Ομοιόμορφη Έντασης Χορδών Κιθάρας

Όταν η κιθάρα βυσματώνεται σʼ ενισχυτή τότε κάθε χορδή θα πρέπει να έχει σχετικά την ίδια ένταση (string balance) . Αν όχι δείτε τις οδηγίες των videos για να το πετύχετε….

Ειδικά ένας επαγγελματίας μπορεί να πετύχει μετά τη ρύθμιση το τέλειο tone τζάμπα και θα ακούει και δεν θα το πιστεύει ειδικά αν το pickup του οργάνου του ή το σετάρισμα δεν ήταν σωστό…….

Προβλήματα string balance σε κιθάρα με μαγνήτες (Magnet Pickup) :ΕΔΩ :

Προβλήματα string balance σε κιθάρα με κρύσταλλο (piezo) :ΕΔΩ :

Κύριε Στέφανε, μετά τον τελευταίο (γιατί είχαν προηγηθεί κι άλλοι) οριστικό αποχαιρετισμό σας ανοίξατε άλλα τρία θέματα. Στο πρώτο υπήρχε ένας πρόλογος του τύπου «είπαμε δεν ξαναγράφω αλλά θα κάνω μια εξαίρεση». Στο δεύτερο και το τρίτο (το παρόν) ούτε καν.

Εντωμεταξύ και τα τρία αυτά θέματα δεν είναι θέματα, είναι είτε αναδημοσιεύσεις από αλλού είτε -ας πούμε- “ενημερώσεις αγοράς” (θα μπορούσα να πω “διαφημίσεις”, αλλά δεν υπαινίσσομαι αυτό). Μας θυμάστε όποτε έχετε μια ανακοίνωση: «Έγραψα αυτό στο Μιούζικ Χάβεν» - «Κυκλοφόρησε εκείνο το προϊόν». Δε συμμετέχετε σε καμία συζήτηση, δεν ανοίγετε καμία συζήτηση, και δε λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας τη θεματολογία του φόρουμ. Επομένως, κατά τα φαινόμενα δε σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο φόρουμ. Άλλωστε το δηλώσατε κιόλας.

Αν αλλάξετε γνώμη, είστε πάντα ευπρόσδεκτος να συζητήσουμε οτιδήποτε σχετικά με το ρεμπετικο. Μέχρι τότε όμως, σας παρακαλούμε να μας απαλλάξετε από αυτές τις αναρτήσεις.

Ευχαριστώ.

και χθες το συγκεκριμένο για τα String Balance

Πράγματι δεν τήρησα το λόγο μου γενικά . (η αιτία αποχώρησης η κατά τη γνώμη μου ανάρμοστη λεκτική συμπεριφορά)
Τον τήρησα όμως όσον αφορά μουσικά θέματα μουσικής θεωρίας και πρακτικής και δεν ξαναποστάρησα για τέτοια θέματα .
Όσον αφορά τα θέματα του ρεμπέτικου επειδή εκτός από τους 2 δρόμους (χιτζαζ – Ουσάκ) που έχω ασχοληθεί επισταμένως λόγω ʽʼρεμπέτικης φυσαρμόνικαςʼʼ δεν έχω γνώσεις να προσφέρω αλλά και αν θέλω κάτι επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας χωρίς να συνδεθώ.

Τα 4 αυτά θέματα είναι Μουσικής Τεχνολογίας (σαν ηλεκτρονικός για 45 έτη έχω την εμπειρία να τα παρουσιάσω ,κατά τη γνώμη μου ,με τον πλέον πρακτικό τρόπο ώστε να είναι κατανοητά και γι αυτούς που θέλουν να αποκτήσουν μόνο εμπειρικές γνώσεις) και που για πολλούς είναι είτε θέματα που τα απλά τα έχουν ακούσει ή δεν έχουν ασχοληθεί επισταμένως.

Θεώρησα καθήκον να ενημερώσω και αν κάποτε υπάρξει κι άλλο τέτοιο θέμα ενδιαφέροντος θα ξαναποστάρω.

Φυσικά μπορείτε να το κλειδώσετε να το διαγράψετε ή απλά να με καταστήσετε banned person ώστε να μη μπορέσω να ξαναποστάρω.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Στέφανος

ό,τι ίσχυε για τα θέματα μουσικής θεωρίας ισχύει και για τα θέματα μουσικής τεχνολογίας. για να μεταδώσεις μια γνώση, αυτή πρέπει να είναι πλήρως κατανοημένη και ξεκάθαρη. στην περίπτωσή σου, δυστυχώς είναι μπερδεμένη και γεμάτη παρανοήσεις και λάθη… κρίμα είναι να μπερδευτούν χειρότερα όσοι διαβάσουν τα άρθρα.
εκτιμώ την διάθεση προσφοράς, αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν αρκεί από μόνη της. σου εύχομαι καλή συνέχεια στα υπόλοιπα σάιτ που σε φιλοξενούνε.