Μπουζουκι purpleheart

Καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας για το μπουζουκι αυτό. Καπάκι έλατο σκάφος και φιγούρα από σπάνιο purpleheart Ταστιερα και Καβαλάρης εβενος. 60 δουγιες.3 κόντρες στο μανίκι. Θεωριτε καλό όργανο βάση αυτόν;

Μανθο καλημερα. Το οργανο αυτο ειναι δικο σου απ οτι καταλαβα… Θες να το πουλησεις η απλα για γνωμες? Κοιτα το purpleheart ειναι ενα ειδος ξυλου οπως ονομαζεται απο το χρωμα του… Σαν αισθητικο μερος ειναι αρκετα ομορφο και γενικα ολο το στησιμο του οργανου. Απο εκει και περα τα κρητηρια δεν στεκονται στο κατα ποσο ενα οργανο ειναι εμφανησιμο αλλα τι ακουστικη μας δινει… Ποσο μαλακο ειναι και απο εκει και περα τι ηχο εχει ο καθε παιχτης στ αυτια του. Εχω κανει επισκευες σε ακριβα οργανα αλλα τελικως μονο τα στολιδια τα εκαναν ακριβα… Εχω κατασκευασει οργανα ποιο λιτα και με ηχο πολυ ωραιο αλλα αυτο εγκειτε στο καθε κατασκευαστη. Αν θες δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες. Κατασκευαστη… ετος κλπ…Η ακομα καλυτερα αν ανεβασεις ενα βιντεο να ακουσουμε ωστε να γινει μια ποιο σωστη γνωμικη προσσεγγιση. Παντως σαν στησιμο φαινεται ενα οργανο καλο…

Προσυπογράφω τη γνώμη του προλαλίσαντα (laikos). Το θέμα εμφάνισης είναι κάτι σαν προσωπικό γούστο θα έλεγα. Άλλοι αρέσκονται στα πολλά -και αστραφτερά- και άλλοι θέλουν να παραμένουν δωρικοί. Δεκτά είναι και τα δύο. Η παρουσία του purpleheart σίγουρα σαν όργανο το κάνει να διαφέρει στην όψη. Αυτό όμως που ίσως το κάνει πραγματικά να διαφέρει είναι ο ήχος του. Άρα εάν θες ανέβασε ένα βιντεάκι να σου πούμε την άποψη μας, που κατά τη γνώμη μου αυτό έχει σημασία σε ένα “καλό” όργανο :wink:

Φίλε μου ναι το όργανο είναι δικό μου
.Είναι από βαμβακα και το πείρα πριν 3 μήνες. Παίζω κάποια χρόνια ερασιτεχνικά κιθάρα ηλεκτρική και τώρα το γυρίζω σιγά σιγά στο μπουζούκι και απλά ρωτάω για να δω αν η επιλογή μου ήταν καλή.το όργανο είναι πολύ μαλακό και ο ήχος του γλυκός και γεμάτος.θα ανεβάσω και βίντεο. Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

το μπουζουκάκι σου έχει δουλειά απάνω και το μωβ ξύλο ωραίο (αν και μοντερνιά για τα δικά μου δεδομένα) …μια χαρά τετράχορδο είναι, δηλαδής. ΚΑΛΟΠΑΙΧΤΟ και καλά γούστα!

Φιλε μανθο καλησπερα συμφωνο και με τον φιλο alko101 και τον φιλο μπαμπη. Θα μου επιτραπει να παραθεσω την δικη μου αποψη για τα οργανα του Βαμβακα χωρις να θελω να προσβαλω ουτε τον ιδιο τον φωτη αλλα ουτε και τα οργανα του… Παμε στα θετικα στοιχεια…
Τεχνικως κατασκευαζει αρτια οργανα
εχουν πολυ καλη λεπτομερια στο διακοσμητικο στοιχειο (αλλωστε ο Βαμβακας απο το 1985 και επειτα ασχοληθηκε με το στολισμο των οργανων και κατασκευη φιγουρων)
Εχουν τελειο φινιρισμα
Αντοχη στο χρονο
Παμε στα μειον
Το βασικοτερο και κυριοτερο για μενα τα οργανα του δεν εχουν ταυτοτητα! Δηλαδη δεν εχουν καποιο χαρακτηριστικο ηχοχρωμα που να τα καθιστα αναγνωρισιμα οπως αλλω κατασκευαστων
Ειναι βιομηχανοποιημενα
Κατασκευαζει για πολλους ετοιμα στο περιπου εν μερη οργανα κυριως μαθητικα
Δεν εχουν μεταπωλητικη αξια ιδιαιτερη ακριβως γιατι δεν εχουν κατι ιδιαιτερο στον ηχο…
Κατα τα αλλα σαν εργοστασιο ειναι πληρως εξοπλισμενος με μεγαλα αποθεματα σε υλικα ξυλεια κλπ… Αυτα τα λεω απο εμπειρια και οχι απο απλη γνωμη. Εχω πιασει εχω παιξει οργανα του και εχω συνεργαστει οσον αφορα την αγορα ξυλειας και υλικων στο παρελθον… Αυτα απο μενα… Βαλε ομως και ενα βιντεο να ακουσουμε…
Με καθε επιφυλαξη…

αυτό το βιντεακι βρηκα μονο παιδια,ελπιζο να διακρινετε ο ηχος.
https://youtu.be/9MLr_q0Gfmk

Γεια σου φιλε μανθο. Ειναι αυτο που σου ειχα πει για την ταυτοτητα την ηχητικη του οργανου… Οπως ακουω εδω ειναι ενας συνιθισμενος ηχος χωρις καποια ιδιοτεροτητα… και ειναι αυτο που τα οργανα του βαμβακα χανουν μεταπωλητικης αξιας βαση την ακουστικη γτ γενικοτερα σαν κατασκευη και τα λοιπα ειναι οργανα ωραια… Αυτα… Την τιμη θα θελα να μας πεις ποσο το πηρες τελικα για να σου πουμε γνωμες εστω και των υστερων

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 16:14 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 15:52 —

Ακουσε με εμενα εδω που παιζω το ιδιο σολο live σ ενα μαγαζι το οποιο ειχα ξεμεινει απο μπουζουξιδικα αυτη την χρονια το νησι και αναγκαστικα δουλεψα μεχρι να ανοιξει μεγαλη πιστα για το μεροκαματο γιατι γενικα παιζω μονο σε πιστες μπουζουκια οχι πο σνομπ στα αλλα μαγαζια αλλα γιατι εχω μαθει σ αυτο το στυλ με συνεργασιες αρκετες. Εδω παιζω μ ενα μπουζουκι καλης κατασκευης και επαγγελματικο οργανο χωρις πολλα στολιδια περα του κανονικου… Αλλα ο ηχος αν ακουσεις δεν εχει καμια σχεση γι αυτο σου λεω ειναι θεμα ακουστικης οργανου… Και επισεις το οργανο περναει απο ενα di στο παρον live και σε κονσολα… Φυσικος ηχος κατα προσεγγιση… Οποιαδηποτε σχολια μπορειτε να παραθεσετε γενικα… Υ.Σ τα κομματια γενικα απο αυτο το ειδος δουλειας επειδη απαιτει ταχυτητες (ειπαμε live σε μπουζουξιδικα ισως ειναι σε πολυ μεγαλη ταχυτητα το παιξιμο μου. αλλα ετσι μου βγαινει…)

Φίλε λαϊκε δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να προσέξουμε στο βιντεο που παραθέτεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ακούγεται ο φυσικός ηχος του μπουζουκιού.

Φίλε Μάνθο καλορίζικο το όργανο.

Φιλε μποτη απλα το εβαλα σε σχεση με τον ηχο του μπουζουκιου του φιλου του μανθου οτι δεν το εχω πανω σε μηχανημα με εφφε απλα ενα di και κονσολα και ολα flat λεω να ακουσει σαν ακουστικη οτι οργανο με οργανο εχει διαφορα αυτο…

Ευχαριστώ πολύ φίλε Μποτη. Ευχαριστώ και εσένα λαικε σγουρά το μπουζουκι σου ακούγεται καλητερα. Αντιλαμβανομαι τη διαφορά και το τι εννοούσες. Μαλον δεν έκανα και την καλητερη επιλογή.

Άποψη μου είναι ότι σπάνια ακούμε τον φυσικό ήχο του οργάνου από βιντεάκια στο ιντερνετ. Όποτε η οποία κρίση,για μένα, είναι από λίγο έως πολυ άστοχη. Μια ιδέα παίρνουμε. Φίλε Μάνθο, μην βιαστείς να κρίνεις το όργανο σου! Να το χαίρεσαι και να το φχαριστιέσαι !

Φιλε μανθο απλα μια τυπικη προσεγγιση αν μπορω να το πω ετσι θα λεγα οτι καναμε φυσικα απο κοντα μπορει και να υπαρχουν διαφορες οσον αφορα τελειως φυσικα τα οργανα… Αλλα οπως και να εχει δεν θα λεγα λαθος επιλογη… Αν στα χερια σου ειναι οπως το θες και σε βολευει και σ ευχαριστει τοτε μια χαρα ειναι το οργανο… Προσωπικη επιλογη ειναι του καθενος!

Στα χέρια μου μια χαρά είναι και μου αρέσει και το ευχαριστιεμαι .Απλά επειδή είμαι αρχάριος ήθελα την γνώμη πιο έμπειρων ανθρώπων. Δυστυχώς δεν ήξερα την σελίδα αυτή πρηξιμο αγοράσω και δεν με βοήθησε κάνεις στο τη να επιλέξω. Νόμιζα πως αν βάλω καλά υλικά θα είναι στάνταρ καλό .εκεί ίσως την πάτησα. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας. Σίγουρα θα μου φανούν χρήσιμες σε μελωντικες επιλογές.

Σίγουρα δεν μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη άποψη από αυτήν την ηχογράφηση, αλλά λαμβάνοντας υπόψιν το πως ακούγεται αυτό που παίζει από πίσω, προσωπικά δεν το βλέπω να είναι τόσο χάλια. Τούλαχιστον όχι στο βαθμό που να συμφωνούσα εύκολα ότι την πάτησες. Ειδικά αν το όργανο είναι ευκολόπαιχτο, μια χαρά.

Επίσης, το παίξιμο σου, ειδικά για αρχάριος είναι αρκετά καλό. Πολλά μπράβο από κάποιον που έχει κάνει παρόμοια μετάβαση. (από ηλεκτρική κιθάρα σε μποζούκι…) :088:

Να σε καλά φίλε μου Mark . …

μια χαρά μου ακούγεται το όργανο, και αν και η τιμή είναι λογική, είναι μια καλή επιλογή.
Συγχαρητήρια και για το επίπεδο παιξίματος, παρά τους λίγους μήνες.
Καλά γλέντια και καλή διασκέδαση

Ευχαριστώ δ.β βέβαια δεν ξεκίνησα από το μηδέν. Επεζα κάποια χρόνια κιθάρα .

Μανθο ρε συ εισαι καλα; …το οργανο ειναι μια χαρα τουμπανο και το εχω παιξει και εγω…εχω 3 οργανα του Βαμβακα…τριχορδα 2 και τετραχορδο…οσο για τον ηχο μια χαρα τον βρισκω και δεν θεωρω οτι ο φιλος LAIKOS με μαγνητη στο οργανο που ειδαμε στο βιντεο, μπορει να σου απαντησει και να σε τοποθετησει να συγκρινεις.Εκτιμω ως παντελως λανθασμενη την αναφορα σε φυσικη ποιοτητα ηχου οταν επεισερχεται οποιος ηλεκτρικος παραγοντας…οχι με DI,προενισχυση ή οτιδηποτε αλλο…και ο μαγνητης απο μονος του ΗΔΗ δεν παραγει ακουστικο φυσικο ηχο αλλα ηλεκτρικο καθως αναπαραγει τις μεταλλικες δονησεις της χορδης και οχι οποιο συντονισμο και δονηση του ξυλου…οποτε δεν αντιλαμβανομαι τι συγκρινουμε…

Αυτό λέω και εγώ, φίλε bourbou ,δεν γίνεται να μιλάμε για την ηχητική του οργάνου μέσα από μαγνήτη και ρεύμα.