.
Βλέπω κάποια με 250 ευρο πχ αλλα δέν ξέρω τι φάση με τις τιμές.
Δέν θέλω να πάρω και κανα επαγκελματικό αλλα ουτε και ένα μάπα και απότι ψιλοδιάβασα θές 400+ για μπουζούκι αυτα που έχουν 250 πχ τι είναι τι διαφορές εχουν στον ηχο απο ενα 600?θα την κάνω την δουλεια μου εγω που το θέλω για το σπίτι αντε καμια παρέα κτλ…

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 19:17 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 18:35 —

Οπα σόρυ μόλις καταλαβα τι ενωείς. 3χορδο και εξάχορδο είναι το ιδιο…στην ουσια το 3χορδο εχει 3 ζευαγια απο χορδες.
Μια ακόμα ερώτηση, το 3 χορδο εφόσον εχει και 3 χορδές αντί για 4 αυτο σημένει οτι είναι και ποιο έυκολο?

Αν θες να πας σε δάσκαλο πάνε, αυτό είναι καθαρά απόφαση σου. Προσωπικά προτείνω να αρχίσεις μια μόνος βγάζοντας τραγουδάκια με ταμπλατούρες π.χ. μέχρι να ανοίξει το αυτί σου και να ψιλοελευθερωθεί το χέρι. Σιγά-σιγά μαθαίνεις, αν θες να παίζεις βέβαια ρεμπέτικα και δε θες να δώσεις λεφτά σε δασκάλους αυτό. Τώρα, μπουζούκι κάτω των 500-400 ευρώ, ΟΤΙ έχω ακούσει είναι μάπα. Σαφώς και έχουν διαφορά, σε αυτές τις τιμές 600 με 250 δεν κάνει διαφορά στα λεφτά το στολίδι, αλλά η ποιότητα κατασκευής. Ένα φτηνό βιοτεχνικό όργανο των 250, τρίζει έχει φάλτσα στην ταστιέρα, συνήθως αποδίδει πιο χαμηλό και ‘‘κακό’’ ήχο και υπάρχει απίστευτη ασυμφωνία ήχου μεταξύ ρε καντίνι και λα χορδής. Και αυτά τα όργανα λόγω κακοκατασκευής συνήθως βγάζουν και περαιτέρω προβλήματα στο μανίκι κ.λ.π. Κοίτα να δεις, όπως το βλέπω εγώ, το ‘‘κάνω τη δουλειά μου με φίλους’’ δεν εξυπονοεί να πάρω ένα κομμάτι ξύλο ίσα-ίσα να παίζω γιατί ένα κακό όργανο ξενερώνει στην εκμάθηση πάρα πολύ και αυτό στο εγγυώμαι. Ένα μέτριο όργανο αξιόπιστο γύρω στα 500-600 (υπ’όψιν εκεί βρίσκεις και διαμάντια) είναι ότι πρέπει. Και θα σε διευκολύνει λόγω ποιότητας κατασκευής και πιο ωραίο ήχο θα έχει και πιο πολλή αντοχή φίλε. Και επειδή αγοράζεις όργανο και μόνο λίγη υπομονή και κάποια λεφτά παραπάνω μόνο σε καλό θα σου βγουν. Αλλωστε άμα μάθεις μπουζούκι θα δεις ότι το να μείνεις στο 250αρι είναι εκτός συζήτησης. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!
Όσον αφορά στο ερώτημα πέρι δυσκολίας:
Το τρίχορδο ακριβώς επειδή δεν έχει τόση καθετότητα στο παίξιμο είναι μάλλον πιο δύσκολο όργανο όταν έρχεσαι να παίξεις δεξιοτεχνικά παιξίματα που το κάθετο παίξιμο του τετράχορδου σε βοηθάει. Αλλά λέω μάλλον γιατί οι απόψεις διίστανται. Παρ’ολ’αυτά το ηχόχρωμα του τρίχορδου στο οριζόντιο παίξιμο καθώς και τα ρεμπέτικα και τα παλιά λαϊκά που παίζεις συνήθως σε αυτό, είναι το αβανταζ. Βέβαια αν μείνεις στο σκεπτικό του να παίζεις τέτοια, το τρίχορδο είναι πιο βολικό γιατί η τονικότητα του βοηθάει. Είναι πέμπτες σκέτες και αφού παίζεις και οριζόντια κάνεις και πιο εύκολα τη δουλειά σου. Πολλά μπορώ να σου πω ακόμα και γω και άλλα μέλη ακόμα περισσότερα, αλλά αν δεν έρθεις σε μια πρώτη επαφή με το όργανο δε θα καταλάβεις και πολλά. Τα πιο πολλά μόνος σου θα τα νιώσεις.

Καλημέρα.
Ειναι αρκετα τα χρήμτα δέν λέω…
Να πάω σε μεταχειρισμένο θα το απέκλειες?
Αν οχι τοτε που να ψαξω?xe.gr είδα διάφορα αλλα δέν μπορώ να ξέρω πόσο αντικιμενικές ειναι οι τιμές που έχουν.

Το μεταχειρισμένο είναι καλή ιδέα. Καταρχάς με 500-600 στα μεταχειρισμένα μπορείς να βρεις όργανα των 1000 ευρώ που για κάποιο λόγο δίνονται. Αν έχουν διατηρηθεί σωστά, παικτικά είναι τα καλύτερα που μπορείς να παίξεις. Από σάϊτ δεν έχω ιδέα, αν και το aggeliopolis.gr και το ίδιο το φόρουμ έχουν πολλές αγγελίες, γενικότερα.

Αν ειναι να δώσω 500-600 θα πάρω καινούριο.
Αναφέρωμαι στα μεταχειρισμένα που πουλιούντε 250-300.
Μπορώ να ποστάρω εδώ κάποιο λίνκ που θα βρώ να μου πείτε άποψη??

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 17:37 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 17:32 —

εδώ μεσα απο το σιτε δέν μπορώ να βρώ?