Μπορείτε να βοηθήσετε στο ποιοι δρόμοι είναι

  1. Οι Κοντραμπατζήδες
  2. Το Πάνε για το πράσο
  3. Το φλυτζάνι του ΓΙάννη

Ευχαριστώ

Το πάμε για το πράσο είναι χουσεινί. Δηλαδή ουσάκ στο οποίο κυριαρχεί η 5η βαθμίδα. δεύτερη βαθμίδα και έκτη φυσική στην ανάβαση και ύφεση στην κατάβαση. Στα λόγια “ρε συ νότη πρασατζή πάμε τσάρκα βρε μαζί” η 6η είνα ύφεση γιατί η μελωδία επιστρέφει στην 5η.

Κοντραμπατζήδες: Καρτζιγιάρ, ο δρόμος που δεν έχει καθαρή 5η. Από Ρε είναι ρε-μι-φα-σολ-λα[SUB]b[/SUB]-σι-ντο-ρε. Και κάπου στο κλείσιμο της εισαγωγής βάζει κι ένα φευγαλέο μι[SUB]b[/SUB] (φα-μι-μι[SUB]b[/SUB]-ρε).

Και το Φλιντζάνι Ουσάκ. Από Ρε, το Μι είναι φυσικό ανεβαίνοντας αλλά κατεβαίνοντας είναι άλλοτε πάλι φυσικό κι άλλοτε ύφεση. Ύφεση είναι στο κλείσιμο της ψηλής τραγουδιστής φράσης (της δεύτερης δηλαδή), φυσικό στην πρώτη και στην εισαγωγή.

Μια βοήθεια αν είναι εύκολο.
Μπορεί να μου πει κάποιος οι εκτελέσεις του Βαμβακάρη στο Μικρός αρραβωνιάστηκα(χιτζαζ) και στα ματόκλαδα(μινόρε) σε τι τόνο είναι?

Αν δεν κάνω λάθος είναι F# κ Βm .

η ερωτηση μου ειναι η εξης… υπαρχει καποιο βιβλιο πολυ καλο που βοηθαει?? η καλο θα ηταν να βρω καποιο δασκαλο να με μαθει καλυτερα?? στο οδειο μαθαινει καποιος η καλυτερα σε δασκαλο κατ οικον???

Νομίζω το μόνο βιβλιο που μπορεί να σε βοηθήσει να αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι παίζει είναι το “Το αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου” των Βούλγαρη-Βανταράκη, αρκεί να μην πάρεις τις κατηγοριοποιήσεις που κάνει και τα συμπεράσματα σαν κανόνα, αλλά να σταθείς κυρίως στο πώς αναλύεται μια μελωδία σε 3χορδα,4χορδα, έλξεις, συμπεριφορές κτλ.

Η γνώμη μου είναι ότι εάν θες να μάθεις επαγγελματικά να παίζεις τότε μονο ένας δάσκαλός θα σε μάθει.το ωδείο είναι ψιλό τζάμπα λεφτά για πολλούς λόγους.τώρα πάλι εάν θες να μάθεις να παίζεις μερικά τραγούδια για σένα τότε κ μέσω youtube μπορείς να μάθεις.θέλησή κ όρεξη να έχεις κ όλα τα άλλα έρχονται.

Υποθέτω ότι η ερώτηση του Aliraza στο #6 αφορά τους δρόμους, έτσι; Αν ναι, τότε:

Επειδή ανάμεσα στο επαγγελματικό παίξιμο και το «απλά μερικά τραγουδάκια» χωράνε πολλές διαβαθμίσεις, η γνώμη μου είναι ότι και για τους δρόμους μπορείς να μάθεις ένα σωρό πράγματα από το ίντερνετ, είτε ΥΤ είτε γενικότερα.

Σιγουρα μπορεί να μάθει πάρα πολλά ,αρκεί να ξέρει πως κ τι να ψάξει.για έναν τελείως αρχάριο δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάποια πρόοδο μέσω ίντερνετ.χρειάζεται μια αρχική καθοδήγηση.