Νέος με τρίχορδο, πόνος στο δεξί χέρι

Καλησπερα παιδια, σας διαβαζω εδω και καιρο και αποφασισα να γραψω το προβλημα μου, καθοτι δεν εχω καποιον κοντα μου να με βοηθησει.
Εδω και κανα μηνα εχω ενα τριχορδο (ΝΑΚΑΣ) και εχω το εξης προβλημα.
Στο σημειο που εχω βαλει σημαδι με ποναει το χερι, και απο τι διαπιστωσα ειναι λογο του οτι εκει κραταει σαν αντιβαρο στο μπουζουκι…
Συμβαινει σε ολους???( σε τετραχορδο δεν ειχα τετοι θεμα).
Παρατηρησα οτι το μανικο η η ταστιερα οπως λεγεται εχει μεγαλυτερο βαρος απο το υπολοιπο μπουζουκι, με αποτελεσμα το δεξι μου να κραταει σαν κοντρα για να μην πεσει… και εκει ερχεται ο πονος.
maxresdefault.jpg
σωστε με!!!

καλώς ήρθες!
προφανώς το όργανο δεν είναι καλά ζυγισμένο, οπότε δημιουργείται το πρόβλημα που περιγράφεις. βάλε ένα πανάκι στο σημείο, και προσπάθησε να βρείς ένα τρόπο στήριξης του σκάφους ώστε να μην πέφτει όλη η δύναμη στο σημείο εκείνο του χεριού. ίσως όπως οι κλασικοί κιθαρίστες, με το σκάφος ανάμεσα στα πόδια και το μπράτσο αρκετά ανασηκωμένο.
σε κάθε περίπτωση πρόσεξε πολύ τέτοιους πόνους και γενικά σφιξίματα που μπορεί να δημιουργούνται. όσο πιο χαλαρά είναι τα χέρια και γενικά το σώμα, θα αποφεύγεις τραυματισμούς και θα έχεις καλύτερο ήχο.
επίσης ο νάκας δεν είναι καλό μέρος για αγορές, η θεσσαλονίκη έχει μουσικομάγαζα και κατασκευαστές της προκοπής!

ευχαριστω για την απαντηση σας!! μαλλον ισχυει αυτο που λετε, γιατι οταν το βαζω αναμεσα στα ποδια, δεν εχω θεμα…

ειναι νορμαλ να παιζω με το οργανο μεσα στα ποδια?
σκεφτηκα με μια πατεντα να δωσω βαρος εσωτερικα στο καπακι του μπουζουκιου, μπας και καθεται καλυτερα στο ποδι:)

μια χαρά νορμάλ είναι, το έχω δει από καλούς παίχτες. μην φορτώσεις άλλο το όργανο, αρκετό βάρος πρέπει να έχει ήδη.

(ενικό παρακαλώ, μια παρέα είμαστε!)

ευχαριστω για τις απαντησεις σας, οντως το θεμα μου ειναι το βαρυ μπρατσο, το οποιο γερνει το μπουζουκι και με κουραζει.
1)Αποτι εμαθα μαλλον εχει μεσα μεταλλικη βεργα για να μην σκευρωνει. Θα μπορουσα να την αφαιρεσω???
2)ψαχνομαι ηδη για καλυτερο μπουζουκι (οχι καινουριο) και βρηκα ενα καλο εξαχορδο, το οποιο εχει 8 κλειδια!
ειναι φυσιολογικο η κατι δεν παει καλα?

η βέργα δεν αφαιρείται, και ούτε αξίζει να αλλάξεις μπράτσο σε όργανο.
παλιά που δεν υπήρχαν μηχανικά κλειδιά σε εξάδες, βάζανε οχτάδες από μαντολίνο. τώρα πια ελάχιστοι το κάνουνε, πιο πιθανό είναι να είναι μετατροπή από οχτάχορδο. δες για σημάδια που δείχνουν ότι έχει λεπτύνει το μπράτσο ή η ταστιέρα.

Θα βοηθουσε ισως, αν το κρατουσες με μεγαλυτερη κλιση (και να καθεται καλυτερα το σκαφος στην ενωση ποδιου-κορμου), ή αν σηκωνες λιγο πιο ψηλα το αριστερο χερι νομιζω. Γενικα πειραματισου οσο μπορεις, στο τι βολευει ΕΣΕΝΑ περισσοτερο. Στο λεει καποιος που κραταει την πενα με τροπο που με βλεπουν και ρωτανε αν εχω αρθριτικα :slight_smile: :slight_smile:

Ο πόνος είναι επιδερμικός, ή πιο μέσα σε τένοντες, μύες ή και κόκαλα; Διότι εάν είναι επιδερμικός, με τον καιρό θα συνηθίσει κείνο, θα σκληρύνει και δεν θα υπάρχει θέμα…

(όταν άνοιξε αυτό το θέμα, μου είχε ξεφύγει…)

Σε μεγάλη αλυσίδα μαγαζιών με είδη για αυτοκίνητα, είχα βρει ένα πολύ βολικό κομματάκι πλαστικού, βαρειού και με πολύ λεία επιφάνεια, που το δίνουν σε όσους έχουν πρόβλημα με το σημείο, κάτω απ’ το παρμπριζ, όπου θέλουν να ακουμπήσουν κάποια πραγματάκια αλλά η ελαφρά καμπύλη επιφάνεια τα κάνει να γλυστρούν και να πέφτουν. Το κομματάκι αυτό, αν απλωθεί πάνω στην επιφάνεια αυτή, έχει μία πολύ ικανοποιητική πρόσφυση και στις δύο όψεις του, που συνήθως επιλύει το πρόβλημα. Δεν χρησιμοποιεί κόλλα και αν θέλουμε να το μεταφέρουμε αλλού, ανασηκώνοντας μία γωνία ξεκολλάει αμέσως και στη νέα θέση, ξανακολλάει.

Ένα τέτοιο κομματάκι πλαστικού έχει εφαρμόσει, εδώ και χρόνια, ο δάσκαλός μου Σπύρος Γκούμας στο σημείο του σκάφους όπου αυτό ακουμπάει πάνω στον μηρό, βοηθώντας έτσι αποτελεσματικότατα το όργανο να μην γλυστρίσει προς τα έξω. Όταν αλλάζει όργανο, επί τόπου ξεκολλάει το πλαστικό και το εφαρμόζει στο άλλο σκάφος.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα φίλε. Μην τη φοβάσαι καθόλου αυτή τη σταση με το σκάφος ανάμεσα στα πόδια. Ίσως σε βολέψει τόσο που μπορεί να την υιοθετήσεις και σε άλλα όργανα.

1 «Μου αρέσει»