Να ρωτήσω

Ξέρει κανείς, τι διαδικασίες πρέπει να γίνουν για να κατοχυρώσει κανείς 4-5 στίχους, ή ένα μουσικό κομμάτι?

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, είναι να τοποθετούν το πόνημά τους σε φάκελο και να το στέλνουν μέσω ταχυδρομείου συστημένο στον εαυτό τους. (Αποστολέας και παραλήπτης θα είσαι εσύ). Εννοείται οτι ο φάκελος οταν θα επιστρέψει σε σένα ξανά, δεν θα ανοιχτεί, μέχρι να τεθεί θέμα ιδιοκτησίας, όπου θα χρησιμοποιήσεις το φάκελο ως αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο…
Αλλος τρόπος είναι να το καταθέσεις σε συμβολαιογράφο.

Ή στην Εθνική Βιβλιοθήκη, είσοδος απο Ακαδημίας στο υπόγειο!

Eυχαριστώ παιδιά.

Για την εθνική βιβλιοθήκη δεν γνωρίζω αν κάνει ακόμα κατοχυρώσεις πνευματικών δικαιωμάτων, αλλα μια που την αναφέραμε, ετοιμάστε το καφεδάκι σας και τα τσιγαράκια σας όσοι καπνίζετε και περιηγηθήτε στο παρακάτω site της εθνικής βιβλιοθήκης. Δώστε λήμματα όπως Τσιτσάνης, Μπιθικώτσης, Χιώτης, Μούσχουρη (κρατούσε πράγματι απο το ΄61 κακία στο Θεοδωράκη όπως διάβασα), μπουζούκι, ρεμπέτης, ρεμπέτικο, ή οτιδήποτε άλλο σας έρθει στο μυαλό που να σας ενδιαφέρει και ετοιμαστείτε για πολύύύ διάβασμα.

http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html

πολύ καλό, σ΄ευχαριστούμε Κυριακή!:088:
και όπως έκανα τεστ έπεσα τυχαία σε ένα άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ/12.6.1931 με τίτλο “Η ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ”… Δεν είναι επίκαιρο?:080:

ΜΠΡΑΒΟ, Κυριακή, !!! πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.

Να προσθέσω εδώ, τη δυνατότητα για «κατέβασμα» βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς χρέωση, μέσα από την υπηρεσία Google Book Search (http://books.google.com).
Τα βιβλία αυτά ανήκουν στην κατηγορία «public domain» : πρόκειται, δηλαδή, για βιβλία που έχουν εκδοθεί πριν από το 1923 (συνεπώς, είναι χωρίς πνευματικά δικαιώματα).
Στην αναζήτηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μπορεί κάποιος να δει τον κατάλογο όλων των βιβλίων (επιλογή: All books) ή μόνο εκείνα, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα download (επιλογή: Full view books).

Επίσης, υπάρχει πληθώρα δικτυακών τόπων που επιτρέπουν την πρόσβαση και το κατέβασμα βιβλίων και έργων, έχοντας μεγάλη ποικιλία ως προς το περιεχόμενό τους: από τον Πλάτωνα στον Ντίκενς, από τον Αριστοτέλη στο Θερβάντες και από το Σαίξπηρ στον Τολστόι:

http://www.gutenberg.org
http://www.ebooks3.com
http://www.pe.sch.gr/~lekkas/books
http://www.e-text.org/text
http://www.nw0.info
http://www.planetpdf.com/free_pdf_ebooks.asp
http://www.worldwideschool.org
http://www.mikrosapoplous.gr/texts1.htm
http://www.geocities.com/athens_5th_century.

:088: Α!!! Σπουδαία νέα! Νά 'σαι καλά Ελένη, δεν το γνώριζα οτι υπάρχει αυτή η δυνατότητα απο το δίκτυο!!!

Ευτυχώς, τώρα τελευταία όλο και περισσότερες ιστοσελίδες με δωρεάν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες και βιβλία έχουμε στη διάθεσή μας!

Παραθέτω μερικές και ελπίζω να βρείτε κάτι χρήσιμο και εσείς:
http://www.eugenfound.edu.gr/portal/gr/80/25602/3/1/showdoc.html

http://artemis.cslab.ntua.gr/

http://argo.ekt.gr/

http://www.geocities.com/athens_5th_century/

http://www.snhell.gr/

http://www.sarantakos.com/keimena.html