Νέες δημιουργίες

Ανοίγω το θέμα σε τούτη την ενότητα, γιατί ονομάζεται ¨Το λαϊκό τραγούδι σήμερα" - τι παίζεται γενικώς στην πιάτσα.Σκέφτηκα, και προτείνω στο φόρουμ, την δημιουργία ενός χώρου στο Φόρουμ (μέσα σε τούτο το θέμα ή σαν την Κλίκα, ξέχωρο) που θα ανεβαίνουν καινούργιες δημιουργίες. Το φαντάστηκα κατά κύριο λόγω να αποτελείται απο βίντεο, μιας και έχουν άλλη δυναμική, με ομάδες, κομπανίες που θέλουν να κάνουν γνωστό ένα τραγουδάκι που έγραψαν. Οχι κάτι επαγγελματικό. Το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα μας είναι, οτι μετά απο λίγο καιρό, όλοι σκοτώνουν την δημιουργία για να στεριώσουν στις διασκευές, μιας και δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, ή οι κατάλληλες συνθήκες. Αν προκύψει κάτι επαγγελματικό, καλώς να’ ρθει.Αν θέλουμε μπορεί να υπάρχει και σύστημα αξιολόγησης. Θετικό πάντα. Ιδέες υπάρχουν πολλές. Νέες δημιουργίες οχι.Έχω βαρεθεί να βλέπω νέους δίσκους με διασκευές. Αυτά. Χαίρε

1 «Μου αρέσει»

ωραίο θέμα, και μάλιστα στα μπλογκς υπάρχουν κάποιοι που ανεβάζουν συστηματικά καινούρια κομμάτια όπως ο κώτσος και ο γέρος.
είχαν αναφερθεί κάμποσα τραγούδια σε κάποια συζήτηση με θέμα το αν γράφονται σήμερα ρεμπέτικα.

1 «Μου αρέσει»

@nikos_forlan Νίκο αν και πέρασε λίγο παραπάνω από ένας χρόνος, μόλις δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος, ως μια νέα κατηγορία στο φόρουμ. Η κατηγορία ονομάζεται Δημιουργίες Μελών και στόχος της είναι να δώσει “βήμα” σε όλα τα μέλη του Ρεμπέτικου Φόρουμ να μοιραστούν οποιεσδήποτε προσωπικές καλλιτεχνικές τους δημιουργίες όπως Νέες μουσικές συνθέσεις, Στιχουργήματα, Επανεκτελέσεις, Διασκευές αλλά και Κατασκευές - Παρουσιάσεις οργάνων.

Ο μόνος κανόνας της νέας αυτής κατηγορίας είναι οι δημιουργίες που παρουσιάζονται να είναι προσωπικές του αρχικού αναρτητή ή ο τελευταίος να συμμετέχει με κάποιον τρόπο σε αυτές.

Στόχος είναι να δοθεί βήμα σε όλους τους αφανείς ήρωες που κρατούν ζωντανό και εξελίσσουν το ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

4 «Μου αρέσει»