Μπουζουκι εξ αποστασεως - συγκεριμενη αγγελια

Σε συνεχεια του αλλου θεματος, σας δινω ενα παραδειγμα μιας αγγελιας που με ενδιαφερει πολυ και με εχει διχασει.

Το μπουζουκι στις παρακατω φωτογραφιες, συμφωνα με τον κατοχο που το πουλαει, ειναι 2-2.5 χρονων, του Κωστα Σιακωτου, κοστισε πανω απο 1000αρικο, και μου το αφηνει <μιση τιμη, 600 ευρω, με σκληρη βαλιτσα και μαγνητη.

Το παιδι διατεινεται οτι το μπουζουκι ειναι ελαχιστα παιγμενο (το πηρε σαν κιθαριστας αλλα δεν ασχοληθηκε) και δεν εχει απολυτως κανενα θεμα, αριστο. Γενικα δε θελω να αμφισβητησω την ειλικρινεια η το φιλοτιμο του ανθρωπου.

Βιαζεται να το δωσει ομως και πρεπει να αποφασισω μεχρι το ΣΚ που ερχεται, να του το παρω τυφλα χωρις να το δω, αλλιως το δινει αλλου.

Αντε πειτε μου εσεις τι θα κανατε.
Σημειωτεον οτι Ελλαδα μεχρι τον Αυγουστο ζητημα αν θα πατησω 3-4 μερες, οποτε δε θα προλαβω ουτως η αλλως να δω πολλα οργανα.

Ειναι οντως η δεν ειναι σπανια ευκαιρια?

Γειά σου dimsof,

θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω μιας και έχω αλλάξει κανα 2 όργανα και τις ίδιες απορίες είχα και εγώ.

Πρώτα από όλα τέλειο όργανο πολύ δύσκολα να βρεις. Είναι λαχείο, όλο και κάτι θα έχει. Το συγκεκριμένο μπουζούκι, φαίνεται τίμιο. Μπορεί κάτι στο όργανο να μην τον βόλεψε ή του άρεσε αλλά σε εσένα να είναι super.

θα το δω από άποψη τιμής σύμφωνα με αυτά τα λίγα που μπορώ να συμπεράνω από τις φωτό.

  1. Τα κλειδιά. Δεν φαίνονται φτηνά, είναι τις τάξεως των 200 + ευρώ.
  2. Μαγνήτης. μέσω όρο κανά 50-60 ευρώ
  3. Σκληρή θηκη. κανά 60-70 ευρώ το λιγότερο

Οπότε τα μισά λεφτά είναι μόνο αυτά. δηλαδή παίρνεις όργανο με 300-350 ευρώ. Nice bargain που λεν και οι Εγγλέζοι!!!

Ύστερα το όργανο δεν φαίνεται μαθητικό και πρέπει να είναι ελάχιστα μεταχειρισμένο. Δήσκολο να δεις λεπτομέριες αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Τις δούγιες μην τις δίνεις πολύ σημασία δεν πρέπει να είναι “πραγματικές” γιατί είναι πολλές. (Υπάρχει τρόπος που τις χαράζουν και βγαίνουν παραπάνω x2 ή και x3 από τις κανονικές). Δεν παίζει και πολύ ρόλο παρά μόνο στο μάτι. Μαθητικό μπουζούκι με τόσες δούγιες δεν θα βρεις σε αυτά τα λεφτά. Ούτε με όστρακο στη πεναριά και τσαμπουκάδες με σχήματα φίλντισι (μπορεί να είναι και πλαστικοί δεν φαίνεται καλά).

Το καπάκι πρέπει να είναι έλατο - καλό αυτό. Τώρα, ήχο δεν έχουμε. Εδώ ρισκάρεις. Δηλαδή μπορεί να είναι “τζιουφιο”, άχρωμο και αδιάφορο σε ήχο. Να κάνει μόνο για μελέτη ή μαγνήτη. Μπορεί όμως και να είναι ΟΚ. Καλό θα ήταν να ζητήσεις βιντεάκι με ήχο κλπ.

Κάτι τελευταίο. Το όργανο φαίνεται να είναι με κόντρες στο μάνικο. Δηλαδή ρισκάρεις να έχεις διάφορα τασταρίσματα σε συνθήκες υγρασίας-θερμοκρασίας στις οποίες το όργανο να μην έχει προδιαγραφές καλής λειτουργίας και να μην την παλεύει. Αν ταστάρει το όργανο είναι εκνευριστικό ΠΟΛΥ.

Αν το θέλεις άμεσα, δεν είναι και μεγάλο ρίσκο και τα λεφτά δεν είναι πολλά.
Αν δεν σου αρέσει όταν το πάρεις, αργότερα το δίνεις και εσύ κανένα 500+ άρικο άνετα μετά.

Ελπίζω να βοήθησα, καλές πενιές :slight_smile:

Μιχάλης

ΥΓ. Δεν αντέχω θέλω να το πώ. Αυτός που έβαλε τις χορδές είναι λίγο άσχετος :slight_smile: και ζητώ συγνώμη :slight_smile:

Η ιστορια ειχε αισιο τελος, και συντομα.
Το χτυπησα το οργανακι, το πηρε ο αδερφος μου και θα το παραλαβω στα χερια μου σε 2 βδομαδες που ειμαι Ελλαδα.

Εκ των υστερων αποδειχτηκε ακομα μεγαλυτερη ευκαιρια απ’ο,τι περιμενα. Οσοι το ειδαν απο κοντα μου ειπαν τα καλυτερα για την κατασκευη και τα υλικα του. Μου ειπαν οτι τριχορδιζει σε ηχοχρωμα, μαλιστα. Καλο η κακο, θα το αποφασισω εγω.

Ευχαριστω ολα τα παιδια που συνεισεφεραν με την αποψη και τη συμβουλη τους, και ειδικα τους Mmel και Liga Rosa.

Ευχηθειτε μου καλη επιμονη στη μελετη.

Δημητρης

ΥΓ. Εδω δικες μου -πια- φωτο. http://imgur.com/a/ZSIEg

καλορίζικο!!! καλόπαιχτο και καλοτάξιμο!
χαίρομαι με την επτυχή έκβαση, παρ’όλο που εγώ σου έδωσα τις ανάποδες συμβουλές… περιμένουμε εντυπώσεις και από κοντά!
η ευχή μου:

Μην το βλεπεις ετσ, βοηθησες με τις ενστασεις σου να προσεξω παραπανω καποια πραγματα στο οργανο, πριν το παρω.

Καναμε πχ μια κουβεντα με τον πωλητη περι συμπεριφορας του μπρατσου, αφου πρωτα μου απεδειξε εμπρακτα οτι δεν υπαρχει ιχνος μονιμου σκευρωματος, αφου μου το επεσημανες εσυ και ο Sof.

Απο εκει και περα, προσπερασα διακριτικα τη συμβουλη τη δικη σου και αλλων παιδιων να παρω καινουριο σε αυτα τα λεφτα, διοτι απλα με τα 600 ευρω που εδωσα ΚΑΝΕΙΣ δε σου φτιαχνει τετοιο οργανο. Σε αυτο μπορω να ειμαι κατηγορηματικος, αν και απειρος.
Και το οργανο ειναι ολοκαινουριο και απαιχτο, και αυτο γιατι ο προηγουμενος ιδιοκτητης εχει πανω απο 20 οργανα.

Εκ των υστερων απλα αποδειχτηκε οτι ημουν τυχερος και πραγματι το οργανο ηταν τοσο κελεπουρι οσο και στα χαρτια.