Μπουζούκι και αφυγραντήρας

Υπάρχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιώ αφυγραντήρα στον ίδιο χώρο που υπάρχει και το μπουζούκι ?

Σε τι χώρο? Δωμάτιο? Ντουλάπα? Θήκη? Γενικά, η ξηρασία δεν κάνει καλό. Μπορείς να το παρακολουθήσεις με ένα υγρασιόμετρο, αν είσαι μεταξύ 40 και 60 % (σχετική υγρασία) είσαι μια χαρά (επηρεάζει και η θερμοκρασία φυσικά, αλλά τα όρια αυτά είναι γενικά αποδεκτά).

Η χρησιμοποίηση αφυγραντήρα ενδείκνυται σε περιπτώσεις που η σχ. υγρασία του χώρου για κάποιο λόγο είναι σταθερά πάνω απο 60-65%. Θεωρώ λοιπόν πως σε αυτή την περίπτωση - αν ο αφυγραντήρας ρυθμιστεί στο να διατηρεί μια μέση σχ. υγρασία χώρου 45-50% - μόνον καλό θα κάνει στο μπουζούκι σου (…αλλά και στη δική σου υγεία…)

Το δωμάτιο είναι περίπου 55 τετραγωνικά . Η ακριβής ερώτηση είναι εφόσον το μπουζούκι είναι στη βάση χωρίς κάποια κάλυψη μπορώ να χρησιμοποιώ τον αφυγραντήρα στο ίδιο δωμάτιο? θα επηρεαστεί το όργανο ?

νομίζω αν τοποθετήσεις έναν αξιόπιστο μετρητή υγρασίας ανάμεσα στον αφυγραντήρα και το όργανο, θα έχεις την απάντηση που ζητάς.

Μπορείς να χρησιμοποιείς αφυγραντήρα με τη προϋπόθεση ότι ελέγχεις την υγρασία του δωματίου και είναι περίπου στο 50% που είναι το ιδανικό. Φυσικά θεωρώ ότι ελέγχεις και τη θερμοκρασία αντίστοιχα.